Mozolji so nadležne rdeče izbokline, ki se pojavijo kjer koli na telesu, nato pa storijo vse, kar je v njihovi moči, da jih motijo. Uho še zdaleč ni najbolj moteče mesto pri mozolju, vsekakor pa je bolj neprijetno kot reči dejstvo ali roke ali prsni koš. Čeprav je vsekakor vstran in je manjša verjetnost, da bi vas opraskali. Kljub temu boli tako močno kot kjerkoli drugje, izgleda zlobno in za seboj pušča grde brazgotine.

Tukaj je nekaj izbranih načinov za boj proti mozolju v ušesu.

mozolj v ušesu

Zdravite mozolj v ušesu:

Tukaj je 9 najboljših načinov, kako odstraniti mozolj v ušesu, kot sledi.

1. Ne pustite las na poti:

Lasje na kožo prenesejo veliko olja, ki se ga ne zavedate. Na splošno je to olje v presežnih količinah, ko so vaši lasje neoprani in okuženi s prhljajem. Čisti oprani lasje vsebujejo tudi olje. Zato morate začeti nositi lase navzgor, da jih boste lahko držali stran od ušes in tako ohranili ušesa brez olja. Presežek olja in umazanije bo samo poslabšal vaš mozolj.

2. Čisti lasje:

Kot sem rekel, vaši lasje prenesejo veliko olja na kožo. Medtem ko ga zavežete, vas ne bo motilo, vendar se ne morete izogniti vsakemu stiku med lasmi in ušesi. Zato si morate prizadevati, da bodo vaši lasje čim bolj čisti in brez olja. Zato ga redno umivajte.

3. Lokalno zdravljenje:

Za odstranitev mozolja lahko uporabite lokalne losjone in mazila za zdravljenje aken. Umijte si obraz s čistilnim sredstvom, pri tem pa še posebej skrbno očistite uho. Nato posušite odvečno vodo s površine ušesa. Vzemite malo mazila na prst in ga nežno nanesite na mozolj v ušesu. Kemikalije v zdravilu bodo opravile preostalo delo.

4. Alkohol ali hamamelisa:

Glavni vzrok aken so zaprte pore. Če se želite znebiti tega, morate očistiti ušesa. V ta namen uporabite konice Q ali bombažne palčke. Te popke namočite v alkohol in nato nežno odtrgajte vso umazanijo s površine ušesa. Čarovnica tudi v ta namen dobro služi.

5. Olje čajevca:

Olje čajevca ima odlične protibakterijske in protivnetne lastnosti. Oboje je potrebno pri zdravljenju mozoljev. Tako vam bo nekaj kapljic olja čajevca, vzetih v bombažnem palčku, naneseno na uho, v veliko pomoč pri odpravljanju mozolja in lajšanju ušesa pred nadaljnjo stisko.

6. Salicilna kislina:

Salicilna kislina deluje na enak način kot benzoil peroksid. Nanesite ga z bombažno palčko in počakajte na rezultat.

7. Peroralna zdravila:

Če čakate, da mozolj poči sam in želite narediti nekaj proti bolečini, se lahko obrnete na zdravila proti bolečinam, kot je ibuprofen.

8. Benzoil peroksid:

Benzoil peroksid je splošno ime v svetu aken. Velja za enega najboljših načinov zdravljenja mozoljev. Kot prej vzemite nekaj na bombaž in ga po čiščenju nanesite na prizadeto območje. Zdravilo bo delovalo čarobno in vas v nekaj dneh znebilo mozolja.

9. Naj bo:

Mozolji v ušesu so nadležni in pogosteje kot ne boleči. Vendar je vstran in zato ni povsem neizogiben. Če torej zdržiš, naj traja nekaj dni in ta težava se bo seveda sama rešila.