Ganeša Mudra! Ste kdaj poskusili narediti Ganesha Mudra?

Mislim, da če verjamete v jogo, ste zagotovo kdaj izvedli Ganesha Mudro. Ganesha, bog slonov, je eno najbolj priljubljenih božanstev hindujske tradicije. Domneva se, da bo pomagal odstraniti vse ovire na vaši poti. Tukaj predstavljamo, da razložimo o pomenu geste roke ganesha mudra, izvajanju korakov in prednosti s sliko za vas.

Ganesha Mudra Kako narediti korake in prednosti

Ganesha Mudra pomen, koraki in prednosti:

Poglejmo, kaj pomeni Ganesha Mudra, koraki in koristi.

Pomen Ganesha Mudra:

Bog Ganeša, ki premaga vse ovire. Pravzaprav je prisrčno, ko ste izčrpani s težavami. Poleg tega želite moč, da premagate te težave. Roko Ganesh Mudra izvajajte vsak dan 5-6 krat. Komaj traja 2-3 minute vašega utrujajočega urnika; vendar vas bo odobril z močjo in samozavestjo.

Ganesha Mudra je posvečena bogu slonov Ganeshi. Ganesh Mudra je po njem imenovan, saj naj bi z izvajanjem te Mudre dvignil vaše razpoloženje in vam ponudil voljo, da vztrajate, ko se počutite slabo.

Najboljša metoda za izvajanje Ganeshe Mudre:

 • Srečno se usedite na stol, sicer na jogo preprogo v pozi lotosa (Padma Asana).
 • Z upognjenimi komolci nosite obe roki nasproti prsnega koša.
 • Levo roko položite z dlanjo navzven tako, da bo palec usmerjen proti sončnemu pleksusu, mali prst pa proti ključni kosti.
 • Naredite kremplje tako, da zvijete 4 prste leve roke in jih držite za štiri prste desne roke. Na tem mestu mora biti vaša desna dlan obrnjena proti prsnim košem.
 • Globoko vdihnite. Na izdihu poskusite potegniti obe roki narazen, pri čemer naj bo vseh osem prstov zaklenjenih. Občutite raztezanje vzdolž ramen in prsnega koša.
 • Še enkrat vdihnite in sprostite roke, hkrati pa ohranite ključavnico Ganesh Mudra.
 • Ta postopek ponovite šestkrat.
 • Zamenjajte si roke z desno dlanjo navzven in levo dlan obrnjeno sem ter ponovite ta postopek.
 • Osvobodite vse napetosti rok in jih nosite blizu prsi, da bodo vaše roke premikale vašo prsnico. Sedite v tem položaju tako dolgo, kot želite, plus osredotočite se na dih.

Prednosti Ganeshe Mudre:

1. Ganesha Mudra je poleg tega boljša za ramena, prsne mišice in roke.

2. Ganesha Mudra kaže pogum. Vadba Ganesh Mudre pomaga pri motiviranju presnove in prebavi ter odpira četrto čakro, pridobi moč, pogum in samozavest. Izvajati ga je treba vsak dan.

3. Ta mudra je boljša za srce. Ker spodbuja delovanje srca in podpira srčne mišice.

4. Pomaga tudi pri motiviranju presnove in prebave, saj Ganesha Mudra stimulira ognjeni element.

5. Ganesha Mudra odpre bronhije; izboljšati krvni obtok in pomaga pri odpiranju srčne čakre (Anahata čakra). To vodi k rasti lastnosti, podobnih ljubezni, sočutju, pogumu in odprtosti, poleg tega pa sproščajo kakršne koli skrbi na tem področju.

6. Poleg tega pomaga odpraviti zamašeno napetost ramen in prsnega koša.

7. Dobiček Ganesha Mudre se podaljša za srčne mišice.

8. Ganesha Mudra je izredno uporaben za srce. Ljudje imajo težave, povezane s šibkostjo srca, depresijo, blokado holesterola, morajo vaditi Ganesha Mudra.

♦ Previdnostni ukrepi za Ganesha Mudro:

 • Bodite previdni, čeprav ste še sveži pri tej vaji. Izogibajte se obremenitvam hkrati z vlečenjem rok, ker mišica roke ni uporabljena za dejanje, vendar se sčasoma postopoma kopiči.
 • Če v tem položaju med tesnobo vložite roke navpično, jih lahko držite ravno, tako da se roke med seboj primejo za levo dlan z licem navzdol in desno za dlan navzgor.

Torej, to so pomen, metode in koristi Ganeshe Mudre, ki bi jih morali poznati vsi moški in ženske, ki se bodo ukvarjali z jogo, da bi dobili največje rezultate iz joge.

Vir slike: Zaloga zaklopa