V azijskih državah dekleta in ženske okrasijo roke in noge z mehndijem ob vsaki posebni ali ugodni priložnosti, zlasti na porokah. Mehndi, ki ga pogosto imenujemo kana, pomeni čudovito priložnost in na obrazu prinese srčkan nasmeh na obrazu. Mehndi ni zelo priljubljen v bengalski kulturi, vendar je zaradi vpliva severne in zahodne Indije postal trend, da se mehndi uporabljajo tudi v njihovi skupnosti.

Bengalski mehndi modeli za poroke

Najnovejši in enostavni bengalski mehndi modeli za roke s slikami:

Poglejmo si bengalske mehndi modele, ki se nanašajo na roke in noge.

1. Bengalski Mehandi dizajn v stilu pava:

Bengalski Mehandi dizajn v stilu pava

Ker je pav znan kot lepa ptica in se zdi izvrsen, če ga nanesemo kot mehndi na dlani. Pavovo perje, okrašeno z majhnimi polkrogi in pikami, razširjenimi na rokah, na zelo umetniški in lep način poudarja to zasnovo in s številnimi gubami izboljša videz dlani.

2. Poročni bengalski mehndi modeli:

Poročni bengalski mehndi modeli

Ta vrsta poročne bengalske mehndi zasnove se zdi izjemna in je navdihnjena s starodavnimi tempeljskimi rezbarijami. Na hrbtu rok so rože velike velikosti oblikovane z majhnimi črtami in krivuljami. Mangovi listi, oblikovani skupaj s cvetjem, naredijo celoten poročni dizajn zelo privlačen in nevesta izgleda posebna od drugih.

3. Simpatičen bengalski mehndi dizajn s temo trte:

Simpatičen bengalski mehndi dizajn s temo trte

Ta tip bengalske kane izgleda zelo srčkano, če jih mlada dekleta nanesejo na dlani. Simpatičen cvet s petimi lističi, oblikovan na dlani, preostala dlan pa napolnjena z oblinami in majhnimi črtami. Na prste je uporabljena tema trte, zaradi česar je videti edinstvena in super.

4. Senčeni cvetlični bengalski mehndi modeli:

Zasenčeni cvetlični bengalski mehndi modeli

Cvetlični dizajn v bengalskem mehndiju je zelo pogost in priljubljen, saj spominja na cvet, lep z nebeškim videzom. Cvetlični vzorci so na splošno nagnjeni k roki, glava pa je značilno, od občutljivega zapestja do prsta in izgleda zelo trendovsko.

5. Arabski slog Heang Look Bengali Mehndi Design:

Bengalski mehndi dizajn v arabskem slogu težkega videza

Modeli Mehndi so navdihnjeni iz arabskih držav. Ta vrsta oblikovanja dekleta radi uporabljajo, saj jim daje moden in privlačen videz. Na rokah so lepe in zapletene majhne črte in krivulje oblikovane z vzorci vinske trte na prstih, zaradi česar se zdi ekskluzivna oblika.

6. Tradicionalno bengalsko oblikovanje Mehendi za stopala:

Tradicionalno bengalsko mehndi oblikovanje za noge

Tradicionalno v bengalski kulturi dekleta uporabljajo “alta”, ki je temno rdeče barve tudi na nogah in rokah. V starih časih in še vedno se uporablja na robovih stopal skupaj z velikim krogom v središču stopal. Zdaj se oblikuje veliko lepih modelov, kot so cvetlični, vinski trti ali listi manga, ki vam daje tipičen in tradicionalen bengalski videz.

7. Preprosta bengalska mehndi zasnova:

Preprosta bengalska mehndi zasnova

Ta vrsta mehndi modelov je zelo enostavna za uporabo, vendar izgleda odlično, ko je okrašena na dlaneh. Majhni listi manga skupaj z listi so oblikovani tako, da daje mladim dekletom lep in očarljiv videz.

8. Bengalski mehndi dizajn za celo roko:

Bengalski mehndi dizajn za celo roko

To je neverjeten videz mehndi, kjer sta obe roki napolnjeni z zapletenimi in tankimi črtami in krivuljami. Ta vrsta oblikovanja se imenuje polna roka in obe roki sta okrašeni s čudovitim in živahnim dizajnom ter na lep način pokrivata dlani in prst. To je najboljši model bengalskega mehndija za vse priložnosti.

9. Oblika bengalskega mehndi krožnega vzorca:

Bengalski mehndi dizajn s krožnim vzorcem

Mnoga mlada dekleta radi mehndi oblikujejo na drugačen in eleganten način. Tako bi lahko bila tovrstna oblika krožnega vzorca odlična izbira zanje, saj jim daje tudi kul, a tudi tradicionalen videz.

10. Zrcalna slika Bengali Mehndi Design:

Zrcalna slika Bengali Mehndi Design

Tudi bengalska dekleta in ženske ljubijo in krasijo to obliko zrcalne podobe mehndi. Lepo slišanje je zasnovano tako, da je v eni roki polovica slike, na drugi dlani pa druga polovica. Torej, ko se pridružite, se prikaže čudovit dizajn, ki vam in vašim dlanim daje nebeški videz.

Sedaj okraševanje rok in stopal s kano postaja vse bolj priljubljeno zaradi svojega zapletenega in čudovitega dizajna ter daje ženski nov videz in očarljivo osebnost. Za vsako priložnost vsaka ženska okrasi mendi in dobi čudovit in lep videz. Čeprav se mehndi v določenih dneh izbriše, pa ga ženske in dekleta zelo prijazno nanesejo tudi na roke in noge.