Pomislite, da ste v svoji najljubši obleki, in nenadoma pride nanj kapljica mehndija! Da, to je pogosta težava, s katero se srečujemo pri uporabi mehndi. Tudi če se ne prijavljate, lahko takšne madeže dobite od drugih. Včasih vam misel, kako v trenutku odstraniti mehndi iz rok, prinese tudi madeže na oblačilih. Takrat bi vaš um naravnost panično razmišljal, kako odstraniti mehndi madeže z oblačil. Nedvomno je madeže težko odstraniti; še vedno se jih lahko znebite.

Kako odstraniti madeže Mehndi iz oblačil doma

Najboljši načini za odstranjevanje madežev Mehndi iz oblačil:

Tu je nekaj domačih rešitev za odstranjevanje madežev mehndi z oblačil.

1. Odstranite madež takoj, ko pade:

Odstranite Mehndi madeže iz oblačil

Da, osnovni korak, da se mehndi ne zatemnijo na vaših oblačilih, je, da kapljico hitro odstranite. V ta namen vzemite mehko krpo in preprosto pobrišite madež. Krpe ne drgnite po madežu. To lahko razširi mehndi, zaradi česar so vaša oblačila bolj umazana, madež pa je težje odstraniti.

2. Uporaba mila za perilo:

Uporaba mila za perilo

Naslednji korak k temu, kako naravno odstraniti barvne madeže z oblačil, je uporaba mila za perilo. Na madež namočite nekaj mila za perilo in s krožnimi gibi nežno drgnite madež. Nadaljujte s čiščenjem, dokler ne najdete barve, ki zapusti vaša oblačila. Operite oblačila s hladno vodo in ponovite isti postopek. Za boljše rezultate lahko za čiščenje madežev uporabite tudi staro zobno ščetko.

3. Uporabite mleko:

Uporabite Milndi remove mehndi

Mleko je zelo koristno za odstranjevanje madežev. Tudi če iščete, kako takoj odstraniti barvo mehndi iz rok, bi bilo mleko v veliko korist. Vzemite nekaj mlečne raztopine in potopite območje madežev skoraj pol ure. Nato odstranite oblačila iz mlečne raztopine in nanesite nekaj tekočega mila. S krožnimi gibi očistite območje z zobno ščetko ali zgolj s čistilcem. Na oblačilih bi videli senčenje barve. Če ugotovite, da je madež trmast, ponovite isti postopek, da ga odstranite.

4. Uporabite vodikov peroksid:

Uporabite vodikov peroksid

Pri trdovratnih madežih mehndija je koristna tudi uporaba vodikovega peroksida. Zgolj kapljica vam bo pomagala pri popolnem odstranjevanju madežev z oblačil. Pazite, da raztopino uporabljate v ustrezni količini, saj lahko, če jo uporabite več, na oblačila učinke beljenja. Majhna kapljica bi zagotovo opravila delo, če pa ne, se premaknite na kakšno drugo tehniko, da odstranite madeže.

5. Uporabite nekaj kisa:

Uporabite nekaj Vinege

Kis je odgovor na vaše vprašanje, kako odstraniti madeže kane z oblačil. Kis lahko odstrani skoraj vse madeže z oblačil, vključno z madeži mehndija. Tudi če ste mehndi podrgnili po oblačilih, bi vam beli kis najbolje odpravil madež. V ta namen preprosto nanesite nekaj belega kisa na madež in območje nežno vtrite s krožnimi gibi. Oblačila sperite s toplo vodo. Postopek lahko ponovite tudi, če na oblačilih še vedno najdete madeže.

To je bilo nekaj priljubljenih korakov, ki bi vam pomagali odstraniti madeže mehendija z oblačil. Nekatere druge rešitve za odstranjevanje madežev mehndija z oblačil vključujejo encimski odstranjevalec madežev, encimski detergent za perilo, amoniak, alkohol in metiliran alkohol. Madeže, ki se pojavijo med barvanjem las na obrazu, hrbtu ali oblačilih, lahko odstranite tudi z nekaterimi posebnimi triki za popolno umivanje. Na trgu je na voljo tudi odstranjevalec taninskih madežev, ki pomaga odpraviti madeže mehndi.