Mehendi je sestavni del vsake slovesnosti. Naj bo poroka ali Ramzan, bajram ali katera koli druga funkcija, je bistven del priprave. Festival se zdi brezbarven brez odtenka Mehendija. Ne le polepša roke ali noge, ampak se tudi počuti dobro. To jim doda iskrico v način dekoriranja. Današnji članek prikazuje seznam čudovitih posebnih modelov Ramzan mehndi skupaj s slikami.

posebni modeli ramzan mehendi

Odlični Ramzan (Eid) Mehendi modeli s slikami:

V tem članku smo spodaj našteli nekaj posebnih modelov Ramzan mehndi za to praznično sezono 2021, ki jih morate poskusiti.

1. Neto vzorec Ramzan Mehndi Design:

Ramzan Mehndi Designs

Pri oblikovanju Mehendija je mrežni vzorec precej priljubljen. To je zato, ker je v mrežastem vzorcu videti popolnost in če je zvit z vijolično barvo, potem nič ne more biti boljše od tega. Vijolična je barva prefinjenosti. To je barva licenčnine. Ta poseben dizajn se izvaja predvsem na nogah, lahko pa tudi na dlani. Manjše pike se začnejo peš, z oblikovanjem pa mreža z več vijoličnimi pikami postane edinstvena. Na koncu je uporabljen cvetlični motiv, ki je tudi zelo privlačen. To je arabski vzorec oblikovanja Mehandi.

2. Mehndi modeli Tajmahala za Ramzana:

mehndi modeli za ramzan

Taj Mahal je simbol lepote. Je tudi simbol čistosti, Ramzan pa je praznik, ki ga ljudje praznujejo s čistim srcem. Od časov Shah Jahana do danes pritegne našo pozornost zaradi svojih zapletenih modelov. Tako kot Taj Mahal je tudi zasnova zelo zapletena. Ta oblika navzdol po zapestju ima vzorec, ki spominja na oblikovanje Taj Mahala. Zaradi tega zlahka pritegne pozornost ljudi. Ljudje imajo na splošno raje modele, ki ne le povečajo njihovo lepoto, ampak tudi pritegnejo pozornost drugih. Ne predstavlja le določene kulture, ampak predstavlja tudi slavo običaja.

3. Mehndi modeli za Eid ali Ramzan:

Eid posebne oblike mehndi

Včasih imamo Mehendi raje v obeh rokah. Nekatera dekleta imajo radi različne modele na dveh dlaneh, nekatera pa imajo raje enak dizajn na obeh dlaneh. Za njih so “Kalke” boljše. Kalka s prepleteno strukturo daje oblikovanju popoln videz. Različne krivulje in popolnost naredijo dizajn privlačen. Obstaja poseben vzorec te zasnove. Polovica “Kalke” je položena v eno roko, druga polovica pa v drugo. Ko bosta roki postavili drug ob drugega, bo lahko videla popolnost zasnove.

4. Indijski poročni zapleteni modeli Ramzana Mehndija:

Indijski poročni zapleteni modeli Ramzana Mehndija

Vzorci poroke Mehendi se razlikujejo od drugih vrst Mehendijev. To je zato, ker si med poroko vsi prizadevajo imeti kakšno kraljevsko vrsto Mehendi. Toda v času Ramzana je bilo mogoče uporabiti to posebno vrsto Mehendija. Ker je to tudi poseben festival. Pri tej zasnovi je pavovo pero ročno. Daje privlačen videz. Pri stopalih se za to uporablja spiralna zasnova. ‘Kalke’ se izvajajo tako v roki kot v nogah. Ko so roke in noge postavljene drug ob drugem, se pojavi mrežast videz. Zagotavlja tudi popoln in očarljiv videz.

5. Mango motivi Mehendi modeli za Ramzana:

Mango motivi Mehendi za Ramzana

To je eden najpogosteje uporabljenih modelov Mehendi. Popolnoma je primeren za sodobne dame. To je zato, ker daje edinstven pogled na prvi pogled. Ta zasnova ima veliko praznine na hrbtni strani roke, ki je ne sestavljajo skupni arabski modeli. Prikazuje občutek ustvarjalnosti umetnikov, ki ga sodobne dame raje in zlahka pritegnejo pozornost gledalcev. Zdaj imajo dekleta raje manj zapleteno zasnovo. Ker ima vse lastnosti, je zelo znan.

