Bengali so eni najbolj klasičnih ljubiteljev hrane, ki so kdajkoli obstajali. To je slogan, ki sledi tej kulturi, kjer noben Bengalec nikoli ni rekel, da sovraži sorte hrane. Iz tega rastejo tradicionalne bogate kuhinje, zamaskirane v nikoli začimbah in zeliščih. Bengali so bili vedno pripravljeni na prave okuse pri pridelavi hrane. Od gorčičnih ribjega curryja do tradicionalnega piščančjega curryja, napolnjenega z rdečimi čilijevimi začimbami, s klasično bengalsko jedjo ne morete zgrešiti in evo zakaj.

1. Shorshe ilish (gorčica Hilsa):

Bengalski recept za hrano

Bogastvo te jedi lahko razume le ljubitelj klasične hrane. Hilsa je vrsta ribe, gorčična maska ​​Hilsa pa je eden od ponosov bengalske kuhinje. Mehke ribe na olju dušimo do zlato rjave barve, nato pa jih zavremo z gorčico in zelišči ter makom, končni rezultat pa je le zalivanje v ustih.

2. Koraishutir Kochuri:

Koraishutir Kochuri

Zdaj zajtrk v bengalski kuhinji pomeni Koraishutir Kochuri, ki je grah, polnjen s kruhom. Za začetek skuhajte grah in ga pretlačite skupaj s kardamomom, česnom in košer soljo. Zdaj testo razvaljajte v kruh in z žlico položite malo nadeva. Znova zavrtite, da se nadev skrije, nato pa ga ocvrtite v globoko.

3. Brinjal curry (začetek pora):

začel pora

V bistvu pora v bengalščini pomeni zažgano, vendar je to ena izmed dobrot bengalske kuhinje. Začnite tako, da vodoravno naredite reže na jajčniku, nato pa ga zamaskirate z oljem in pustite na žaru ali odprtem ognju. Čebulo, paradižnik, čili in nekaj listov koriandra narežemo na kocke, zdaj pa jajčniku olupimo kožo in jo pretlačimo skupaj s kockami. Za okus lahko dodate celo kislo skuto ali kis.

4. Aloo Bhapa (parjen krompir):

Aloo Bhapa

To mora biti ena izmed klasičnih in najlažjih bengalskih prilog, kjer preprost kuhan krompir v celoti premetamo in maskiramo v gorčici, skuti, kokosovem pireju in petih mešanih začimbah skupaj z nekaj gorčičnega olja. Lahko dodate celo nekaj špinače in čebule, namočene v kis.

5. Doi maach (skuta):

Doi maach

Doi pomeni skuto in tako kot v prejšnjem receptu tudi tukaj ribe rahlo prelijemo in obrnemo v olje, da dobijo mehko barvo, nato pa v ponev vmešamo bistveno mešanico skute skupaj z zelišči in začimbami. To je za omako za ribe. Ko je riba narejena, jo dodamo in vržemo v ponev ter postavimo v prepraženec, da se v njej vključi okus curryja..

6. Chingri maacher malaikari: (curry iz kozic)

Chingri maacher malaikari

To je še ena najljubša naravnost iz jeder bengalske kuhinje, kjer so kozice ali kozice razmazane in pečene v bogatih začimbah in zeliščnih mešanicah skupaj z nekaj buče ali skute za dodatno začimbo. To je ena izmed klasičnih prilog, ki jih pogosto uživamo z rižem. Pogosto se mešanici doda kremasto kokosovo mleko, da okrepi okus.

7. Ilisher paturi:

Ilisher paturi

Hilsa spet pride na prizorišče, kjer se ribe med drugimi začimbami okopajo z gorčico, nato pa zavijejo v bananin list in zavežejo z vrvico, nato pa dajo pod strogo paro. Med serviranjem položimo celoten bananin list na krožnik, nato pa odstranimo vrvico. Mehka para, ki se dviga iz sveže kuhane Hilse, preprosto omami.

8. Patishapta:

Patishapta

Patishapta je klasična bengalska puščava, ki je med bengalskim novim letom zelo pogosta. Ta je narejena iz mehke hrustljave moke, namočene v sekljanje in polnjene s kokosovim pirejem, obogatenim z vbodom. Te spominjajo na pomladne zvitke, a so sladka jed.