Vaše telo se spet spreminja in hitro postaja veliko. Ne mislimo le na težo, ampak tudi na varno zatočišče za svojega otroka. Pri sedmem mesecu nosečnosti se vaše telo resnično prilagodi, da se bo vaš otrok počutil varno in udobno. Tukaj je pogled na nekatere spremembe, na katere morate biti pozorni.

sedmi mesec noseča

Vaši prvi meseci so bili v primerjavi s tistim, kar so si predstavljali, morda precej naporni in glasni. Začne se z dolgo vrsto neprespanih noči, ko se tik po združitvi sperme in jajčeca v trebuhu začne proces ustvarjanja otroka. To se nato pokaže v obliki zgodnjega jutranjega bruhanja. Ko je izpraznila drobovje, se vrne v posteljo, da bi ostala budna. Posledica tega je njen občutek utrujenosti in utrujenosti ves dan. Vsake toliko spi kot otrok, podobno tistemu, ki ga skriva v sebi.

Koliko tednov je nosečih 7 mesecev?

Pri sedmem mesecu nosečnosti ste v tridesetem tednu nosečnosti. To je tretje trimesečje nosečnosti. Tudi to trimesečje je zelo pomembno za telo in tudi vaše telo začne kopičiti maščobe.

Kaj razmišljati o tem sedmem mesecu nosečnosti:

Čustva v tem času so ponavadi povsod. Smeji se in joka v posledičnih časovnih presledkih in ni prepričana, kaj bi s svojo prekomerno proizvodnjo hormonov. Potem je vedno pošastni apetit, za katerim mora skrbeti. Vse to se združi na enem mestu in zaduši prvi mesec. Takrat se je otrok spremenil v plod, ki je miniaturna človeška struktura, podobna vam. Pred tem je bil dojenček blastocista, ki je zgolj pet dni stara oplojena jajčna celica.

Jajce se je spremenilo, ko se je razvilo v zarodek in nato v plod. V drugem mesecu se dojenček in mati namestita v novo okolje. Bolečine in bolečine jutranje slabosti izginejo. Zmanjša se tudi pogosto uriniranje. Zdaj po napornem dnevu z malčkom uživa v dolgih smrčečih nočeh.

Simptomi nosečnosti 7 mesecev:

Tu je nekaj telesnih simptomov, ki jih bo vaše telo pokazalo na tej točki nosečnosti.

1. Pogosti izleti v kopalnico:

Neizogibno! Vaš dojenček je zdaj 11 centimetrov in pritiska na vas. Pogosti izleti v kopalnico so se vrnili, saj ima otrok zdaj svoje odpadke. Z dodatnim pritiskom v maternici in mehurju bo nadzor še toliko težji. Edini način za obvladovanje pogostih obiskov kopalnice je zmanjšanje vnosa vode in povečanje vira vodene hrane, kot so sadje in juhe iz različne zelenjave. Tekočina sadja in delci hrane so gostejši, zato jih izločevalni sistem razgradi dolgo časa. To vam bo pomagalo omejiti željo po pogostem bežanju v kopalnico.

2. Kolostrumi:

To vas lahko včasih spravi v zadrego. Zbudite se popolnoma mokri in mokri. Ne skrbite, to je samo izločanje čiste tekočine iz vaših dojk, imenovano kolostrum, ki bo otrokovo prvo mleko po rojstvu. To je samo način, kako se vaše telo pripravlja na prihajajoči dogodek. Dobra rešitev za to težavo je, da v svojo rutino nosite ohlapni nedrček in pogosto trebušni del masirajte z debelim oljem.

Oljčno olje in dodatki vitamina E se najbolje priporočajo za preprečevanje raztezanja kože in služijo kot dolgotrajno zdravilo. Puščajoče prsi niso razlog za skrb. Paziti morate le, da se na oblačilih ne pokaže preveč. Ko greste ven, si lahko preprosto pomagate z oblazinjenimi nedrčki. Ko pa na modrcu najdete madeže krvi, se morate nemudoma posvetovati z zdravnikom.

3. Braxton Hicks:

Začeli boste doživljati veliko lažnih popadkov. Bolečine v 7. mesecu nosečnosti so zelo pogoste, zato jih ni treba skrbeti. Ta protislovja imenujemo protislovja Braxton hicksa. Pojavijo se te majhne bolečine, ki vam olajšajo oblikovanje telesa med porodom. Majhna sprememba, ki se pojavi zaradi teh protislovij, pomaga telesu, da se nekoliko odpre in se pripravi na čas pritiska.

