Modni svet se razvija in za vogalom so naložene pričeske. Toda tu je izziv – ali so vse pričeske primerne za vse enako? Ali je mogoče, da si izberemo najljubši trendovski videz in ga preizkusimo? To je zapleten del. Ni vsak videz primeren za vsakogar in vsakogar. Torej, kako izbrati frizuro za moške, ki jim popolnoma ustreza?

Na izbiro frizure vpliva več dejavnikov, kot so oblika obraza in poteze obraza, tekstura las, videz, poklic itd. Vsi poznamo različne sloge in trende odbitkov, vendar se vedno sprašujemo, kako izbrati pravo frizuro. Ta priročnik o izbiri frizure za moške je lahko v pomoč.

Kako izbrati pričesko za moške

Ko izbirate popolno pričesko, morate upoštevati:

Preden začnete razmišljati o tem, kako si sami narediti idealno frizuro in pričesko, je tu nekaj nasvetov in korakov, ki jih lahko po možnosti upoštevate in vam olajšajo postopek. To vam lahko pomaga pri izbiri popolne pričeske za vas.

Oblika obraza:

Oblika in lastnosti obraza so najpomembnejša in najpomembnejša stvar, ki lahko določi in popravi vašo pričesko. Različne vrste pričesk lahko ustrezajo tistim z različnimi oblikami obraza, zato je prvi korak oceniti in se odločiti.

Najprej določite obliko obraza. Tukaj je pogled na to, kako izbrati pričesko glede na obliko obraza.

 • Če sta dolžina in širina obraza enaka, potem imate okrogel obraz.
 • Če je dolžina obraza večja od širine, potem imate ovalno obliko obraza
 • Če je vaša dolžina obraza večja od 1,5 metra od širine, potem imate podolgovato obliko obraza
 • Če sta dolžina in širina obraza enaki, vendar imata široko čeljust, to pomeni, da imate pravokotno obliko obraza
 • Če so lica široka po obraznih potezah, potem ste blagoslovljeni z diamantno obliko obraza
 • Nazadnje, če imate čeljust širšo od čela in koničasto obliko obraza, imate trikotno obliko obraza.

Ko ugotovite, kakšno obliko obraza imate, se lahko odločite za pravo izbiro frizure. Tukaj je nekaj nasvetov in trikov pri izbiri prave frizure za moške.

 • Začnimo z ovalno obliko obraza. Blagoslovljeni ste, če imate ovalno obliko obraza; skoraj vsi odbitki vam lahko ustrezajo. Imate dobro uravnotežen obraz. Bolje je dati prednost tistim odbitkom, ki vam lahko skrajšajo ali skrajšajo dolžino obraza, na primer dolge in širše robove. Zaradi voluminoznih las lahko izgledate pametno. Preizkusite teksturirane kroje, gladek hrbet, quiffs, pompadours ali celo undercuts.
 • Za tiste z okroglim obrazom so lahko idealni odbitki z daljšim vrhom in krajšimi stranicami. Vsi odbitki morajo dati vtis, da imajo dobre dolžine las, da bodo hit. To lahko ustvari iluzijo daljšega reza obraza. Preizkusite V izreze, dolge sloje las in stranske dele. Ne delajte na odsekih buzza.
 • Podolgovate oblike obraza so lahko spet idealne za številne frizure in možnosti striženja. Edini nasvet je, da se izognete strožjemu in krajšemu videzu, saj lahko povečajo dolžino obraza, ki presega tisto, kar že imate. Lasje navzdol in resice vam lahko dajo krajši in ostrejši obraz. Vrhunski vozli, bršljanove lige in posadka so lahko tudi idealni.
 • Če imate pravokotno obliko obraza, vam lahko ustrezajo vse sodobne in aktualne ostre pričeske. Za vrsto frizure vam ni treba skrbeti. Od brenčanja do zbledelosti do faux jastrebov, kosov posadke in zasmehovanj, vsi so lahko videti dobro.
 • Ne glede na obliko diamanta ali trikotnika, poskusite s krajšo dolžino las. To lahko izboljša vaš moški in pameten videz. Tudi daljši vrhovi so lahko dobri, vendar s krajšimi stranicami. Poleg tega so lahko tudi zelo obsežne in večplastne ideje za frizuro precej primerne.

Tekstura las:

Odvisno od teksture in narave las, lahko raje uporabite posebno vrsto frizure, da izboljšate svoj videz. Pričeska se mora ujemati z teksturo las in se dobro ujemati, saj lahko tekstura naredi ali razbije način, kako lasje sedijo na določenem kosu. Tukaj je opisano, kako se odločite, kakšno frizuro boste naredili glede na teksturo las za moške.

 • Če imate tanke lase, vendar ravne ali valovite teksture, raje imejte čeden, česan videz ali gladek hrbet. Ukročeni in klasični odbitki so tukaj lahko boljši.
 • Če imate rahle ali grobe lase, raje imejte bolj volumen in naraven videz. V nasprotnem primeru se lasje morda ne bodo prilegali odbitkom.
 • Valovita tekstura las je lahko dobra pri skoraj vseh vrstah pričesk, zato ste blagoslovljeni, če jo imate. Raje imejte dobre mladostne odbitke z naravnimi valovi, ki bodo pomagali razkriti notranjo izjavo o slogu.
 • V primeru, da imate kodraste lase, poskusite zbledeti, oster in čeden videz ali kotne kose. Romantične in najnovejše elegantne frizure se vam bodo odlično podale.
 • Če imate dobre debele fine lase, lahko preizkusite tudi teksturiran, neurejen in nepovezan videz.

Poklic:

Ne pozabite, kar mnogi od nas ne mislijo, da je kariera in poklic, v katerem delamo. Pobiranje frizure in frizura za moške mora iti po poklicu. Predstavljajte si – ali je v redu, če ste na uradnem poslovnem področju in se odločite za izrazit bledeči in bleščeči ter barvni videz umetnega jastreba? Čeprav se zdi čudno, je vedno idealno, da svoj življenjski slog prilagodite tudi svojim preobrazbam.

Kot pravijo, je prvi vtis najboljši. Poskusite torej urediti videz glede na vaša delovna mesta. Če ste na visokih uradnih delovnih mestih, pojdite s formalnim in klasičnim čistim ukročenim videzom. Če se ukvarjate z umetniškimi in glasbenimi službami in poklici (na primer umetnik, DJ, oblikovalec tetovaž itd.), Se lahko odločite tudi za elegantne in čudovite odbitke..

Upamo, da ste v tem priročniku ugotovili, kako izbrati pravo pričesko za moške. Ne pozabite na raznolikost teh dejavnikov in bodite prepričani, da boste videti čudovito, če poskusite pravo in popolno frizuro.

Pogosta vprašanja:

1. Ali je starost pomembna pri odločitvi, kako izbrati pravo pričesko za fante?

Da, glede na vaše starostne skupine lahko po želji raje izbirate mladostne ali bolj klasične pričeske. Toda v večini primerov je prava frizura primerna za obliko obraza.

2. Ali je barva las pomembna pri izbiri določene frizure?

Če imate običajne črne, rjave ali blond lase, lahko nadaljujete z vsemi običajnimi trendovskimi odbitki. Če pa se odločite za pisane lase, potem raje izberite funky in ostro frizuro. Poskrbite, da se bo ujemal z vašo obliko obraza in teksturo las.