Mehndi je starodavna oblika body arta, ki se že tisočletja izvaja na Bližnjem vzhodu, v Indiji in v nekaterih delih Afrike. Ženske raje uporabljajo mehandi za skoraj vse priložnosti, da bi bile videti posebne.

Mehendi ponuja način sodelovanja v stoletni tradiciji, ki se še vedno uporablja v Indiji. Obstaja veliko knjig o oblikovanju Mehndi, ki pomagajo pri izbiri najboljših modelov.

Knjige o oblikovanju Mehndi s slikami

Najboljši modeli knjig Mehndi:

Tukaj je seznam nekaterih najboljših indijskih knjig o oblikovanju mehndija skupaj z vzorci modelov mehndi, ki vam pomagajo dobiti najboljše možne modele mehendi.

1. Brezčasna umetnost slikarstva s kano Lorette Rome:

Brezčasna umetnost slikarstva s kano Lorette Rome

Loretta Rome sledi izvoru in pomenu tradicionalnih modelov, pokaže, kako jih ustvariti na koži, ter razkrije recepte, orodja in tehnike, potrebne za slikanje modelov, ki segajo od preprostih do zapletenih. Ta knjiga ponuja praktične informacije in ustvarjalni navdih.

2. Umetnost slikanja telesa s kano Carine Fabius:

Knjiga Art of Henna Body Painting Book od Carine Fabius

To je zelo priporočljiva knjiga mnogih ljudi, saj vodi korak za korakom navodila o kani, ki je polna navdihujočih fotografij tradicionalnih in sodobnih modelov mehendi. Ta knjiga prikazuje, kako ustvariti lastne čudovite modele kane.

3. Knjiga o umetnosti Mehandi Designs avtorja Sumite Batre:

Knjiga Art of Mehandi Designs, avtorica Sumita Batra

Umetnost Mehendija se poglobi v zgodovino mehendija v svetu mode 90 -ih in ponuja praktična navodila za izdelavo in uporabo kane. Več kot 30 izvirnih modelov, 125 barvnih fotografij in 150 linijskih risb vodi tako modno kot duhovno zavedno.

4. Kana od glave do pete! Okrasitev telesa/barvanje las/Knjiga o medicinski uporabi Norme Pasekoff Weinberg:

Mehandi Design Books 4

Dekoracija telesa z barvili iz naravne kane še nikoli ni bila bolj priljubljena in ta knjiga mehendi ponuja popolna navodila, recepte in modele za umetnost kože s kano ter kako uporabiti Mehndi za barvanje las za naravne lase in nego nohtov, zdravila in drugo.

5. Knjiga Nadijinih rok Karen English:

Knjiga Nadijinih rok Karen English

Ta preprosta knjiga o oblikovanju mehndija pravi, kako pripraviti kano in kako pomemben je mehandi za poroke in druge priložnosti. Ima preproste in priljubljene modele iz vseh drugih modelov. Ta slog Mehendi govori o velikih, izdelanih cvetličnih vzorcih, ki jih običajno poudarjajo ženske.

6. Knjiga Art of Mehendi Jane Glicksman:

Knjiga Art of Mehendi Jane Glicksman

Ta čudovita knjiga o dizajnu mehandi opisuje starodavno umetnost slikanja rok, gležnjev in več vzorcev mehendi za vse priložnosti. To je otroška knjiga, ki vključuje umetnost Mehandija, nakupovalne sezname zalog in veliko edinstvenih modelov.

7. Pobarvanka Creative Haven Mehandi Designs, Marty Noble:

Pobarvanka Creative Haven Mehandi Designs, Marty Noble

Ta arabska knjiga o oblikovanju mehendi vključuje eksotične ptice, metulje in rože v izobilju. Vsi ti modeli mehandi ponujajo koloristom vrsto vznemirljivih izzivov. 31 presenetljivih vzorcev temelji na verodostojnih indijskih, afriških in bližnjevzhodnih virih. Ta arabska knjiga o oblikovanju mehndi ponuja pobeg v svet navdiha in umetniške izpolnjenosti.

8. Mehndi: Umetnost poslikave telesa s kano:

Mehndi: Umetnost slikanja s telesom iz kane

Starodavna umetnost slikanja telesa s kano, ki se pogosto uporablja v različnih državah, se razlikuje od države do države in zajema različne kulture in verske tradicije. Poleg sodobne uporabe kane kot trendovske, začasne tetovaže so se tradicionalni modeli uporabljali za praznovanje porok in verskih praznikov.

9. Tradicionalna knjiga o telesni umetnosti s kano Martyja Nobla:

Tradicionalna knjiga o telesni umetnosti s kano Martyja Nobla

Ta poročna knjiga o oblikovanju poročne mehndi ima zbirko očarljivih slik, prilagojenih avtentičnim dizajnom mehndi, in vključuje več kot 160 ljubkih vzorcev brez avtorskih pravic, ki se uporabljajo za pokrivanje rok, podlakti in stopal, vključno z motivi tanke črte, čipke in pajzlija; podrobne slike eksotičnih ptic in človeških obrazov.

Zaključek:

Vse to so najbolj priljubljeni modeli indijskih knjig mehandi, ki govorijo o starodavni indijski umetnosti oblikovanja kane, najbolj vročem dodatku sodobnega modnega sveta. Mehandi umetnik do zvezd prinaša dokončni vodnik po tej 3000 let stari umetniški obliki poslikave telesa.