Vulgarne akne:

Acne vulgaris je skupni izraz za skupino pogostih vrst aken. Te vrste aken potrebujejo čas, da se pozdravijo in pustijo brazgotine. Strokovnjaki za nego kože, specializirani za akne vulgaris, so zdaj pripravili učinkovite rešitve za zdravljenje aken. Akne vulgaris se lahko pojavijo tudi pri odraslih. Povzročajo jih nihajoči hormoni, ki se običajno pojavijo med puberteto. Akne vulgaris niso kronične, zato se po zdravljenju in zdravljenju ne bodo več ponovile, razen če pride do nihanja hormonov.

Zdravljenje aken vulgaris doma

Akne vulgaris so lahko 3 vrste: blage, zmerne in hude oblike. Najpogostejše so blage in zmerne oblike. Huda oblika aken vulgaris vključuje ciste aken in vozličke. Blage in zmerne oblike vključujejo papule, ogrce, bele glave in pustule.

Akne vozlički in ciste aken:

Akne ciste in vozlički aken spadajo pod hudo obliko aken vulgaris. Njihov videz je rdeč, z zaprtimi izboklinami, ki se pojavijo na površini obraza. Napolnjeni so z vidnim gnojem in so lahko še bolj trdni. Za razliko od manj hudih oblik so te ciste velike in boleče. Zahtevajo intenzivno zdravljenje, saj jih ni mogoče zlahka pozdraviti.

Papule in pustule:

Pustule in papule spadajo pod zmerno obliko aken vulgaris. So izbokline na obrazu, ki so videti vnete. Imajo rumeno ali belo sredino, ki zbira gnoj. Koža okoli teh izboklin je razdražena in rdeča. V kratkem času jih je mogoče pozdraviti z najboljšimi izdelki za akne.

Ogrci & Bele glave:

Ti spadajo v blago obliko aken vulgaris. Za razliko od drugih zgoraj naštetih vrst, jih ne spremlja vnetje in se v najkrajšem času pozdravijo. Za ogrce, kot jih predlaga ime, so značilne majhne črne ali rjave lise na kožnih porah. Tu je sebum ali kožno olje zbralo umazanijo. Bele pike, kot jih predlaga ime, so majhne bele izbokline na koži in niso vnete. Očistite jih lahko z dobrim umivanjem obraza ali drugimi tako blagimi tretmaji. Za razliko od drugih ne puščajo brazgotin.

Rešitve za zdravljenje aken Vulgaris:

Akne vulgaris lahko zdravimo glede na obliko aken. Naravna zdravila delujejo pri blagih ogrcih in belih pikah, v hujših primerih pa tudi zdravila brez recepta morda ne bodo zadoščala za njihovo popolno zdravljenje. Lahko ga zmanjšajo, vendar ne dovolj, da preprečijo prihodnje izbruhe.

Najboljši izdelki za akne na trgu so tisti, ki vsebujejo aktivne sestavine. Te učinkovine pomagajo pri hitrem boju proti aknam in zmanjšanju vnetja. Benzoil peroksid in salicilna kislina sta najboljši sestavini za zdravljenje aken. Benzoil peroksid prodre v kožne pore in ubije bakterije od znotraj. Salicilna kislina pomaga očistiti kožo skupaj z njo. Tovrstno zdravljenje je najboljše za blage do zmerne oblike aken vulgaris. Salicilna kislina odstranjuje zamašene pore in preprečuje, da bi se kožno olje ali loj ujeli v pore, s čimer očisti kožo in se znebi aken.

Akne in vozliče ciste je težko zdraviti, zato je posvetovanje z dermatologom, ki vam bo predpisal zdravilo na recept, najboljši način za zdravljenje aken. Za zdravljenje hudih primerov aken vulgaris se lahko predpišejo močna antibiotična in antialergijska zdravila, kot je Accutane. Accutane ga ne ozdravi, ampak zmanjša resnost aken.

Naravni načini zdravljenja vulgarnih aken doma:

Tu smo dali seznam naravnih zdravil za zdravljenje aken vulgaris, ki nimajo stranskih učinkov in so popolnoma varne za vaše zdravje z nizkimi stroški.

1. Zdravljenje z aloe vero za akne vulgaris:

Acne Vulgaris - Zdravljenje doma - aloe vera

Ta naravna sestavina je bila rešitelj številnih bolezni, med njimi pa so tudi vulgarne akne. Pridobivajo ga iz svežega stebla in imajo protivnetne lastnosti. Ta lastnost pomaga pri zmanjševanju aken vulgaris. Za boljše rezultate je priporočljivo, da gel nanesete približno 2-3 krat na dan. Koži daje hladilni učinek.

