Mehendi je oblika body arta, v kateri se na rokah in nogah narišejo dekorativni vzorci s pasto iz listov kane. Običajno se uporablja ob veselih priložnostih in praznikih. Je začasna in se izvaja predvsem v Indiji, Nepalu, Pakistanu in Bangladešu.

Standardna barva kane je rjava, danes pa so na voljo tudi črna, rdeča in rumena barva. Uporaba mehndija naj bi bila simbolna predstavitev dobrega zdravja in sreče. Ima velik pomen pri izvajalcih klasičnih plesov, kot je Bharatnatyam. Običajno se nanese na dlani in podplate rok in stopal, kjer izgleda lepo zaradi izrazitega kontrasta med obliko in svetlejšo kožo na teh površinah.

Modeli mehndi s polno roko so danes v trendu med ženskami. Vse več žensk se odloča za neotradicionalne modele Mehendi z moderno podobo. Modeli izgledajo lepo in so neverjetno privlačni. Če iščete najnovejše trendi ročne mehndi modele, se pomaknite spodaj.

Mehndi modeli za celo roko

25 najboljših modelov Mehndi za polne roke:

Mehendi je privilegij vsake ženske in vemo, da vsak od vas išče modele, primerne za različne priložnosti in različne obleke. Na stotine in tisoče podob, ki so preplavile internet, izgubljene in zmedene, katere so najnovejše in najbolj primerne za vas? Za vas smo pripravili 25 najboljših ročnih mehndi modelov. Pomaknite se navzdol in odkrijte nekaj fantastičnih vzorcev.

1. Poklicni poročni videz Mehendi:

Mehndi modeli za polne roke

Ta ročni dizajn Mehandi je resnično slikovita umetnina. Na sredini dlani so portreti neveste in ženina z edinstvenimi cvetličnimi vzorci na roki. Najbolj pa nam je všeč popolnoma čudovita sled lotosovih cvetov od palca do zapestja. Kariran vzorec na prstih in polnjenje z zasenčenimi črtami in krogi dajejo oblikovanju lepoto in eleganco. Ta tradicionalni ročni mehndi dizajn lahko nosite za družinske slovesnosti in ga združite s sareejem in tradicionalnim nakitom. Bodite pripravljeni sprejeti pohvale na ducat !!

2. Peacock Mehandi modeli za polne roke:

Peacock Mehandi modeli za polne roke

To je čudovit Mehendi dizajn s polnimi rokami s pavi. Celotna zasnova temelji na pavih in je zapleteno napolnjena s senčenimi črtami in krogi. Čudaški karirasti vzorci v pavih in na rokah izžarevajo čisto eleganco. Prosti prostor okoli pavov poudarja zasnovo in jo ometa. Simbol je pavovih plesov in sreče. Pavi so tudi simbol plodnosti, zato je ta oblika primerna za poroke. Seznanite ga s sareejem, ki prikazuje pave, in se pripravite na krajo predstave !!

3. Črni modeli Mehandi za polne roke:

Črni Mehandi modeli za polne roke

Ta ročni mehndi dizajn je bil narejen s temno črnim odtenkom mehndija in je zaradi barvnega kontrasta videti precej presenetljiv. Vzemite si minuto, da občudujete popolno simetrijo dizajna. Morda bo videti težko, vendar ga je zelo enostavno uporabiti. Najpomembnejše listnate poti, cvetlični vzorci in kockasti vzorci imajo naše srce !! Ta oblika je precej moderna in jo lahko oblečete celo na fakulteti s kavbojkami in visečimi rokavi. Pripravite se slišati veliko ooh in aahs !!

4. Neverjetno oblikovanje Peacock Mehendi:

Peacock Mehendi Design

To je sodoben dizajn mehndi s cvetjem in karirastimi vzorci. Pav v sredini je lep in privlačen. Zasenčeni cvetovi, ki segajo do konic prstov, dodajo pridih edinstvenosti tej zasnovi. V preostalem vzorcu prevladujejo lepi cvetovi in ​​čipkasti vzorci. Senčenje je izredno lepo in vse na pravih mestih, da se mu naredi čeden zaključek. Idealen je za festivale, kot so Sankranthi, Dussehra in tudi za prijetne priložnosti. Lahko ga kombinirate s čimer koli, od dolgega krila do lehenga.