4. Nerodnost:

Prevelik trebuh z nenehno gibljivim dojenčkom, ki povzroča manjše bolečine, ne smemo zanemariti v rutini. Pridobivanje odvečne teže in delo z njo je težko. Nosečnost v devetih mesecih pogosto vpliva na razpoloženje in vedenje. Zaradi spreminjanja hormonov in spreminjanja razpoloženja se počutite nerodni. Poleg tega nespečnost ne pomaga nič bolje. Da bi bili v tej situaciji boljši, lahko med rutinskim delom vzamete moč. Sprostite se, ko boste imeli priložnost. Naredite lepe spomine, da ohranite čudovito obdobje nosečnosti. Zapišite si pomembne opombe, ki jih pogosto pozabite.

5. Težave z nosom in smrčanje:

Velik izziv, ki ga morate preživeti ta mesec, je odpravljanje zamašen nos in težave s smrčanjem. Posvetovati se morate tudi z zdravnikom, da se zavedate svojih simptomov med nosečnostjo, tudi smrčanja. Glavni razlog za nosni problem smrčanja je povečana oskrba s krvjo v sluznicah. Smrčanje ponoči ali med spanjem ni zdravila, večinoma med nosečnostjo ali dokler ne rodiš svojega malega.

Eno od pravnih sredstev, za katera se lahko odločite, je, da s seboj nosite robček, kamor koli greste, da si boste lahko občasno tudi obrisali nos. V takem primeru so tkiva bolj zaželena, saj jih lahko uporabite in vržete, medtem ko so robčki ves čas enaki, ki prenašajo bakterije in povzročajo slabše okužbe in vam ne dovolijo, da se ozdravite.

Fetalni razvoj otroka v 7. mesecu nosečnosti:

7. mesec nosečnosti je ključni čas ali v bistvu začetek ključnega časa do poroda. Čez dva meseca se bo srečala s svojim čudovitim sinom ali hčerko, zato je zdaj pripravljena in previdna. Ultrazvok sedmega meseca nosečnosti bo pokazal naslednji razvoj.

Proizvodnja krvi:

V prejšnjih letih so bila otrokova jetra odgovorna za proizvodnjo tako potrebnih rdečih krvnih celic. Rdeče krvne celice so najpomembnejše za telo, pri nas odraslih pa kostni mozeg proizvaja matične celice. Rdeče krvne celice skozi stalno utripajoče srce zdaj črpajo kri v preostali del telesa.

Kostni mozeg:

Te matične celice se nato razdelijo na rdeče krvne celice in bele krvničke ter trombocite. Do tega meseca bo kostni mozeg vašega otroka pripravljen in tako kot vi bo tudi njegov kostni mozeg proizvedel matične celice. Zdaj ima bele krvničke, ki ji pomagajo pri boju proti okužbi, ko odide.

Lastnosti:

Dojenček je že dobil različne lastnosti. Od nog ima zdaj vidne prste, nohte, živce, ki tečejo gor in dol po zdaj polnih nogah. Nato pridejo njene ali njegove genitalije, ki so do zdaj že popolnoma oblikovane in izpopolnjene. Notranjost želodca zdaj prikazuje zapleten človeški sistem prebave in izločanja s srcem na strani. Ta utrip, kot so povedali zdravniki, je zdaj tako izrazit, da lahko preprost stetoskop do materinega trebuha zazna srčni utrip otroka.

Odmik njenih pljuč je zdaj izpolnjen in jemanje kisika od matere lahko zdaj diha in črpa kisik v njen sistem. Njene obrazne poteze so se zdaj razvile in izpopolnile tudi z definirano ustnico, nosom in očmi. Lasje je zdaj napolnjeno z mehko rastjo las ali lasnimi mešički.

Položaj:

Ta mesec, ko se začne ultrazvok, boste našli čuden prizor. Kot da se je refleksno vaš otrok že postavil na vhod v maternico in pripravljen za odhod čez dva meseca. Zdaj je na glavo ali je v postopku, da se obrne za njen položaj.

Nega kože:

Plavanje v amnijski tekočini vseh teh mesecev ni bilo lahko in njeno kožo pred gubami in zmečkanji je beli siru podoben vosek, imenovan verniks, pokrival njeno telo iz plodovnice.

Lasje:

Po njeni koži so rasli tudi mehki lasje, ki so jo ščitili pred trenjem in poškodbami. V sedmem mesecu kožne plasti počasi izginjajo, lanugos ali majhne mehke dlačice se zdaj odpravijo, ko se pripravi na vzlet.

7. mesec nosečnosti

7 -mesečne nosečnostne dejavnosti:

Konec sedmega meseca ali med mesecem se morate zavedati vsake dejavnosti, ki se v vašem telesu upočasni. Ker je to obdobje kritična faza, ki lahko povzroči prezgodnji porod. Dejavnosti, ki jih opravljate, je treba omejiti na tveganje kakršne koli škode. Pri rednih pregledih in doma pa naj bo tudi delo, ki ga opravljate, skrbno. Prav tako morate biti previdni in se zavedati prekomerne krvavitve in bolečine v trebuhu. Tudi če kmalu odidejo, so verjetno znaki lažnega dela. In če je tako, se morate čim prej obrniti na svojega zdravnika.

