Aloe vera za kožo

Odhod v službo ali dan nakupovanja je lahko zabaven in zabaven. Ali se je mogoče izogniti težavam s kožo? Še posebej tisti, ki nastanejo zaradi škodljivih sončnih žarkov, prahu v okolju in številnih drugih osebnih razlogov, kot so vnetja, mastna koža itd., Ki lahko povzročijo težave vaši koži. Poglejte ta članek, če želite dobiti seznam prednosti aloe vere za kožo in nekaj DIY receptov, ki jih lahko hitro preizkusite. To je rastlina, ki vsebuje veliko vode skupaj z veliko hranil, ki se izkažejo za koristne za vašo kožo.

Prednosti aloe vere za kožo:

Tu je seznam prednosti uporabe gela aloe vere na obrazu, poglejmo jih, če želite izvedeti več:

1. Popravilo celic:

Aloe vera lahko zdravi rane, saj ima zdravilne lastnosti. Ko pride do poškodbe, pride do določene poškodbe celic, pri lokalnem nanosu pa aloe vera pospeši njihovo celjenje. Sposobnost zapiranja vlage na vašo površino, zaradi česar postane mehkejša in bolj gladka, je eden pomembnih učinkov aloe vere na kožo. Poveča proizvodnjo kolagena s spodbujanjem pomlajevanja celic, kar povzroči veliko hitrejšo proizvodnjo novih kožnih celic.

2. Zdravi akne:

Aloe vera vsebuje salicilno kislino, ki velja za naravni piling, ki odmaši pore skupaj s svojimi antibakterijskimi lastnostmi, ki zmanjšujejo mozolje. Prav tako znatno zmanjša možnosti ponovitve ogrcev z odstranjevanjem bakterij, odvečnega olja, glivic s pomočjo lupeola, dušikovega sečnine, žvepla in cimetove kisline. Antibakterijske lastnosti kože aloe vere koristijo aknam in jih pomagajo zmanjšati (1).

3. Naravni antioksidant:

Antioksidanti so v izobilju na voljo v aloe veri, ki je del polifenolov. Sončna svetloba ali oksidacijski proces v telesu proizvaja proste radikle, ki pri tem poškodujejo kožo. Kožo boste lahko zaščitili s pomočjo antioksidantov od znotraj navzven. Nekatere druge prednosti uporabe aloe vere na koži so zmanjšanje gub, zaradi česar ste videti mladostni. Nenehno rastoče kožne celice potrebujejo antioksidante za njihovo obnovo in pomoč pri rasti (2).

4. Pomirjujoče pri sončnih opeklinah:

Sončni žarki lahko povzročijo številne škodljive učinke na vašo kožo poleti, še posebej, če imate občutljivo kožo, nagnjeno k pogostim sončnim opeklinam. Ne skrbite, da vam ne pomaga več aloe vera! Popravlja vašo kožo s pomočjo spojin, imenovanih polisaharidi, ki prav tako ustvarjajo nove kožne celice namesto poškodovanih. Ima tudi pomirjujoč učinek na kožo, saj ima lajšanje bolečin, imenovano karboksipeptidaza. Opečeno kožo obnavlja od spodnje plasti navzgor, zaradi česar je aloe vera najboljša možnost za nego kože.

5. Ustavite staranje kože:

Vaša koža ima naravno elastičnost, ki se sčasoma izgubi, kar povzroči številne znake staranja, kot so gube. Lokalno nanašanje aloe vere na kožo se lahko bori proti prostim radikalom s povečanjem proizvodnje kolagena, zaradi česar bo vaša koža čvrsta, zaradi česar boste videti mladi. Ohranja tudi elastičnost s povečanjem proizvodnje elastinskih vlaken in brez gub, zaradi česar je nega kože proti staranju aloe vera odlična izbira (3).

6. Naravni piling:

Vaša koža naravno odstrani odmrle kožne celice iz svojega telesa vsakih 30 dni, včasih pa se odmrle celice ne izločijo in blokirajo pore. Tu pride na sliko piling. Ena od prednosti aloe vere za kožo je, da deluje kot popolnoma naravno piling sredstvo, ki s pomočjo snovi, kot je salicilna kislina, pomaga odstraniti odmrle kožne celice. Vsebuje tudi lignin, ki prodorno vpliva na vašo kožo in ustvarja prostor za hranila.

7. Vlažilec:

Aloe vera je sestavljena iz 95% vode in ima žele podobno konsistenco, ki pomaga hidrirati kožo, ne da bi pri tem koža postala mastna. Z nanosom gela aloe vere na kožo ohranja pore nezamašene, kar omogoča vlaženje vlage, zaradi česar je gladka in mehka. Aminokisline povečujejo prednosti uporabe aloe vere na koži, saj mehčajo trde kožne celice, ki vlažijo kožo. Primerna je za vse tipe kože, zlasti za mastno in občutljivo kožo v vseh letnih časih (4).

8. Zmanjša temne lise:

Škodljivi UV-žarki na sončni svetlobi pogosto povzročijo hiperpigmentacijo in brazgotine na koži. Tirozinaza je encim, ki povzroča temne lise, aloe vera pa pomaga preprečevati nastanek tega encima. Vsebuje tudi antioksidante, ki pomagajo odpraviti škodo, ki jo povzročijo sončni žarki.

9. Koristno pri draženju kože:

Številni razlogi lahko povzročijo draženje in vnetje vaše kože, med njimi so tudi kožne bolezni. Aloe vera zmanjšuje draženje z zaviranjem encimov, ki ga povzročajo, s pomočjo spojin, kot je acemannan. Zaradi hladilne narave te rastline je odlična sestavina za zmanjšanje srbenja, rdečice, zlasti pri občutljivih tipih kože (5).

10. Odstrani strije:

Strije so pogosto v očesu, še posebej, če želite obleči bikini ali sarafan. Nanos aloe vere popravi škodo, povzročeno vaši koži, in zbledi od strij. Morda ne bo odpravil pik, vendar ta čarobni gel maksimalno zmanjša njihov videz.

Neželeni učinki aloe vere za vašo kožo:

  • Pri uporabi aloe vere za zunanje aplikacije ni veliko stranskih učinkov.
  • Če ste alergični na aloe vero, je bolje, če jo takoj prenehate uporabljati.
  • Vedno je bolje narediti obližni test na rokah, preden kaj naneseš na obraz.
  • Peroralno jemanje aloe gela, zlasti v presežku, lahko povzroči drisko, želodčne težave itd.

Zadnje misli:

Koža je največji organ v našem telesu, ki tvori plast, ki ščiti vse notranje organe. Obraz predstavlja, kako se počutite, zato potrebuje dodatno nego. Mnogi od nas se nagibajo k naravnim zdravilom, saj vam dajejo minimalne stranske učinke in so tudi prijazni do žepa. Aloe vera je še ena izmed tistih lahko dostopnih rastlin, ki se lahko uporabljajo za zdravljenje kožnih težav. S pomočjo prednosti aloe vere za vašo kožo in receptov DIY je postopek olajšan. Sporočite nam, kako vam je pomagal premagati težave s kožo.