To je vaše zadnje trimesečje, tretje. To obdobje je bolj povezano s celostnim razvojem otroka in zdravim vnosom hrane, ki je potrebna za vaše telo. Zdravstveni strokovnjaki menijo, da je za rojstvo zdravega in zdravega otroka bistveno dodatno vzeti 460 kalorij dnevno. Prehrana za sedmi mesec nosečnosti je vedno zasnovana ob upoštevanju vašega otroka in matere.

Zdrava prehrana za 7 mesecev nosečnic:

Tukaj je pogled na to, kako naj bi izgledala vaša prehrana zdaj.

1. Živila, bogata z magnezijem:

Popolna prehrana pravi, da absorbira 360 mg do 400 mg magnezija na dan. Dobrota magnezija je v absorpciji kalcija v telesu in njegovi uporabi. Prav tako vam olajša krče v nogah, kar je v tem obdobju običajno. Prav tako lahko prepreči prezgodnji porod.

2. Beljakovine in hrana, bogata z železom:

To trimesečje je ključni čas za zaščito pred napadom anemije. To se zgodi zaradi pomanjkanja hemoglobina v krvi. Tako naj bi vaša prehrana v 7. mesecu nosečnosti imela dovolj beljakovin in železa. Da bi se izognili anemiji ali krvavitvi, ki se lahko pojavi med porodom. Rdeče meso, fižol, perutnina, semena in riž vsebujejo ustrezno količino železa in beljakovin.

3. Obogatena hrana z DHA:

DHA je sestavina maščobne kisline. To je glavna zahteva razvoja možganov vašega majhnega otroka v vas. Obvezno je zaužiti najmanj 200 mg maščobnih kislin na dan. Tabela prehrane za 7. mesec nosečnosti je polna virov DHA, kot so jajca, sadni sokovi, mleko itd.

4. Živila, obogatena s kalcijem:

To je ena najpomembnejših zahtev v tretjem trimesečju nosečnosti, saj pomaga zgraditi skeletno strukturo otroka in okrepiti kostni mozeg. Priporočeno razmerje med prehrano v 7. mesecu nosečnosti mora vsebovati 1000 mg kalcija kot dnevno hrano. Nekateri zelo pogosti in cenovno dostopni viri so mleko, oves, jogurt, losos itd. Kalcij velja tudi za bistveno sestavino v celotnem obdobju nosečnosti.

5. Živila, obogatena s kalijem:

Ta mineralna komponenta nadzoruje telesne tekočine, krvni tlak, celične aktivnosti in mišične funkcije. Običajno sprejet odmerek je dnevni vnos 2000 mg na dan med nosečnostjo. Viri kalija na visoki ravni so dinja, zrna, banane, mleko, lubenica, stročnice itd..

6. Živila, obogatena s folno kislino:

Folno kislino bo treba zaužiti v razmerju 600 mg do 800 mg na dan. Folna kislina preprečuje tveganje okvar nevtralne cevi vašega otroka. Ovsena kaša, temno listnata zelenjava so dober vir folne kisline. Folno kislino je priporočljivo jemati tudi po nosečnosti.

7. Živila, obogatena z vitaminom C:

Pravilna dobava vitamina C telesu bo zagotovila, da telo absorbira železo. Dnevni odmerek je omejen na 80 mg. Standardni viri vitamina C so pomaranča, brokoli, limona, zelena paprika, melona itd.

8. Živila, obogatena s fosforjem:

Fosfor pomaga pri razvoju skeletne strukture, krvnega obtoka in mišičnih sklepov. Ni treba posebej poudarjati, da mora nosečnica zaužiti fosfor v obliki naravne hrane za 800 do 1200 mg na dan. Razpoložljivi viri so gobe, buče, meso, zelenjava itd.

9. Živila, obogatena z vlakninami:

Tabela prehrane za 7 mesecev nosečnosti z vlakninami bo zagotovila, da boste zmanjšali tveganje za zaprtje. Pomaga tudi pri čiščenju žolča. Pitje veliko vode je nujno, ker jo voda v prebavnem traktu absorbira. V ta namen v svojo prehrano vključite veliko svežega sadja in zelenjave.

10. Živila, obogatena z vitaminom B6:

Je obvezna sestavina v materinem telesu, ki pomaga pri presnovi in ​​pospešuje razvoj nevronskega sistema in možganov. Nosečnica lahko vsak dan vzame 2,2 vitamina B6. Pogosti viri so čičerika, banane, piščanec, krompir itd.

