Mudre so del joge, ki pomagajo odpreti energetske kanale in razmašiti telesne čakre. Zlasti za ljudi s psihološkimi težavami, ki nastanejo zaradi tesnobe, nemira in namakanja, se je izkazalo, da so Mudre precej učinkovite pri prinašanju pozitivnih sprememb. Ena takih mudra je Kalesvara Mudra, ki vam pomaga prevzeti nadzor nad svojim umom. Ta Mudra je posvečena Kalesvari, ki je Gospodar časa. Pomaga nam opazovati svoj značaj in razmišljati o svojem vedenju. Sčasoma boste opazili zmanjšano tesnobo, boljši nadzor nad svojimi mislimi in čustvi. Znano je tudi, da Kalesvara Mudra pomaga pri odvajanju od odvisnosti. V tem članku bomo obravnavali prednosti Kalesvara Mudre in korake za njeno izvajanje.

Kaj je Kalesvara Mudra, koraki in koristi

Kaj je Kalesvara Mudra?

Kalesvara Mudra je ena izmed mudric Hastha, v kateri so roke nameščene tako, da usmerjajo energijo v telo. Pomaga osebi premagati nekatere neželene lastnosti in odvisnosti, tako da umirja um in preusmeri fokus na samoopazovanje.

Pomen Kalesvara Mudra:

Drža Kalesvara Mudra je dobila ime po Kalesvari, ki je gospodar časa. Ta joga mudra je vplivna in lahko ohladi um ter lahko spremeni lastnosti značaja za izboljšanje. Ročno jogo Kalesvara Mudra lahko trenira oseba, ki potrebuje optimistično spremembo. To je lahko praksa, če si zagotovite 20 minut na dan.

Poskusite držati kalesvara mudra skozi vsakodnevno meditacijo. Če se odzivate močno, boste morda dobili takojšnje rezultate. Če pa korist ne pride hitro, bodite potrpežljivi in ​​zanesljivi v svoji praksi. Upoštevajte, da čeprav lahko hasta mudre predstavljajo veliko zdravljenje, nobena mudra ni nadomestilo za zdravila, sicer zdravniško pomoč.

Pomen Kalesvara Mudre:

Gesta Kalesvara Mudra nam pomaga odpraviti nasprotujoče si misli in nas pomiriti. Pomaga nam pri razmišljanju in opazuje naš značaj, navade in dejanja nad časom ter odpira vrata spremembam. Kalesvara Mudra lahko trenira vsak, ki si želi sprememb. Vaditi ga je treba najmanj 15-20 minut.

Koraki za izvedbo Kalesvare Mudre:

 1. Zložite blazinico srednjih prstov skupaj.
 2. Trenutno se dotaknite prvih dveh sklepov kazalcev in se dotaknite palcev.
 3. Druge prste upognite navznoter.
 4. Palec zaključite v smeri prsi.
 5. Trenutno iztegnite komolce navzven.
 6. Vdihnite in izdihnite postopoma 10 -krat.
 7. Nato opazujte svoj dih in podaljšajte premor pozneje kot vdih in izdih. Premor po izdihu mora biti dodaten.
 8. Osredotočite se na navado, ki se ji želite odreči, sicer spremenite, kar želite ustvariti, in si predstavljajte, kako se je to zgodilo prej.

Prednosti Kalesvara Mudre:

 1. Kalesvara mudra ohladi um. Zaradi te mudre ohladite poplavo mnenj.
 2. Ta poza joge pomirja živčne občutke.
 3. Ko se bomo izkazali za mirnejše, bodo daljša obdobja med mislimi. Zaradi tega postanemo jasnejši in ustvarjamo nove pripombe o sebi. Lahko iščemo in najdemo rešitev za naše težave, zato boste v svojem življenju opazili nepričakovano spremembo. Boste videli plus izkušnje v vašem odnosu, vašem zdravju, na delovnem mestu itd.
 4. Poza Kalesvara mudra je poleg tega najboljša za pomoč pri spreminjanju lastnosti značaja, odkar ta pomoč ohranja um in mnenje pod nadzorom.
 5. Ta mudra poleg tega povečuje spomin in koncentracijo. Bolj kot se vaš um spremeni, bolje razmišljate.

Opomba: Vaditi ga je treba najmanj 10 do 20 minut na dan za vse namene. Nenehno moramo delati na spreminjanju svojih karakternih lastnosti. Nihče ni idealen na svetu. Vendar se lahko zanje za vedno trudimo.

Ne pozabite, da nobena Mudra ne daje takojšnjih rezultatov. Vaditi ga morate vsak dan v priporočenem času. Mudre pomagajo pri usmerjanju pretoka energije v telesu. Ne samo, da čistijo telo, ampak tudi odstranjujejo strupene misli in ideje iz možganov. Če ste oseba, ki se spopada z nemirnim umom, nezaželenimi mislimi, jezo, sovraštvom, razdraženostjo in odvisnostmi, kot je kajenje, lahko Kalesvara Mudra povzroči pozitivne spremembe. Preden poskusite mudro, se morate resnično osredotočiti na lastnosti, ki bi jih pri sebi radi spremenili. Kmalu boste opazili resnico svojega obstoja in presenečeni boste opazili spremenjenega sebe!