7h Mesec nosečnosti: prehrana in vaje

Prehrana:

1. Magnezij:

Na stopnji, v sedmem mesecu nosečnosti, v telesu potrebujete veliko magnezija. Čeprav se to morda zdi čudno, je razlog za to, da magnezij pomaga telesu, da dobi kalcij, ki ga potrebuje. Mandlji, jagode in fižol so bogat vir hranila.

2. DHA:

DHA je v osnovi prisoten v živilih, kot so jajca, mleko, sadni sokovi. Običajno mora nosečnica vzeti 200 mg DHA. Pomaga pri pravilnem delovanju možganov vašega otroka.

3. Omega 3 maščobne kisline:

Maščobne kisline Omega 3 so tudi sestavni del prehrane med nosečnostjo za ohranjanje zdravega delovanja in vidne rasti otroka.

4. Folna kislina:

Folne kisline so tudi eno izmed pomembnih hranil, ki jih je treba v higieni vnesti za boljše stanje otroka. Delež napak pri porodu se zmanjša s porabo folne kisline.

5. Meso:

Medtem ko je nemastno meso v nosečnosti bolj zaželeno, je treba jesti tudi drugo meso, vendar v ustreznem razmerju.

Vaja:

1. Plavanje:

Plavanje je lahko tudi dobra možnost za izgubo teže in celo vzdrževanje ustrezne teže.

2. Vzorčeno dihanje:

Ustrezen vzorec dihanja vam pomaga tudi pri dobri vaji, ki vam bo zagotovo v pomoč v času poroda. Ko se želodec približa, vdihnite in izdihnite, ko potisnete nazaj.

3. Joga:

Joga je ves čas dobra vaja za telo in um. Elastičnost vašega telesa je nujna kot osvežitev vašega uma. Pri tem si lahko pomagate le z jogo.

4. Raztezanje:

Ta vaja vam daje vso prilagodljivost, ki jo potrebujete. Lahko se raztezate kjer koli v sobi, vendar z blazino preprečite škodo.

5. Hoja:

Vaš domači kraj, trata ali bližnji parki, poskrbite, da se boste malo sprehodili za svoje izboljšanje. Včasih je treba tudi pridobivanje maščobe zmanjšati in biti bolj prilagodljiv.

Kaj lahko in ne smem narediti za varno nosečnost:

Tukaj je nekaj nasvetov za nosečnost v 7 mesecih, o katerih boste morali biti resni.

 • Ne pozabite vzeti folne kisline in vitamina D. Zelo so pomembni za zdravega otroka in varno nosečnost.
 • Ostati aktiven je daleč. Ne pozabite biti aktivni. Če se usedete in preprosto počivate, je to res lahko nezdravo za vas in otroka.
 • Kar morate jesti, morate skrbno izbrati. Ker vse, kar jeste, vpliva na vaše telo, je varneje uživati ​​zdrava živila, ki bodo koristila otroku in vašemu telesu. Sedmi mesec nosečnosti skrbi za veliko načrtovanja!
 • Poskrbite za gibanje vašega otroka. Gibanje je znak, da je z otrokom dobro.
 • Začni spati ob strani. Do tretjega trimesečja morate začeti spati na levi strani telesa, da zagotovite, da bo otrok dobil dovolj hranil in dobro oskrboval celotno telo s krvjo..
 • Pomembno je tudi duševno zdravje. Pogovarjajte se z ljudmi in poskušajte odvrniti misli z mislijo na srečnejše čase. Poslušajte glasbo in delajte stvari, ki vas bodo razveselile.

Ne:

 • Dim. Kajenje je zelo slabo za otroka in lahko zamaši pljuča.
 • Alkohol. Ne razmišljajte dvakrat, da bi nehali. Alkohol lahko negativno vpliva na razvoj možganov vašega otroka.
 • Droge. Ne jemljite drog. To bo imelo resne posledice za zdravje otroka vse življenje.
 • Potapljanje in ragbi. Izogibajte se teh dveh. Lahko poškodujejo otroka.

Seks med nosečnostjo v 7. mesecu nosečnosti:

Izgubite apetit, celo vaše najljubše jedi povzročajo nagnjenost k bruhanju, pod stresom ste zaradi svojega otroka in toliko je še za načrtovanje. Seks je na tej stopnji verjetno zadnje, kar imate na umu. Na tej stopnji bi vam lahko bilo zelo neprijetno, če pa se s partnerjem pripravljate na nerodnost, dajte stran spolnemu položaju. To je lahko varno in vam tako ali tako prinese intimnost.

