V naši indijski mitologiji je veliko neštetih zakladov. Starodavna Indija nam je podarila veliko dragocenih stvari in stvari, ki jih lahko, če jih dobro hranimo, podarimo zdravo življenje in prihodnost ne le nam, ampak tudi prihodnjim generacijam. Eno takšnih dragocenih daril je mudra ali joga. Kaj mislimo z mudra? Mudra je večinoma ročna kretnja s prsti, pri kateri moramo svoje prtljage ali gibe telesa sporočiti o svojih notranjih telesnih dejavnostih. Ena mudra, ki vam lahko pomaga pri obvladovanju ravni vode v telesu, je Varuna Mudra. Če imate dehidrirano telo, zaprtje in suha usta, potem je ta članek za vas. Preberite več, če želite vedeti, kako uporabljati Varuna Mudra za kožo.

Koraki in prednosti Varuna Mudre:

Pomen Varuna Mudre:

Začnimo najprej s pomenom Varuna Mudra je znanost o zdravi komunikaciji. Varun mudra je povezana z duševno jasnostjo. V javnosti je znan tudi kot Jal Vardhak Mudra. Temelji na preprostem načelu, da je komunikacija zelo potrebna za vaš življenjski slog. Za zdravo in plodno življenje morate komunicirati jasno in hitro. In za to skrbi Varuna Mudra. Razen tega ima Varuna Mudra tudi druge zdravstvene koristi. Znano je tudi, da uravnoteži vodni element v telesu. Voda je zelo pomembna sestavina in zavedati se morate, da je polovica vašega življenja, če imate v telesu dovolj vode, lahka. Tako za isto skrbi Varuna mudra.

Kako izvesti Varuna Mudra za uravnoteženje vode v telesu

Koraki za izvedbo Varuna Mudre:

Ker je vaunt mudra tako pomembna mudra, moramo podrobno določiti, kako ravnati z Varuno Mudro in pridobiti strokovno znanje o tem.

Spodaj je nekaj podrobno opisanih korakov, kako ravnati z Varuna Mudro.

 • Sedite v lotosov ali zelo enostaven polovičen položaj.
 • Prvi pogoj vsake vaje mudre je udobje.
 • Za izvedbo te vaje morate biti v udobnem položaju.
 • Priporočljivo je tudi, da sedite na preprogi ali bodisi na lahki preprogi.
 • To je zato, ker so mnogi strokovnjaki za fitnes in dietetiki predlagali, da ne bi smeli sedeti na golih tleh.
 • Gola tla oddajajo in oddajajo sevanje, ki med izvajanjem mudre ni dobro in zdravo.
 • Po želji lahko imate odprte ali zaprte oči. Zaprte oči zagotovo zagotavljajo večjo koncentracijo.
 • Združite konice palcev in majhnih prstov.

Ja, to je to. Ali ni zelo enostavno narediti te mudre. Nekatere mudre so res zapletene. Vzamejo si čas za razumevanje in nato pridobijo strokovno znanje o korakih. Včasih lahko pozabite na korake. Toda ta je zelo preprosta. Ni možnosti, da bi pozabili na korake te mudre.

Prednosti Varuna Mudre:

Zdaj je čas, ko moramo podrobno razpravljati o prednostih Varuna Mudre. Ko imaš od ene stvari nešteto koristi, potem samo ljudi zanima. Konec koncev bi si morda mislili, da ta mudra, tako enostavno, ni koristna. Ampak je.

Spodaj je navedenih nekaj glavnih prednosti Varuna Mudre:

 • Pomaga vam pri doseganju jasnih in močnih komunikacijskih kanalov.
 • Uravnava vsebnost vode v telesu z aktiviranjem kroženja tekočine po telesu.
 • Varuna Mudra pomaga oživiti dehidrirane celice, tkiva in druge vezi v telesu.
 • Prinaša sijaj in sijaj na obrazu.
 • Pomaga tudi pri premagovanju suhosti ust.
 • Varuna Mudra lahko pomaga pri preprečevanju mozoljev in aken

Kdaj in koliko morate to storiti?

Varuna Mudra je treba vaditi 3-5 krat na dan. Kdaj narediti to mudro, ni posebnega časa. To lahko storite kadar koli, kadar želite.

Previdnostni ukrepi in stranski učinki zdravila Varuna Mudra:

Varuna Mudra Neželeni učinki so skoraj nič, saj je popolnoma varen za izvajanje.

Vendar pa,

 • Ljudem, ki imajo težave z zadrževanjem vode, svetujemo, naj te mudre ne izvajajo.
 • Če imate prehlad ali kašelj, se držite stran od te Mudre, saj lahko povzroči nelagodje.

Varuna Mudra je eden najučinkovitejših položajev rok, ki se lahko spopade s težavami, povezanimi z vodo. Ne glede na to, ali imate težave s suhimi usti, zaprtjem, razpokano kožo, aknami, otopelostjo, letargijo, pomanjkanjem okusa, vam lahko priskoči na pomoč Varuna Mudra. Dokazano je, da ta mudra vzdržuje vodno ravnovesje v telesu in blaži telo pred številnimi boleznimi, povezanimi z vodo. Vadba te mudre vam lahko pomaga zadržati vodo v trupu in očistiti telo pred toksini. Še posebej, če imate trdne sklede zaradi pomanjkanja vode, je lahko Varuna Mudra zelo koristna. Upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti moč jogijskih mudr!