Mehndi je starodavna tradicija v azijskih in perzijskih državah in se uporablja skoraj kot dragulj za posebne priložnosti, kot so poroke, otroška prha, rakhi itd. Kana ali mehndi pa izgledata dobro ne le s svojim zapletenim dizajnom, ampak tudi z barvo. To je odvisno od vrste in kakovosti kane, teksture rok in tudi uporabe dodatkov za izboljšanje barve. Nekateri ljudje naravno dobijo temno barvo kane, nekateri pa ne. Torej, tukaj imamo nekaj najboljših nasvetov, kako narediti mehndi temno.

6 najboljših nasvetov, kako narediti Mehndi temno

Najboljši nasveti, kako narediti Mehendi temno:

1. Mešanica sladkorja in limone:

Limona je zelo dober katalizator za sproščanje barvila, medtem ko sladkor pomaga mehndi v stiku s kožo. Tako lahko skuhate nekaj vode s sladkorjem in nato dodate limonine kapljice. Med nanosom Mehandija, ko in ko se posuši, uporabite to mešanico vsaj trikrat za temno barvo. To je eno najboljših in naravnih domačih sredstev za temnejše mehndi.

2. Nanesite balzam po odstranitvi skorje Mehndi:

Ko odstranite skorjo mehndi, potem ko se posuši, lahko z balzami, ki so na voljo v medicinske namene, pomagate prodreti barvo v kožo in jo pustite čez noč. Po odstranitvi mehndija ne uporabljajte vode. Ne vznemirjajte se, balzami bodo rešili vašo težavo, zaradi katere je Mehendi temnejša.

3. Nanesite Ghee po odstranitvi dizajna Mehndi:

Ko odstranite mehndi skorjo, potem ko se posuši, lahko uporabite “Desi ghee” za pomoč pri razvoju in prodiranju barve v kožo in jo pustite čez noč. Po odstranitvi mehndija ne uporabljajte vode. To je najboljša naravna metoda, kako narediti mehndi temnejši.

4. Z rokami vodite nad plinskimi hlapi nageljnovih žbic:

Ko nanesete zadnji krog mešanice limone in sladkorja, lahko na Tawa dodate približno 4-5 nageljnovih žbic in pustite, da z rokami teče po hlapih nageljnovih žbic. To ne bo samo posušilo kane, ampak bo tudi pomagalo barvi prodreti v kožo. Vendar bodite pri tem previdni.

5. Zapuščanje kane za dolgo časa:

Za boljšo barvo mehndi hranite dolge ure, ne da bi se voda sploh dotaknila vaših rok. Ko končate z zadnjo rundo mešanice limone in sladkorja in se posuši, uporabite gorčično olje in ga nanesite samo enkrat in pustite, da odstranite mehndi. Morda celo naslednji dan v mraku razmislite o odstranitvi. To je ena najboljših metod, kako narediti Mehendi temno, sledi pa ji večina ljudi, ker nima stranskih učinkov.

6. Izogibajte se vodi vsaj 24 ur:

Od trenutka, ko ste nanesli mehndi, do trenutka, ko odstranite posušeno skorjo, sploh ne nalijte vode. Zato je bolje, da vnaprej opravite vsa gospodinjska in druga dela, nato pa sedite za mehndi. To ločeno tudi po odstranitvi izogibajte umivanju rok z vodo. Če pa sploh morate takoj po tem nanesti vazelin ali ghee.