Nasveti za premagovanje stresa v 7. mesecu nosečnosti:

 • Zdaj je čas, da se najprej osredotočite na stvari, na katerih morate delati, potem ko je vaš malček na svetu. Naredite seznam teh stvari. To so lahko vrtec, varuška, cepljenja, pregledi.
 • Bodite zelo potrpežljivi in ​​se poskušajte osredotočiti na dobre stvari. Sedite s partnerjem in se pogovorite o svojih individualnih odgovornostih kot staršev, da se izognete nenadnim napadom stresa.
 • Umirite se in si zagotovite dovolj počitka. Poskrbite, da boste s sostanovalci in ljudmi okoli vas dovolj odprti in jim lahko sporočite, da ste utrujeni. V sedmem mesecu, ko bo otrok kmalu rojen, ne morete najprej zadržati potreb drugih.
 • Če se zavedate spola svojega otroka, lahko celo začnete nakupovati prišleka, da se zabavate.
 • Nihanja razpoloženja so do zdaj dobesedno del vas. Poskrbite, da boste ob vsakem klicu tesnobe imeli nekoga ob sebi.

Zdravljenje in pregled:

Zdravniški pregledi bodo tako rutinski kot pred šestimi meseci. Zdaj bo vsakič bolj enako. Naredili bi še nekaj testov, da bi ugotovili položaj otroka ali če obstajajo hude deformacije. Številni simptomi lahko ostanejo enaki, vendar bi jih bilo treba odpraviti, preden začne škodovati otroku. Prav tako je treba premagati nekatera zdravila, ki lahko škodijo vašemu telesu in otroku, na primer zdravila, ki jih lahko vidite spodaj:

 •  Vročina- paracetamol ali aciklovir
 • Zgaga- antacidi
 • Zaprtje- izogibajte se odvajalom in mineralnemu olju. Lahko jemljete zdravila, kot je Metamucil
 •  Kašelj- dekstrometorfan

7. mesec nosečnosti: nasveti in previdnostni ukrepi

 • Lahko ustvarite hobi po svoji izbiri, ki ga lahko odpravite z obdobjem nosečnosti. Pomagal vam bo, da si z nosečnostjo olajšate vzpone in padce.
 • Pazite na prehrano in ohranite svoje zdravje. Pogovorite se s trenerji fitnesa in spremljajte svojo težo, saj lahko prekomerna telesna teža v času poroda povzroči nenavadne zaplete, kar je seveda zelo nezaželeno.
 • Med hojo se prepričajte, da razmaknete noge. To je pomemben previdnostni ukrep za vadbo, saj v nasprotnem primeru lahko motite težišče, kar vam ne bo prineslo nič dobrega.
 • Izogibajte se uživanju ničesar surovega, kar bi lahko bilo škodljivo za vas in vašega otroka. To vključuje ribe, meso, jajca in neoprano zelenjavo iz podzemlja, kot je korenje. Morda ste alergični na morske sadeže, zato bodite pozorni na isto. Po potrebi se posvetujte z zdravnikom.
 • Z vadbo se lahko mišice olajšajo. Tako boste lažje pripravljeni na dostavo. Ne pozabite izbrati svojega najljubšega s zgornjega seznama in začeti takoj. Nikoli ni prepozno.

Zdaj ste na točki, ko bo vaše telo pokazalo veliko sprememb. Trebuh pri 7 mesecih nosečnosti bo že povzročil veliko težav s spanjem, ker je zdaj prevelik. To lahko prinese številne nove težave, kot sta razdraženost in jeza. Ne pozabite se trdno držati. Delati morate stvari, ki vas bodo ohranile pozitivne. Naši nasveti vam bodo pri tem pomagali. Srečno materinstvo!

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Kako varno je potovati v 7 mesecih nosečnosti?

Odgovor: V zvezi s tem se posvetujte z zdravnikom. Do 36. tedna boste lahko potovali ali leteli. Preden se odpravite na pot, morate o tem dobiti dober nasvet.

V2. Kdaj se morate posvetovati z zdravnikom v sedmem mesecu nosečnosti?

Odgovor: Če se vaše telo začne krčiti, se morate posvetovati z zdravnikom. Če imate intenzivno krvavitev, se posvetujte z zdravnikom.

V3. Ali je rojstvo otroka v 7. mesecu nosečnosti varno ali ne?

Odgovor: Rojstvo otroka pri 7 mesecih nosečnosti se lahko zgodi iz več razlogov. Večinoma bo vaš zdravstveni delavec ustrezno skrbel za vašega otroka. Na tej točki imunski sistem vašega otroka ne bo popolnoma razvit. Zato je hkrati varen in ne povsem varen.