Kako narediti mehndi stožec doma popolnoma? Ali želite vedeti postopek in korake, ki so pri tem vključeni. Izdelava mehndija doma je zelo briljantna ideja. Mehndi je resnično bistvo indijske kulture. Je bogate barve in neverjetna dišava nas navdušuje. Gre za umetniško obliko, ki jo dobro cenijo in tudi uživajo. Toda tudi kot uveljavljen umetnik lahko gremo narobe, če uporabljeno orodje ni zgrajeno do popolnosti.

Zasnova mehendi vas lahko prikaže kot začetnika, če stožec kane ni pravilno izdelan. Obstaja veliko ljudi, ki uporabljajo palice za ustvarjanje modelov kane, vendar je proces zelo težko naučiti. Zato se ročno valjani mehandi stožci že dolgo uporabljajo za poenostavitev postopka in izvajanje umetnosti, ne da bi umetnikove roke preveč obremenjevali. Tukaj podajamo korak za korakom postopek, kako narediti mehndi stožce doma pravilno in popolno, zaradi česar je oblikovanje mehndija postalo temnejše.

Kako narediti Mehndi stožec

Kako narediti Mehandi stožec korak za korakom

Izdelava stožcev iz kane ni raketna znanost. Če sledite nekaj preprostim korakom (in zagotovo večkrat vadite), boste lahko popolni.

Stvari, ki jih potrebujete

Prva naloga je sestaviti potrebne materiale in orodja:

 • Celofan ali Flora phane ali Mylar folija. Izdelava stožcev je lažja z debelejšimi listi.

  • Škarje.

  • Lepljiv trak.

  • Majhni gumijasti trakovi za pritrditev stožcev.

Metoda po korakih za pripravo stožca Mehendi:

Kako narediti Mehndi stožec 1

Ko imate na voljo vse zaloge, začnite z nalogo.

 1. List razrežite na pravokotnik velikosti 6X7 palcev. Čeprav se lahko uporabljajo tudi trikotni kosi, so pravokotniki bolj zaželeni zaradi dodatne plasti materiala, ki jih zagotavljajo, in enako pomaga pri preprečevanju puščanja, ko jih zvijemo v stožec.
 2. Začnite zvijati stožec – vse, kar morate storiti, je, da zgrabite zgornji desni kot pravokotnika in mu sledite tako, da ga prepognete levo proti sredini. Središče širšega roba lista postane koničast konec stožca.
 3. Roll and roll! – Nadaljujte z valjanjem lista, dokler končno ne oblikujete stožca. Za prilagoditev dolžine in širine stožca lahko uporabite majhne potisno -vlečne gibe glede na vašo željo in zahtevo.
 4. Ko pridete do konca, premaknite stožec, nato pa ga potegnite, da se konica odpre po vaši želji. Priporočljivo je, da je odprtina konice majhna kot luknja za čep. Če potrebujete večje odprtine, lahko konico kasneje odrežete s škarjami.
 5. Snemajte skupaj! – Mali rep na koncu stožca mora biti pravilno zalepljen. Med snemanjem pustite centimeter in pol od konice.
 6. Nato je treba okoli konice stožca dodati majhen kos traku. To bo pritrdilo konico in zaščitilo majhno, najstniško odprtino. Prav tako preprečuje odvijanje in razlitje kane.
 7. Trak vzdolž šiva s koščki približno enega in pol centimetra. Tudi od znotraj zavarujte s trakom.

Kako narediti Mehendi

Obstajata dva načina za pripravo Mehendija doma.

1. Sveži listi:

 • Če nameravate uporabiti liste Mehendi, jih temeljito očistite
 • Zmeljemo jih v pasto z malo vode
 • Prepričajte se, da pasta ni grudasta ali groba
 • Gladko pasto lahko uporabite kot Mehendi

2. Suhi listi ali prah

 • Liste Mehendi posušite na sončni svetlobi in jih potresite ali uporabite Mehendi v prahu, pripravljen za trg
 • Zmešajte pasto z vodo in nekaj kapljicami limoninega soka
 • Za boljše rezultate lahko mešanici dodate nekaj kapljic olja evkaliptusa

Kako uporabiti Mehendi stožec za popolno uporabo:

 1. Stožec napolnite do polovice ali dveh tretjin dolžine s pripravljeno kano.
 2. Stožcu zavrtite tik nad kano in z drobnim gumijastim trakom zapečatite stožec.
 3. Konico nekoliko odrežite, če je premajhna. Preverite in prilagodite po vaši izbiri.
 4. Da bi ohranili konsistentnost tlaka, gumijasti trak držite po dolžini stožca.
 5. Voila! Zdaj imate neverjetne stožce iz kane, ki vam bodo zdržali ves čas dogodka, ne da bi razpletli, odvili ali razvili velike, neumne nasvete.

Kako narediti temnejši stožec Mehendi

Ti preprosti nasveti vam lahko pomagajo doseči temnejšo barvo Mehendi, ki vam lahko takoj polepša dlani:

 • Če pustite Mehendi mešanico počivati ​​čez noč, lahko izboljšate barvo, saj Mehendi potrebuje nekaj ur, da sprosti barvilo.
 • Zmešajte en del limoninega soka s tremi deli sladkorja. Z bombažno blazinico nanesite to mešanico na naneseni Mehendi. Ta metoda zagotavlja, da se Mehendi ne izsuši in ostane na koži dlje časa.
 • Če pustite Mehendi na rokah vsaj 2-3 ure, postane temnejša barva
 • Ko odlepite Mehendi, roke izpostavite dimu nekaterih nageljnovih žbic, segretih na ponvi. Zaradi tega je vaša barva Mehendi temna.
 • Mehendija ne umivajte z vodo. Namesto tega uporabite nekaj kokosovega olja za čiščenje ostankov

Naslednjič, ko se nameravate udeležiti poroke ali tradicionalnega dogodka, lahko preizkusite ta preprost postopek izdelave stožca Mehendi. Popolnoma izdelan stožec Mehndi je skrivnost brezhibnega dizajna na vaših dlaneh. Kot pravijo: “Vadba te naredi popolnega”, ne obupajte niti v enem poskusu. Poskusite, dokler ne obvladate izdelave popolnega in trdnega stožca Mehendi.