6. Cvetlični mehandi vzorci za Ramzana:

Ročno cvetlični mehandi modeli za Ramzana

Želite spoznati drugo vrsto čudovitega dizajna Mehendi? To je cvetlična kana. Ta posebna oblika je razdeljena na tri polovice. Prva polovica je sestavljena iz rože, naslednji dve polovici pa mango. V arabskih modelih kane imamo rože, liste in žile. Vse to najdemo v tej zasnovi. Dva prsta sta napolnjena s to zasnovo, preostala dva pa delno napolnjena z zasnovo. Prvi prst ostane prazen. V njem ne uporabljamo nobenega dizajna. To je eden najlažjih modelov Mehendi. Z lahkoto lahko to storimo, zato je zelo priljubljen in tisti, ki niso zelo dobri umetniki Mehendi, se raje lotijo ​​tega oblikovanja. Sploh ni zamuden.

7. Mehndi Oblikovanje cvetja za Ramzana:

Mehndi Oblikovanje cvetja za Ramzana

Vsi imamo radi rože. Svojo hišo želimo okrasiti s cvetjem. Tudi sami radi nosimo okraske iz rož. Zagotavlja naraven videz. Toda po določenem obdobju ga moramo odstraniti. To je zato, ker po določenem obdobju izgubi svojo slavo. Ko za Mehendi izbere različne modele, če dobi obliko cvetja, potem nič ne bi moglo biti boljše od tega. Ta vzorec je zelo eleganten. Cvetlični vzorci dajejo edinstven videz roki ali nogam. Senčenje in polnjenje na mestih sta tako lepa, da se človek ne more upreti temu.

8. Mehndi Ramzan (Eid) Mehndi v obliki lune:

Mehndi modeli v obliki lune v obliki Ramzana (Eid)

Simbol polmeseca je pomemben v mesecu Ramzan. To prinaša posebno privlačnost za muslimane. Je simbol razsvetljenstva. Deluje kot simbol, ki pomaga pri prehodu iz teme v svetlobo. To prepričanje navdihuje muslimane, da imajo v Ramzanu prav to obliko. V tej zasnovi je polmesec narejen z različnimi “Kalkami”. Zvezda je narejena tudi nad luno. Z njim je povezano nekakšno versko prepričanje. Verjamejo, da bo njeno bogastvo dobro, če se je kdo lotil tega oblikovanja. Vsak si v življenju želi imeti srečo.

9. Pametni modeli polmeseca Mehendi za Ramzana:

Pametni modeli polmeseca Mehendi za Ramzana

Še ena edinstvena inovacija umetnikov Mehendi! Polmeseca tukaj ni. Toda rezbarska linija je prisotna, zaradi česar se čuti, da je v njeni roki ugodna luna Ramzan. Zaradi tega se dobro počuti. Žile, cvetlične montaže in žile kljub temu razkrivajo bogastvo oblikovanja. Zasnova je zelo idealistična. Raje imamo idealistično oblikovanje ob zelo posebnih priložnostih in nič posebnega od tega festivala, ki je praznovanje lune, ne more biti. Imeti luno v roki z edinstvenim dotikom ali črto polmeseca je super.

Zadnje misli:

Mehendi je tradicionalna umetniška oblika, ki okrasi roke in noge in jih naredi estetsko lepe za oči. Različni modeli Mehendija delujejo že stoletja. Včasih raje združimo različne modele, da naredimo nekaj inovativnega. Ta inovacija širi praznični užitek in z velikim zadovoljstvom čuti naše srce.

posebni Ramzan (Eid) Mehndi modeli

Priporočeni članki:

  • 25 najboljših pakistanskih mehndi modelov
  • Najnovejši modeli Khafif Mehndi in njegove posebnosti
  • 50 najbolj priljubljenih modelov Mehndi za roke s slikami