5. Očarljiv Mehendi dizajn s polnimi rokami:

Mehendi oblikovanje s polnimi rokami

Ta umetniški mehndi vzorec je klasičen primer lepote simetrije. V tem dizajnu izstopa osrednji vzorec v obliki kupole, napolnjen s čeki. Geometrijski vzorci na zapestju s sosednjimi cvetličnimi potmi dodajo čisto eleganco vzorcu. Konice prstov krasijo enaki krožni vzorci in čipkaste figure in izgledajo osupljivo. Ta oblika je precej zapletena in jo lahko nosite na družinskih srečanjih, kot so festivali ali poroke. Najbolje ga je kombinirati s težko etnično obleko in debelim etničnim nakitom.

6. Cvetlični Ganesha Mehendi oblikovanje s polnimi rokami:

Cvetlični Ganesha Mehendi oblikovanje s polnimi rokami

Eksperimentirajte s tem priložnostnim, a trendovskim dizajnom Mehendi za prefinjen videz. Vrhunec tega vzorca so natančne podrobnosti geometrijskih vzorcev v tej zasnovi. Ta oblika ima tudi verski simbol, našega lastnega gospoda Ganesha na eni strani in vzorce v obliki kupole na drugi. Zapleteni vrtinčni vrtinčni oglasi s karirastimi vzorci temu modelu dodajo eleganten zaključek.Ta oblika je primerna za festivale in družinska srečanja in se lahko poveže z etničnimi oblekami in nakitom..

7. Nevesta in ženin s polnimi rokami Mehendi dizajn:

Nevesta in ženin s polnimi rokami Mehendi Design

Ta preprost, a estetski dizajn s polno roko Mehendi vam bo zagotovo prinesel komplimente v toni! Ta oblika se ponaša s čudovitim cvetličnim dizajnom z zapletenim senčenjem in detajli. Izpolnjeno cvetje, nežne listnate poti in obdane neveste in ženini s čistim zaključkom ločujejo to zasnovo. Kariran vzorec na rokah in konicah prstov doda oblikovanju dramatičen zaključek. Ta oblika mehndi je primerna za nevesto. Uživajte v svojem elegantnem dizajnu mehndi s cvetlično lehengo ali sareejem z visečimi uhani in zagotovo boste izstopali od ostalih.

8. Cvetlični Mehendi oblikovanje s polnimi rokami:

Prilagojen cvetlični Mehendi dizajn s polnimi rokami

Ta zasnova je neotradicionalna in absolutni utelešenje ustvarjalnosti z različnimi vzorci. Oblika s tradicionalnimi cvetličnimi motivi in ​​listi je zasnovana s črnim mehndijem in napolnjena s svetlejšimi odtenki. Ta poseben dizajn je bil prilagojen strankam tako, da na eni strani prikazuje mladička, na drugi pa uro, kar mu daje simbolni pomen. Oblikovanju je mogoče dodati kateri koli pomemben element, zaradi česar je oseben. Ta oblika je prilagodljiva in jo lahko krasijo kjer koli od fakultete do poročnih funkcij in zagotovo pusti vsakogar očaranega.

9. Elegantno oblikovanje Mehendi s polnimi rokami:

Eleganten Mehendi dizajn s polnimi rokami

Ta poseben dizajn je sestavljen iz značilnih cvetličnih vzorcev in veliko majhnih listnatih motivov. Nanaša se z majhnimi in krepkimi potezami in zato izgleda presenetljivo v primerjavi z drugimi modeli mehndi. Obline, urejeni karirasti vzorci in pikčasti detajli imajo izredno čist zaključek. Lepi cvetlični motivi skupaj z geometrijskimi vzorci v detajlih so vrhunec tega dizajna. Te modele je mogoče razkazovati ob vsaki priložnosti, na primer zaroke in poroke, ter jih združiti s tradicionalnimi oblekami in etničnim nakitom.

