Uttarabodhi Mudra Pomen:

Uttarabodhi mudra, imenovana tudi mudra razsvetljenstva. Obstajajo številne pomembne in življenjsko pomembne poze joge ali mudre. Zahvaliti se moramo svojim prednikom, saj so nam pri vsem tem zelo pomagali. Ta poza mudra ima številne zdravstvene in duševne koristi. Tako bomo danes razpravljali o podrobni razlagi Uttarabodhi mudre.

Uttarabodhi Mudra Kako narediti korake in koristi

Uttarabodhi mudra je večinoma znana kot mudra za razsvetljenje. Druga beseda Uttarabodhi mudre je sreča in energija. Torej, ta mudra cilja na isto. Ta mudra je zelo podobna abhay gyan mudri. Morda se sprašujete, kaj počne abhay gyan mudra? No, abhay gyan mudra v tebi ustvarja občutek superiornosti. Prinaša občutek pozitivne energije in tako razsvetli vašo dušo.

Uttarabodhi Mudra pomen, koraki in prednosti:

V tem članku lahko najdete podrobno razlago o znani uttarabodhi ročni mudra jogi, navodila in korake za zdravje.

Ugotovimo, kako narediti korake Uttarabodhi Mudra:

Začnimo s tem, kako narediti to uttarabodhi mudro:

1. Prvi in ​​najpomembnejši korak pri tem ali kateri koli mudri je, da je v udobnem položaju. Torej, začnite to vajo mudre, tako da sedite v popolnoma sproščenem položaju. Poskusite s pozo polovice lotosa ali padmasane. Po svoji izbiri lahko zaprete ali odprete oči, vendar zaprte oči vključujejo večjo koncentracijo in pozornost. Poskusite sedeti na lahki preprogi ali preprogi, preden začnete izvajati to vajo.

2. Roke držite pred nivojem solarnega pleksusa.

3. Povežite prste, da zagotovite, da so roke tesno stisnjene skupaj.

4. Kazalec in palec obeh rok morata združiti.

5. Upoštevati morate, da morajo biti kazalci usmerjeni proti stropu, palci pa proti dnu.

Posebnost Uttarabodhi Mudre:

Uttarabodhi mudra je kot krepitev vašega notranjega zaupanja. Ta mudra, če se vadite dlje časa, v vas prinaša občutek pozitivnosti. Daje vam občutek, da v življenju ni negativne energije. Ničesar vam ni treba skrbeti ali se obremenjevati. Dolgoročno bo vse v redu. Zaradi tega verjamete, da obstaja en vrhovni bog, ki bo poskrbel za vse. torej je ta mudra kot obogatitev sebe in svoje notranje pozitivnosti.

Zakaj vaditi to Uttarabodhi Mudro:

Eno glavnih vprašanj, ki se porajajo, je, zakaj bi morali izvajati to uttarabodhi mudro. Kaj je v tej mudri, za kar bi se morali počutiti polni energije in motivacije? V življenju so trenutki, ko se počutite depresivni ali demotivirani. Torej, v teh primerih morate izvesti to mudro. To bo v vas razbudilo pozitiven in motiviran občutek. To je kot seja duhovnega prebujanja.

Prednosti Uttarabodhi Mudre:

Naj vam naštejem nekaj naštetih prednosti uttarabodhi mudre.

1. Dolgoročno krepi in sprošča sredino.

2. Znano je, da krepi in izboljšuje vaše sluznice in črevesje.

3. Krepi tudi vaš notranji proces vdihavanja.

4. Prinaša celoten osvežujoč učinek na telo s krepitvijo notranjega srca in pljuč.

5. Znano je, da v zelo veliki meri razblini ali zmanjša vaš strah.

6. Pomirja ali sprošča živce, ki povzročajo strah.

Kdaj in kje morate vaditi Uttarabodhi Mudro:

Uttarabodhi mudra se lahko izvaja kjerkoli in kadar koli. Ni posebne omejitve, kako narediti to mudro. Torej, kadar koli vam je udobno, lahko naredite to mudro. Torej, kaj čakate? Čas je, da prebudite svojo notranjo pozitivno stran in vadite to mudro. Začnite delati to mudro in v svojem življenju boste lahko začutili pozitivnost.