Shankh Mudra ali Mudra iz školjk za ščitnico:

Indija ima starodavno tradicijo in za to tradicijo so značilne številne stvari. Naj bo to v naših starih kulturah, svetih spisih, jezikih ali oblačenju. Imamo starodavno tradicijo in lepo zgodbo. Včasih imajo te tradicije zelo pomemben pomen. Podobno je z indijskim zdravstvenim sistemom.

Shankh Mudra - Kako narediti korake in prednosti

Prej ljudje niso imeli toliko zdravstvenih težav; bili so kar dobrega zdravja in dobrega počutja. Takrat ljudje niso bili tako nagnjeni k zdravilom, temveč so se zanašali na zdravo prehrano in gibanje. V tistih časih so bili zelo priljubljeni joga in mudre ali kretnje rok. Znano je, da dolgoročno koristijo zdravju ščitnice in vnetem grlu.

Shankh Mudra Pomen, koraki in prednosti:

Danes bomo razpravljali o eni tako zelo pomembni in pomembni mudri ali gesti roki, ki se popularno imenuje Shankh Mudra ali mudra iz školjk, kar pomeni izvajanje korakov in koristi.

Pomen Shank Mudra:

Ali poznate pomen Shankh? Shankh je indijsko ime školjka. Torej je ta mudra ali gesta roke povezana s školjko. Vsaka mudra je posebna v indijski mitologiji. Torej, spoznajmo pomen ali pomen te školjke.

Shankh je v naši indijski kulturi in mitologiji zelo ugoden simbol in predmet. Shankh je tudi predmet, ki se razstreli, ko se bo začela katera koli ugodna dejavnost. Običajno je verska dejavnost ali odpiranje vrat zaznamovano s pihanjem Shankh. Na podoben način je Shankh Mudra zaznamovana z odprtjem dobrega zdravstvenega sistema v vašem običajnem rutinskem življenju.

Kako izvesti Shankh Mudra:

Ko smo vsi razumeli pomen Shankh Mudre, se moramo zdaj pogovoriti, kako to izvesti. tukaj je podrobno navodilo po korakih, kako izvajati Shankh Mudro.

Sedite v udobnem polovičnem položaju. Lahko sedite na lahki preprogi ali kateri koli običajni preprogi. Mnogi strokovnjaki močno priporočajo, da ne sedite neposredno na tleh. To je zato, ker se verjame, da obstaja nekaj sevanj od tal, kar ne bo dobro pri vadbi kakršne koli oblike joge ali mudre.

 • Lahko sedite z zaprtimi očmi in popolnoma odprete svojo izbiro, vendar lahko zaprte oči pripomorejo k boljši koncentraciji.
 • S prsti desne roke obkrožite levi palec.
 • Leve roke postavite na zadnji del desne dlani.
 • S podaljšanim sredincem leve roke se postopoma dotikajte palca desne roke.
 • Združite obe roki skupaj, tako da prideta v obliki školjke ali šanka.
 • Poskrbite, da bodo vaše roke bližje ravni prsi. Lahko zaprete oči, kolikor želite.
 • Počasi skandirajte “OM” v sebi. In slišite, kako beseda odmeva samo v vas.

Učinki Shankh Mudre:

Palec naj bi predstavljal ogenj. Torej, ko je palec obdan s prsti druge roke oziroma drugega palca, ko je obdan s kazalcem, se v telesu sprosti zelo močan element zraka.

Zdravstvene koristi Shankh Mudre:

Tu bomo razpravljali o prednostih Shankh Mudre.

 • Znano je, da je ta mudra koristna pri težavah, povezanih z grlom «(vneto grlo). Tako je popularno znana kot Shankh Thyroid Mudra.
 • Znano je tudi, da to pomaga pri nadobudnih pevcih, ki želijo spremeniti svoj glas na bolje.
 • Pomaga tudi pri odpravljanju mucanja.
 • Koristno je v primeru kakršnih koli napadov šibkosti ali paralize.

Previdnostni ukrepi in nasveti pri Shankh Mudri ali Shankh Mudri:

Ljudje, ki imajo prevladujoč humor Vaata in Kapha, bi morali to vajo izvajati nekoliko zmerno. To je zato, ker je znano, da Shankh Mudra poveča oba elementa.