Mesto Kolkata v zvezni deželi Zahodni Bengal je znano kot mesto veselja, ker je živahno mesto in mesto palač, saj ima po vsem dvorce in zgradbe. Mesto je blagoslovljeno s številnimi parki, mostovi, veličastnimi vrtovi Eden, templji, knjižnicami, kipi in spominskimi ter celo muzeji.

Priljubljeni in lepi muzeji v Kolkati s slikami:

Tu je seznam znanih muzejev v Kalkuti v Indiji.

1. Indijski muzej:

muzeji v kolkati

Indijski muzej je bil ustanovljen leta 1814, zaradi česar je najstarejši muzej v Indiji. Ima šest oddelkov arheologije, umetnosti, antropologije, geologije, zoologije in botanike, razdeljenih v 35 galerij. Ima redke zbirke starin, okraskov, okostnjakov, egipčanske mumije, lutk živali in še veliko drugih predmetov.

2. Netaji Bhavan:

Rezidenca Netaji Subhash Chandra Bose je zanj spremenjena v spominsko dvorano, ki nam pove vse o njegovem življenju in njegovem boju za svobodo. Muzej prikazuje predmete, ki jih je uporabljal. Ima njegovo mizo, posteljo, njegova oblačila in čevlje, pisala, s katerimi je pisal, obleko, ki jo je nosil v “kakeju”, ter nekaj orožja in streliva.

3. Marmorna palača:

Marmorna palača je dvorec iz marmorja, ki se nahaja na severni strani mesta, zgrajen v poznih 1800 -ih. Je eden tistih dvorcev, ki so od ustanovitve dobro vzdrževani in izgleda zelo elegantno. Izdelal ga je bogati trgovec, ki je imel ljubezen do umetnosti, hiša pa vsebuje zahodno kiparstvo, viktorijansko pohištvo, slike umetnikov v Indiji in Evropi. Razen tega ima lestence, stare ure, ogledala od tal do stropa itd.

4. Akademija za likovno umetnost:

Akademija za likovno umetnost v najstarejši umetniški galeriji v Indiji. V ločenih galerijah ima slike različnih priznanih umetnikov iz vse Indije; ima tudi prostor za razstave šol ali drugih ustanov. Umetniška galerija je povezana z gledališkim odrom za redna gledališča, ki zanimajo prebivalce Kolkate.

5. Industrijski in tehnološki muzej Birla:

Industrijski in tehnološki muzej Birla na Gurusaday Dutt Road, upravlja Nacionalni svet muzejev znanosti. To je prvi muzej znanosti, ustanovljen v Indiji do leta 1954. Pri tem so najpomembnejše informacije o panogah in poslovnih podjetjih Birlasa. Ilustrirali so biotehnologijo, znanosti o življenju, matematiko, televizijo, promet in imajo redne dejavnosti in programe, ki so znani za udeležence..

6. Viktorijin spomenik:

Viktorijin spomenik je v času britanske vladavine zgradilo indijsko ministrstvo za kulturo v čast kraljice Viktorije. Lord Curzon je ob smrti kraljice prevzel pobudo za postavitev spomenika, ki bi imel spomenik z vrtom, slikami, kipi in bi skozi različne predmete prikazal zgodovino Indije. V spominu je tudi knjižnica. Ljudje menijo, da je to Taj Mahal iz Kolkate.

7. Policijski muzej:

Policijski muzej v Kolkati je skladišče dokumentov, fotografij, orožja in streliva, kot so puške, meči, noži, bombe, razstavljeni skupaj z zgodovino policije Kolkata in tamkajšnjo obleko. Pokazali so, kako je policija podpirala splošne ljudi od preteklosti do danes.

8. Muzej indijske umetnosti Asutosh:

Muzej indijske umetnosti Asutosh se nahaja v kampusu Univerze v Kalkuti. Imenuje se po Sir Asutosh, ki je bil prorektor univerze. Glavni motiv muzeja je bil zbiranje vzorcev faz indijske umetnosti in poudarek na bengalski umetnosti.

9. Muzej Gurusaday:

Gurusaday Museum in on Diamond Harbour, ki ima zbirke bengalske ljudske umetnosti, ki vsebuje rokodelstvo, terakoto, kantha šive, ljudske prešite odeje itd. Ustanovil ga je Sir Gurusaday Dutt, po katerem je dobil ime.