10. Čudovit cvetlični dizajn Mehendi:

Čudovit cvetlični dizajn Mehendi

Ta neverjeten ročni mehndi dizajn je sestavljen iz prepletenih cvetličnih vencev. Pameten razmik med cvetličnimi venčki poudarja vsak kup. V tem dizajnu izstopa uporaba krepkih potez pri opisovanju vsakega venca in čednih kariranih vzorcev skupaj z enim samim srčnim motivom na konici prsta. Črtkani detajli in listi imajo zelo čiste podrobnosti. To obliko mehndi lahko okrasite za družinske slovesnosti in poroke, saj ima precej izpopolnjen videz. Lahko se kombinira z močno etnično obleko in debelim kovinskim nakitom, da se obrnejo glave!

11. Nevesta Mehendi oblikovanje s polnimi rokami:

Poročne Mehendi oblikovanje s polnimi rokami

To je očesu prijeten ročni mehndi dizajn z občutljivimi motivi vrtnic in zapletenimi cvetličnimi vzorci. Urejeni s krepkimi potezami, lepo narisani karirasti vzorci in podrobnosti silhuete so ustvarjalnost na najboljšem mestu. Mandala in detajli v obliki kupole so značilnost te zasnove. Vsi prsti se ponašajo s čudovitimi čipkastimi vzorci, obilica kariranih vzorcev v tem dizajnu pa mu daje edinstven rob. To dovršeno oblikovanje mehndi lahko nosite ob ugodnih priložnostih, kot so poroke in tudi festivali, kot so Ramzan, Holi, Dussehra in Deepavali.

12. Izdelava Mehendi oblikovanja s polnimi rokami:

Izdelano oblikovanje Mehendi s polnimi rokami

Ta izvrstna oblika mehndi za roke je sestavljena iz mandale na roki in vedno elegantnih čekov. Pameten razmik med preverjanji poudari vsak kup. V tem dizajnu izstopa uporaba krepkih potez in čednih kariranih vzorcev skupaj s cvetličnimi motivi na dlaneh. Črtkani detajli in listi imajo zelo čiste podrobnosti. Pametno začrtane listnate poti na konicah prstov dodajo dramatičen pridih. To obliko mehndi lahko okrasite za družinske slovesnosti in poroke, saj ima precej izpopolnjen videz.

13. Scintillating Full Hands Mehendi Design:

Škripajoče Mehendi oblikovanje s polnimi rokami

Ta mehndi zasnova ima hipnotičen videz, saj je polna številnih krožnih cvetličnih vzorcev, ki se med seboj povezujejo. Obrobljeni robovi s sosednjim karirastim vzorcem dajejo obliko preprosto in edinstveno noto. Listnate poti so videti drzne in bleščeče. Cvetlični motivi in ​​osenčene vrtnice med karirastimi vzorci so videti čudovito in zapleteno. Če ste utrujeni od običajnih tradicionalnih in arabskih modelov Mehendi, poskusite to za poseben videz. Lahko ga kombinirate z etničnimi oblekami in nakitom ter ga nosite za vsako priložnost, na primer za praznike ali poroke.

14. Krepko cvetlično oblikovanje Mehendi s polnimi rokami:

Krepko cvetlično oblikovanje Mehendi s polnimi rokami

Ta ročni mehndi dizajn je v trendu že kar nekaj časa. Vtisnjen čipkast vzorec ga razlikuje od ostalih modelov. Popolna simetrija oblikovanja in nežni cvetlični motivi v pasu podobnem vzorcu so vsekakor vredni ogleda !! Sosednji zasenčeni motivi listov na konicah prstov dajejo eleganco oblikovanju. Ta oblika je kot nalašč za vsako priložnost, tudi za nočni izhod s prijatelji, in zagotovo bo navdušila vse.

