Mehndi ima večkrat ključno vlogo po vsem svetu. Toda v indijski kulturi ima svoj pomen praznovanje več funkcij, zlasti porok. Ločena slovesnost z imenom Mehndi Rasam poteka, kjer se pobožni mehndi modeli nanesejo na roke, roke in noge za dostojanstven videz. Nekatere neveste nosijo tudi mehndi tetovaže na hrbtu, pasu in vratu, da bi oblikovalka nosila nov videz. Nekatere indijske kaste imajo tudi tradicijo oblikovanja mehndi na rokah ženina.

Kako narediti modele Mehndi med našimi najboljšimi 3

Predhodno so ženske oblikovale mehndi s pomočjo palic, ki so oblikovale kroge, srca, rože in še veliko več. Toda s spreminjajočim se trendom so modeli zaznali tudi oblikovalski pridih. Razmišljate, kako oblikovati mehndi, da bodo vaše roke bleščeče videti? Kako uporabiti modele mehandi, ki jim dajejo tradicionalen, a zahodnjaški pridih?

Kako narediti 3 najboljše modele Mehndi -2

Kako narediti Mehndi modele doma:

Preverimo nekaj modelov in znanja o oblikovanju mehndi na tri osnovne načine, a vendar na eleganten način.

Kako narediti 3 najboljše modele Mehndi -3

1. Indijski modeli Mehndi:

Indijski mehndi ima svojo zgodovino. Indijski mehndi, znan tudi kot kana, široko vključuje čudovite oblike z neverjetnimi krivuljami, kot so cvetlični vzorci, vzorci manga, okrasni krogi, ukrivljene oblike brstov, oblike srca in še veliko več. Indijski modeli kane so najmanjši, ki popolnoma napolnijo roke, ne da bi pustil en sam kotiček prazen.

Indijski modeli Mehndi

Iščete nov koncept, kako narediti mehndi v indijskem dizajnu s cvetličnim vzorcem! Tukaj je tisto, kar lahko poskusite za nov oblikovalski dizajn mehndi z etničnim pridihom. Cvetlični mehndi oblikujejo široko uporabljene vzorce rož, kot so lotos, vrtnica, preprosti cvetni lističi iz srca, vzorci kane itd. Cvetlični vzorci simbolizirajo srečo, veselje in cvetočo prihodnost za najboljše želje, medtem ko lotosov dizajn posebej pomeni ženskost, čistost, lepoto, milost in čutnost. Simpatični modeli brstov so namenjeni plodnosti in veselju nove neveste za nov začetek.

Indijski modeli Mehndi -2

Druga oblika, ki se pogosto uporablja za dekorativni mehndi, je pavova oblika. Modeli so v eni roki obdani z majhnimi čari, ki pavu dajo nov prvenec. Ustvarjeni so tudi na razdeljen način, kjer je poln pav narejen z združevanjem dveh rok. Nekatere neveste nosijo tudi par pava in pauna, ki naj bi bil dober za njuno novo življenje. Čudoviti modeli pavove kane simbolizirajo umetnost, prihod dobrega časa in še veliko več.

Poleg vsega tega so znani tudi drugi vzorci, kot so vrabci, papige, ribe, metulji, vodne oblike, ki dajejo etnično pojavnost.

2. Arabski modeli Mehndi:

Se sprašujete, kako narediti modele mehndi primerne tudi za majhne priložnosti! Iščete modele, ki bi vaši roki dali eleganten videz! Arabski mehndi modeli so najboljši za to. Tovrstni modeli so primerni za vse vrste priložnosti ali celo za začasno tetovažo na telesu. Arabski mehndi je kombinacija več majhnih modelov, ki se večinoma nosijo na sredini rok. Arabski modeli običajno dajejo vašim rokam poveličevalni videz. Ampak ne pokriva roke v celoti in zato ni idealen poročni mehndi dizajn.

Arabski modeli Mehndi

Modeli v arabskem mehndi so običajno narejeni iz cvetličnih idej, pritrjenih z vinsko trto, ki dajejo naraščajoč videz od zapestja do konice prsta. Modeli so ugodni tudi za izdelavo zapestnih zapestnic, zapestnic, prstanov in še veliko več. So majhne in široke z debelimi obrobami, ki dajejo temne barve. Nekateri mu dajejo tudi oblikovalski pridih tako, da ga nanesejo z dvojnimi mehndi stožci, črnimi in navadnimi. Meja oblik je narejena s črnim mehndijem, polnjenje drobnih čar, pik, brstov itd. Pa z običajnim mehndijem. To daje edinstven, a srčkan dotik arabskemu mehndiju.

Arabski mehndi modeli -2

Arabski mehndi modeli na splošno simbolizirajo vrhunsko resničnost, ženskost, milost, lepoto, uspeh, vitalnost in še veliko več, ki so vrhunski za vsako priložnost. Ne daje lepega videza ne samo saree in oblek, ampak tudi zahodnim oblekam.

3. Indo-zahodni mehndi modeli:

Iščete oblikovanje mehndi, ki je mešanica starodavnih in najnovejših modelov! Želite svojim rokam podariti ekskluziven dopust za posebne priložnosti, kot so poroke, karva chauth, verske funkcije, otroška prha in še veliko več! Tukaj je precej trendovska oblika, ki se pogosto uporablja za kakršne koli namene.

Indo-zahodni mehndi modeli

Indo-zahodni mehndi modeli se odlično ujemajo z razburljivo generacijo, ki vsakič išče nekaj novega. Oblike te vrste mehndi modelov so navdihnjene iz arabskih modelov mehndi, medtem ko so modeli polnil, čari in oblike navdihnjeni iz tradicionalnih modelov mehndi. Prav tako nosi podobne vzorce cvetja, srca, pava, trte itd., Vendar na drugačen način. Običajno so natisnjene na rokah, da okrasijo ukrivljene dele, kot so dlani, strani zapestja, prsti itd. Prav tako krasijo noge na gležnjih, stopala na vrhu in prste.

Western Mehndi Designs

Indo-zahodni mehndi vam ponuja tudi pogled na sodobne modele mehndi, arabske modele mehndi in indijske modele mehndi. Je tudi viden mehndi dizajn, ki so ga neveste te dni izbrale za svoje poroke. Simetrične oblike puščajo tudi vrzeli na rokah, ki so prav tako napolnjene z bleščečimi barvami. Lahko se nosi v majhnih in velikih modelih glede na izbiro uporabnika.

Tako boste zdaj dobili odgovor na vsa vaša vprašanja v zvezi s tem, kako narediti mehandi modele za kakršno koli priložnost, kajne! Poleg vseh zgoraj navedenih modelov mehndi lahko izbirate tudi med maroškimi mehndi modeli, bleščečimi mehndi modeli, mughlai mehndi modeli, poročnimi mehndi modeli, večbarvnimi mehndi modeli itd po vaši izbiri in priložnosti. Vsi imajo skoraj enake oblike in oblike, vendar imajo vsi svoje značilnosti in razlike. Oblikovano mehndi oblikovanje je zasnovano z altom, ki je vrsta kane, ki se v Bengalu pogosto uporablja za okrasitev poročnih rok in nog. Je dodatek za tiste, ki trpijo za alergijami na kana ali mehndi.