Prehrana za 7. mesec nosečnosti: česa ne jesti

Dieta za nosečnost v sedmem mesecu

1. Živila z natrijem:

Zmanjšajte vnos natrija. To pomeni, da se morate izogibati živilom z visoko vsebnostjo soli, kot so kečap, čips, kisle kumarice in živila v pločevinkah. Zdrava hrana za 7 mesecev nosečnosti je idealna brez velike vsebnosti natrija.

2. Mastna in začinjena hrana:

Zgaga je posledica rasti maternice, ki je resen, a pogost problem. Da bi se izognili zgagi, se morate izogibati vsem začinjenim živilom, ki so polna maščob.

3. Čaj in kava:

Vsebnost kofeina v čaju in kavi vam lahko ustvari neprijeten položaj pri zaprtju. Izogibajte se tem prehranskim navadam pri vsakodnevnem vnosu, da zagotovite zdravo nosečnost v tretjem trimesečju. Poleg tega lahko na vnos kave vpliva tudi vaš cikel spanja.

4. Neželena živila:

Zelo majhna porcija junk hrane je v redu. Vsa predelana živila, po katerih lahko hrepenite, nimajo hranilne vrednosti. Neželeno hrano lahko nadomestite s sendviči iz polnozrnatega kruha in korenčkovih palčk.

5. Alkohol in tobak:

Izogibanje alkoholu in tobaku je zdaj nujno. V nasprotnem primeru bi lahko pristali v položaju, ko je to lahko zelo slabo za plod. Menijo, da so zelo nezdrave in škodljive za otroka. Vaša hrana za sedmi mesec nosečnosti je bolje brez tega.

Dodatki k sedmi mesečni nosečniški dieti:

1. železo:

Nosečnica mora dnevno dobiti približno 18 mg železa. Dovolj dodatkov železa v tretjem trimesečju bo otroku pomagalo prejeti pravo količino kisika in pomagalo razviti močno srce in pljuča za otroka.

2. DHA:

300 mg DHA je idealen odmerek DHA za nosečnice. Ker se otrokovi možgani razvijajo v tretjem trimesečju, je zato DHA na tej točki nujna.

3. Kalcij:

Kalcij je bistvena sestavina za nosečnice. Priporočeni odmerek je 1300 mg kalcija. Kalcij je v tretjem trimesečju bistvenega pomena, saj se v tem obdobju razvijejo otrokove kosti.

4. Vitamin D:

Glavna vloga vitamina D je izgradnja mineralizacije kosti. Preprečuje tudi preeklampsijo in gestacijski diabetes, ki sta pogosta v tretjem trimesečju.

Do povečanja telesne mase v 7. mesecu nosečnosti v resnici ne pride. Zdaj je velik poudarek na izgradnji zdravega telesa in otroka. Vendar se pričakuje, da se bo en funt povečal v vsakem trimesečju.

Nasveti za 7 -mesečno tabelo prehrane za nosečnice:

  • Vaša jutranja prehrana mora vključevati sveže sadje. To pomeni, da mora imeti vaš zajtrk skledo svežega sadja, obogatenih žit za dodaten vnos železa. Kuhane stročnice in fižol so tudi dober vir beljakovin.
  • Vaše kosilo mora biti uravnoteženo. To pomeni, da bi morala biti v tabeli hrane za 7 -mesečno nosečnost kuhana zelenjava, kruh, solate, rotis in riž. Škrobna hrana je boljša.
  • Večerno prehrano je treba olajšati, da se izognemo zgagi in zaprtju.

Vaša prehrana bo zagotovila pravilen odmerek vseh sestavin. Načrtujte prehrano za sedmi mesec nosečnosti, saj boste v tem tretjem trimesečju opazili pomembne spremembe in napredek v telesu in dojenčku.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Ali lahko v sedmem mesecu nosečnosti pogosto jem?

Odgovor: Zagotovo lahko. Poskrbeti morate le, da se prehranjujete zdravo. Pojejte nekaj oreščkov in semen, da ne boste dodali slabih kalorij.

V2. Kako lahko potešim svojo željo?

Odgovor: Ohranjanje hrepenenja je lahko težko. Najboljši način, da to obvladate, je, da imate zdrave možnosti pri roki. Tako boste siti.