Ja, Merudanda Mudra! Upam, da je večina vas že opravila del Pranayam, danes pa se s pranayamom pogovarjamo o Merudanda Mudri. Popolnoma ločen plus, ki temelji na standardu ajurvede, so joga mudre implicitne kot način zdravljenja. Sanskrtska beseda mudra je prevedena kot znak drugače odnos. Mudra bi lahko prizadela celo telo, sicer bi bil položaj roke enostaven. Mudre v mešanici z jogijo uporabljajo pretok prane v telesu tako, da navdihujejo različne dele telesa, pomešane z dihanjem. Danes razlagamo podrobnosti o pomenu merudanda mudra, kako narediti korake in prednosti skupaj s slikami.

Merudanda Mudra pomen, koraki in prednosti:

Merudanda Mudra Pomen:

Običajno jih uporabljamo za pranajamo, prav tako pa jih dolgo uporabljamo za naše tehnike “praničnega dihanja” in meditacijo. Merudanda, ki se uporablja v meditaciji, se izjemno osredotoča in pomirja poleg tega, ko se združi z metodo “notranjega nasmeha” in Shambhavi mudro (pozornost na določeno točko v telesu).

Merudanda Mudra Kako narediti korake in prednosti

Merudanda Mudra nosi zavest v dih. V tej mudri lahko doživite dih, ki potuje po vsem telesu. To mudro lahko izvajate kjer koli v sedečem položaju, sicer v stoječem. V Merudandi mudra mora ostati palec naravnost in vsi štirje prsti se morajo dotakniti dlani, nato naj dlani ostanejo nad koleni in začnejo dihati počasi in nadzorovano. Če je palec nasproti navznoter, se energija premakne in pride do pljuč in spodnjega dela trebuha. Če palec držite navzgor, potem energija potuje proti sredini telesa, podobno s palci, obrnjenimi na oddelke, potem lahko energijo prsi in hrbtenice. Naredite vsak korak dihanja 8 do 10 -krat, da boste imeli največ koristi.

Koraki Merudanda Mudra:

  • Sedite za hrbtenico naravnost in visoko. Sprostite roke na stegnih.
  • Roke zavrtite v pesti, nasproti navzdol, s palci, ki se raztezajo drug proti drugemu. Namerno držite pet minut, medtem ko dihajte počasi, še vedno dihate.

Merudanda Mudra 2:

V Pranayami je ključen “premor” med vdihom in izdihom, sicer obratno. Jogiji rastejo to “Kumbhako” in v tej tišini, poleg tega pa za trenutek dobimo priložnost, da dojamemo, kaj je “onkraj” grobo nenehnega delovanja našega uma. To je nekoliko podobno pogledu skozi okno v zunanji svet, s katerim nismo preizkušeni – v svet brez dna v našem notranjem prostoru.

Prvo poročilo o Merudandi s palci navznoter usmerja moč navzdol v pljuča in na splošno v spodnji del trebuha. Naslednja različica s palcem navzgor usmerja Prano v srednji del telesa, tretja različica pa s palci, ukrivljenimi zunaj, vodi kanale Prana v zgornji del prsnega koša skupaj s hrbtenico.

Merudanda Mudra 3:

Uporabite Mudre v zvitku za en cikel; zato poskusite cikel za vsak položaj. Poleg tega lahko poskusite in ugotovite, da vam položaj najbolj ustreza. Pogosto imajo ljudje zaplete pri vdihu ali pa tudi pri izdihu. Kompleksnost se včasih pojavi pri dihanju v spodnjih predelih prsnega koša, v spodnjem delu trebuha. Tu se misli, da bi kronična dihalka v prsih imela koristi od uporabe Merudande 3.

Prednosti Merudande Mudre:

  • Ta joga asana še posebej lastnost hrbtenice, Ida, Pingla in Sushumna Nadis. Izjemno koristno je zmanjšati izbočeni želodec. Zmanjšuje debelost, povečano vranico in jetra.
  •  Aktivira poplavo Prane v Brahma Nadiju, Sushumna pa navduši tudi na začetku Kundalini.
  • To je res čudovit nabor gibov rok, ki jih uporabljamo v sveti spirali za okrasitev našega dihanja.
  • Poveča želodčni ogenj. Navdihuje delovanje trebušnih organov, jeter, ledvic, dispepsijo in gastritis. Zdravi pilote, prostato, živce in mehur ter sladkorno bolezen itd.
  • Krožite prano po hrbtenici in pomaga oživiti bolečine v hrbtu.

Prej želite vedeti vse podrobnosti o tem, kako narediti Merudanda Mudra, na to se lahko obrnete. Poleg tega vsebuje vse nasvete in previdnostne ukrepe, s katerimi boste lažje sledili sistemu.