15. Preprosti modeli Mehandi za polne roke:

Preprosti modeli Mehandi za polne roke

To je tudi mehki dizajn mehndi za polne roke, vendar zelo očarljiv. Ima vse indijske vzorce, kot so listi, čeki, rože, zaradi katerih je videti res privlačno. Običajno vključuje občutljive vzorce s cvetličnimi in mozaičnimi vzorci. Ta poseben vzorec je sestavljen iz kombinacije arabskega vzorca in okrasnih modelov. Vzorci mozaika in diagonalnih potez na dlani mu dajejo privlačen videz. Lahko ga okrasite za priložnostne funkcije in poroke. Najraje ga je kombinirati s priložnostnim videzom in uhani s cvetličnimi resicami.

16. Pakistanski modeli Mehandi za polne roke:

Pakistanski Mehandi modeli za polne roke

Pakistanski mehndi običajno uporablja rjavo ali črno kano za postavitev modela. To je hibridna oblika mehndija, ki uporablja arabski in indijski slog. Vrtinci in napolnjene kupole v tej zasnovi dodajo dramatičen pridih. Začnite tako, da najprej opišete zasnovo in nato izpolnite, nato pa dodajte zvitke in pike. Ta preprost, a eleganten dizajn Mehendi lahko nosite za vsako priložnost in ga je najbolje združiti z indijskimi zahodnimi oblekami, kot so palazzos in shararas.

17. Rajasthani Mehendi modeli za polne roke:

Rajasthani Mehendi modeli za polne roke

Rajasthanske ženske so zelo navdušene nad svojim mehndi. Njihovo delo vključuje očarljive zapletene vzorce, lepo prepletene po rokah. Običajno ima občutljive cvetlične vzorce v kombinaciji s senčenjem s črtami in krogi. Tukaj prikazan vzorec je preprosta oblika, ki ne uporablja preveč podrobnosti. Ima cvetlične motive, zapolnjene z zasenčenimi črtami in krogi skupaj z verskimi simboli. Vzorci kupole in zapestnice dodajo eleganco oblikovanju.

To lahko nosite za vse vrste priložnosti s sarees ali lehengas. Ženske Rajasthani krasijo te težke modele za poroke in njihove festivale, kot so Gangaur, Diwali itd..

18. Očarljivi Mehndi modeli za zabavo:

Mehndi modeli za celo roko za zabavo

Ta ročna mehndi zasnova je trendovska in primerna za zabavo na zabavah. Čudoviti motivi pavovih vrtnic in zasenčeni vzorci polnjenja izžarevajo eleganco. Vzorec z mrežami v dizajnu manga doda dizajnu lepoto. Tako pavi kot rože veljajo za simbol sreče. Zato je to obliko mogoče nositi večkrat, tako priložnostno kot formalno. Združite ga s trendovsko lehengo ali elegantno obleko in pripravljeni ste se pokazati !!

19. Cvetlični Mehendi modeli za polne roke:

Cvetlični Mehendi modeli za polne roke

Ta preprost, a estetski mehndi dizajn s polno roko vam bo zagotovo prinesel komplimente v toni! Ta oblika se ponaša s čudovitim cvetličnim dizajnom s zapletenimi podrobnostmi. Lepo začrtano cvetje, nežne listnate poti in vzorci motivov manga s čistim zaključkom so to obliko ločili. Modeli prstov so videti precej trendovsko in pametno. Ta oblika mehndi je primerna za vsako priložnost, na primer poroke ali praznike. Uživajte v svojem elegantnem dizajnu mehndi s cvetlično kurto ali salwar kameezom z visečimi uhani in zagotovo boste izstopali od ostalih.

20. Redni modeli Mehndi za celo roko:

Redni modeli Mehndi za celo roko

Ta ročna mehndi oblika je primerna za vsakodnevno nošenje. Preizkusite to preprosto obliko mehndi, ki jo lahko naredite v hipu! Začnite s prsti in naredite osnovne obrise do roke in ustrezno izpolnite elemente s preverjanji. Ta oblika je lahko vaša hitra rešitev za nenadna povabila na funkcije, če nimate veliko časa za izdelavo oblikovanja Mehendi. Ta minimalistični vzorec lahko celo združite z običajnimi oblačili za športno udejstvovanje na svoji fakulteti.

