Dhyana Mudra – Gesta meditacije:

Ali poznate Dhyano Mudro? Mudre so ročni znaki, ki nadzorujejo energijo v telesu. Na vzhodu Mudre uporabljajo že tisoče let. Mudre imajo nasproten učinek na pet elementov. Domnevajo, da lahko mudre v 45 minutah spopadejo elemente. Zato je običajno zaželeno izvajati mudro 45 minut na dan. Dhyana pomeni posredovanje v sanskrtu. Dhyana Mudra je gib meditacije razmišljanja. To je tipična poza meditacije in znak skladnosti.

Dhyana Mudra Kako narediti korake in prednosti

Dhyana Mudra je kot poslušnost. To je običajna poza meditacije, v kateri se vidi, da bogovi sedijo. V tej Dhyani mudri so roke skupaj postavljene kot sklede v naročju. Leva roka leži v desni roki, palci se med seboj dotikajo. Oblika rok omenja skledo, ki je simbol vstopajoče svobode, čistoče in praznine, kar ustreza napadu poti do religije. Ta Dyani Mudra se v standardni meditaciji meri kot darovalec golote. V tem članku razlagamo pomen Dhyana Mudra, ki za vas izvaja korake in koristi.

Dhyana Hasta Mudra pomen, koraki in prednosti:

Pomen Dhyane Mudre:

To je najpogostejša mudra, ki se uporablja v meditaciji kot pomen simbola keliha ali sklede. Posoda je reprezentativna za spodnji energijski skladiščni center in s tem celoten sistem transmutacije spolne energije. Ključni stranski produkt te mudre je, da močno vpliva na usposobljenost sakralne čakre. Sakralna čakra se ponavadi prva zruši, če domnevamo, da sistem čaker ni v ravnovesju. Normalne vedenjske lastnosti izven ravnovesja sakralne čakre so lahko nesposobne izpolniti roke, sicer izpolnjujejo odgovornosti, ki bodo povzročile stres in tesnobo. Ta Dyani Mudra lahko predvsem okrepi vpliv na črevesje in reproduktivne sisteme.

Kako izvesti Dyani Mudra:

Naslednji koraki Dyani Mudre so predstavljeni v pozi meditacije v jogi.

  •  Roke položite v naročje. Roke morajo oblikovati obliko sklede.
  •  Leva roka mora ležati v desni roki, oba palca naj se dotikata.
  •  To je običajna poza meditacije.
  •  Dve roki, oblikovani v skledo, kažeta, da smo zasebno osvobojeni, čisti in prazni, da sprejmemo vse, kar potrebujemo na svoji duhovni poti.
  •  Ker v vesolju ni golega prostora, je vse skupaj polno rahle energije. Ta praznina, ki jo naredijo naše roke, se bo spremenila v nov prazen prostor, poleg tega pa jo bo napolnila nova energija.
  •  Dhyana Mudra v tej drži premišljevanja spominja na goloto. Tako je vaš um v tem trenutku sebičen. Na splošno je to zelo težko. Naš um večno tava med bazeni mnenj.

Druga oblika Dhyana Mudra:

V še eni obliki te Dyani Mudre, prstan, sredina in majhni prsti obeh rok ležita drug na drugem, palec in kazalec vsake roke pa potegujejo, da naredijo krog, ki simbolizira svet oblike in pravo naravo realizem.

 Prednosti Dhyane Mudre:

Naslednji koraki naj bi Dyani Mudri koristili pri zdravju.

  1.  Ohladi um in mu pomaga priti do stopnje nesramnosti.
  2. Dhyana Mudra pomaga miselno razmišljati.
  3. Ta znak izraža premagovanje sveta oblike z razsvetljenjem, poleg razsvetljenega stanja duha za to “samsaro” pa so tudi “nirvana” sestavni deli.
  4. To je vplivna mudra, ki sublimira ego. Oblika sklede, ki so jo pripravile roke, kaže, da smo goli, da dobimo novo energijo. Poleg tega pomaga uravnotežiti aktivno-pasivno energijo in se pridružiti jazu. “

Na tej točki je zelo pomembna točka, naše misli in občutki določajo kakovost te nove energije. Zato je tako pomembno, da imamo prej pripravljeno delo ekskulpacije in da vsa bitja obstajajo v miru.