2. Pomarančna lupina v prahu:

Acne Vulgaris - Zdravljenje doma - pomarančna lupina

Ta naravni izdelek je odličen vir pilinga za kožo, ki ga lahko uporabite kot piling za kožo. Ta izdelek je lahko v veliko korist pri naravnih tretmajih aken vulgaris, pomaga pri splošnem videzu kože. Pomaga pri odpiranju zamašenih por, kar zmanjšuje pojav aken. Ta piling je najboljše zdravilo za ogrce.

3. Limonin sok ali kis:

Acne Vulgaris - Zdravljenje doma - limonin sok

Limonin sok in kis vsebujejo antibakterijske lastnosti in so tudi sredstva proti vlaganju. Te izdelke lahko enostavno nanesete z vato na prizadeta območja. Je odlično domače zdravilo za akne vulgaris in pomaga pri hitrejšem odstranjevanju odmrlih kožnih celic. Pomaga tudi pri preprečevanju zamašenih por. Oboje lahko zmešate in nanesete na obraz enkrat ali dvakrat na dan.

4. Zdravljenje s sodo bikarbono za akne vulgaris:

Acne Vulgaris - Zdravljenje doma sodo bikarbono

To je še eno zdravljenje aken vulgaris in je spet naravno. Ta soda ima protivnetne lastnosti, ki pomagajo preprečiti akne in tudi okužbe kože. Akne vulgaris povzročajo številne brazgotine, ki jih je mogoče odstraniti s sodo bikarbono. Pomaga tudi pri zmanjševanju kakršnega koli vnetja v koži, ki je posledica okužbe.

5. Obilna količina vode:

Acne Vulgaris - Zdravljenje na domu - voda

Za vzdrževanje vodnega ravnovesja v telesu je priporočljivo redno piti dovolj vode. Ko se ohrani vodno ravnovesje, samodejno pomaga pri preprečevanju kakršnih koli aken vulgaris na koži. Pomaga odstraniti toksine iz telesa in s tem vaša koža postane zdrava.

6. Azadirachta Indica in bazilika pasta:

Vulgarne akne - zdravljenje doma - bazilika

Vzemite skledo in nanesite azadirachta indica ter dodajte bazilike. Zdaj si naredite dobro pasto in jo redno nanašajte na vulgarise na prizadetem območju obraza. Pasta je polna protiglivičnih in antibakterijskih lastnosti, ki vam pomagajo ubiti bakterije in odmrle celice ter odstraniti mozolje. Ubija vse sestavine, ki povzročajo okužbe, in zmanjšuje bolečino. To je eno najboljših naravnih sredstev za zdravljenje aken vulgaris.

7. Kurkuma zdravi akne vulgaris:

Akne vulgaris - zdravljenje doma - kurkuma

To je tudi zelo dobro domače zdravilo za akne vulgarise. Vsebuje antibakterijske in protiinvektivne lastnosti. Naredite pasto iz kurkume z oljem, rožno vodo. Brez težav jih sestavite. Nanesite na prizadeto območje. Kurkuma je najboljše domače zdravljenje z aknami, ki ima sposobnost ubijanja bakterij in zaščiti kožo pri tej bolezni. Ubija tudi bakterije, ki povzročajo mozolj in brazgotine po aknah.

8. Meta za akne vulgaris:

Acne Vulgaris - Zdravljenje doma - meta

Ta sestavina zelo pomaga pri preprečevanju vaše kože in uničuje bakterije, ki povzročajo akne. Pomirja tone kože in zmanjšuje vnetja. Je antibakterijsko hladilno sredstvo. Ta lastnost mete zmanjšuje tveganje za akne.

9. Resorcinol zdravljenje vulgarnih aken:

Acne Vulgaris - Zdravljenje na domu - Resorcinol

To je še eno učinkovito zdravilo za akne vulgaris. Pomaga pri zaščiti tonov kože z aktivnostmi, ki proizvajajo fenol, in protibakterijsko. To je eno najučinkovitejših načinov zdravljenja aken v ajurvedi. To je popolna rešitev, ki ubije bakterije in obnovi poškodbe kože. Preprečuje tudi bolečine in velike posledice. Večinoma je zelo dobro za zdravljenje aken in vulgarnih aken.

Vulgarne akne povzročajo veliko težav. To postaja problem, zlasti za mlade. S temi metodami se lahko preprosto lotite tega vprašanja in uživate v zdravi, sijoči koži in srečnem življenju.

Če so akne vulgaris v hudi fazi, je najbolje obiskati dermatologa za najboljše zdravljenje.