21. Tradicionalni modeli Mehendi za polne roke:

Mehendi modeli za polne roke

Popolnoma smo navdušeni nad čudovitostjo tega ročnega mehndi dizajna. Pavi mu dajejo trendovski izgled, kljub temu pa mu rože in bujni vzorci dajejo tradicionalen pridih. Različne barve, uporabljene v mehndi, so neverjetno vpadljive. Še en poseben element tega Mehendija je, da imata obe roki različne vzorce, čeprav običajno ni tako. Ta mehndi je primeren za priložnostne funkcije, kot je mehndi, ali sprejem, kjer se bo zagotovo obrnilo več glav. Seznanite ga s preprostim večbarvnim nakitom iz lehenge in emajla in slavnim boste zagotovo dali denar za svoj denar.

22. Sodobni modeli Mehndi za polne roke:

Mehandi oblikovanje s polno roko

To je preprost, a prefinjen dizajn mehndi, ki vsebuje zapletene cvetlične vzorce in listnate poti. Oblikovanje s svojimi drznimi potezami izgleda precej ustvarjalno in privlačno. Začnite od roke diagonalno in narišite izmenično motive manga in rož ter zaključite s pikami in listnatimi potmi. Najbolj primeren je za poročne rituale in priložnostne funkcije. Lahko ga kombinirate z etničnimi oblačili in nakitom ter s priložnostnimi oblekami.

23. Poročni mehndi modeli za polne roke:

Poročni Mehndi modeli za polne roke

To je najbolj priljubljen indijski poročni mehndi dizajn za polne roke. V sredini dlani ima indijsko nevesto in ženina, ki simbolično predstavlja dva srca, ki se združita kot eno na poroki. Drzne poteze in krožni vzorci poudarjajo oblikovanje. Tok oblikovanja je res odličen in je poln zapletenih podrobnosti, ki so kot nalašč za vsako indijsko nevesto!

24. Mehndi modeli za celo roko za začetnike:

Mehndi modeli za celo roko za začetnike

To je eden najbolj nezahtevnih modelov mehndi za roke in primeren za začetnike. Zasnova ni zapletena, čeprav zelo očarljiva. Pav na sredini dlani daje temu lep dotik in ga je zelo enostavno narisati. Ta zasnova vključuje preproste podrobnosti in ne zahteva veliko znanja. Za to se lahko odločite ob številnih indijskih priložnostih, kot so Teej, Diwali, Dussehra itd.

25. Zasenčeni modeli Mehndi za polne roke:

Mehndi modeli za polne roke

Oblika tega senčenega polnega roka Mehendi je minutna in privlačna. To nima veliko zapletenih vzorcev, ki jih lahko ustvarijo le profesionalci, vendar je večina oblikovanja napolnjena s črtami in krogi. Zaradi tega je enostavno risanje na roko in hkrati daje senčen videz. Vse, kar potrebujete, je, da obvladate svojo sposobnost risanja majhnih krepkih potez in uživate v rezultatu! Ta vzorec je primeren za poročne funkcije, saj je privlačen in trendovski. Lahko ga združite z uhani v obliki pava, ki vašemu celotnemu videzu dajejo pomemben faktor.

Ne glede na to, ali gre za tradicionalno ali sodobno žensko, je Mehendi neizbežen del skoraj vsake Indijanke. Označuje blaginjo in srečo in je nujen za vsako priložnost v indijskih gospodinjstvih. Ko sem šel skozi stotine modelov mehndi, ženskam navdih za oblikovanje mehndi dobesedno ni konec.

Od Disneyjevih likov do personaliziranih karikatur, dandanes ženske vse omenjajo v svojih modelih Mehendi. Lahko bi kopirali enega od naših najnovejših ročno izdelanih mehndi modelov ali ustvarili lastno zasnovo z mešanjem in usklajevanjem različnih glede na vaše potrebe. Upam, da boste med tistimi, ki smo jih skrbno preiskali, našli vaš najljubši dizajn. Brez odlašanja vzemite stožec in začnite oblikovati !!