Kaj so bele lise in madeži na koži:

Bele lise, ki se pojavijo na koži, so znane tudi kot vitiligo in so ena izmed znanih težav prebivalstva. Obstajajo različni deli telesa, kjer je ta težava lahko seme od rok do stopal, ust, nog, obraza, ustnic in celo oči. Eden glavnih vzrokov je pomanjkanje melanina v koži, kar vodi do razbarvanja. Nepravilno delovanje celic melanina pa je lahko eden od razlogov za pomanjkanje vitamina B12, avtoimunske bolezni in celo stres. Možnost je na voljo tudi pri domačih sredstvih, ko gre za zdravljenje.

kako se znebiti belih madežev na koži

Naravna sredstva za bele lise in madeže:

Spodnji vodnik vsebuje 24 vrhunskih idealnih domačih zdravil za bele lise in madeže na koži, ki jih lahko uporabljate vsak dan, dokler se težava ne zmanjša ali popolnoma izgine.

1. Kurkuma:

Bele lise in madeži na koži za kurkumo

 • Kurkumo dobro premešamo z gorčičnim oljem in iz nje naredimo pasto.
 • To je treba uporabiti za bele lise in madeže, ki bodo pomagali dobro okrepiti imunski sistem.
 • To je treba storiti dvakrat na dan vsaj eno leto, da bi dobili trajno rešitev problema.
 • Kurkumo lahko tudi zmešamo z listi neema in za enake rezultate uporabimo kot pasto.

2. Zdravljenje z ingverjem za bele lise in madeže:

Bele lise in madeži na koži za ingver

Jemanje ingverjevega soka vsak dan pomaga izboljšati pretok krvi in ​​lahko pomaga pri zdravljenju belih madežev in madežev.

 • Lahko ga tudi zmešamo z limoninim sokom in vodo ter vzamemo dvakrat na dan.
 • Drugače pa lahko na prizadeto območje za rezultate nanesete ingverjevo pasto.

3. Semena redkvice:

Bele lise in madeži na koži za redkev

 • Približno peščico semen redkvice lahko dobro zmeljemo, da dobimo grob prah.
 • Uporabite nekaj kisa, da naredite gladko pasto.
 • To nanesite na bele lise za približno 30 minut in sperite z mlačno vodo.
 • Za enake rezultate lahko namesto semen redkvice uporabite tudi liste redkvice.

4. Jabolčni kis:

Jabolčni kis

Glive in bakterije na belih madežih in madežih je mogoče zlahka uničiti z jabolčnim kisom.

 • Del tega razredčite z vodo in redno nanašajte Mitton na bele lise in kožne madeže.
 • Po tem se bo mesec dni začel spreminjati barva kože in težava bo izginila.

5. Fige:

Bele lise in pike na koži za fige

Fige očistijo kri in dobro izboljšajo cirkulacijo. Če imate surove fige 1-2 meseca na dan, je vse, kar morate narediti za domače zdravilo, da se znebite belih madežev in madežev. Na območje lahko nanesete tudi prah suhih fig.

6. Zeljeni sok:Bele lise in madeži na koži za zeljev sok

 • Iz zelja sveže izvlecite nekaj soka in ga nanesite na bele lise in madeže za približno 15 minut.
 • Temu mora slediti izpiranje s toplo vodo.
 • Sledite tej ideji vsak dan, da boste v nekaj tednih začeli dosegati vidne rezultate.

7. Uporabite zaščito proti soncu za bele lise in madeže:

Bele lise in madeži na koži za zaščito pred soncem

Poškodbe sončnih ultravijoličnih žarkov so eden glavnih razlogov za bele lise. Najbolje je, da pred odhodom iz hiše uporabite dober losjon za zaščito pred soncem z vsebnostjo SPF. Skupaj z odpravljanjem težave bo to spodbujalo tudi preprečevanje.

8. Uporaba medu:

Bele lise in madeži na koži za med

Antibakterijske lastnosti, skupaj z zdravilnimi lastnostmi medu, so lahko v pomoč pri zdravljenju belih madežev in madežev na koži. Med je treba nekaj časa nanesti na kožo in pustiti, da se vpije. To je treba dobro umiti z mlačno vodo, da dobimo rezultate – to je eno najboljših domačih zdravil za bele lise in madeže na koži.

9. Prednosti bakra:

Bele lise in madeži na koži za baker

Pitna voda iz bakrenih posod je najboljši način, da uporabite prednosti te kovine za bele lise in kožne madeže za zdravljenje. Vodo lahko v posodi vedno hranite celo noč. To zdravilo je treba vzeti zjutraj na tešče za zdravljenje.

10. Papaja odstrani bele lise in madeže:

Bele lise in madeži na koži za Papajo

Vsebina zrelega sadja papaje vam pomaga povrniti ustrezno količino melanina v koži. Če želite to narediti, morate papajo razrezati na več kosov in si po telesu podrgniti bele lise. Sedaj pustite, da se koža naravno posuši, nato pa koščke znova podrgnite. Sledite temu vsak dan. Poleg tega lahko pijete tudi zrel sok papaje, da popravite bele lise na koži.

11. Indijske kosmulje ali Amla:

Bele lise in madeži na koži za Amlo

Ti so znani tudi kot gosji plodovi in ​​se zato v mnogih delih sveta uporabljajo za zdravljenje belih madežev na koži. Vitamin C in druge vsebnosti tega sadja iz družine plevelov pomagajo odpraviti težave s kožo. Iz listov gosjega sadja boste morali iztisniti nekaj soka, nanesti ta sok na bele lise in ponoviti tehniko kot prejšnjo.

12. Stres:

Bele lise in madeži na koži zaradi stresa

Pomagalo bi, če bi se znebili stresa kot zdravljenje kože z belimi pikami. Bele lise in madeži na koži so tudi genetske motnje, ki se zaradi prevelikega stresa in utrujenosti povečajo. To je treba odpraviti s pomočjo veliko joge in zelo pravilnega načina življenja. To pomeni, da morate vdihniti veliko svežega zraka in zaužiti veliko zelene zelenjave.

13. Pobegnite od tetovaž:

Bele lise in madeži na koži za odmik od tetovaž

Tetovaže so način vstavljanja črnila v plast kože, kar je razlog za povečanje belih madežev na kožni bolezni. Zaradi tega bi se morali izogibati nadaljnjemu tetoviranju in kakršnim koli takšnim nabadanjem in slikanju na koži. Ti so zelo škodljivi, če že opazite težave z vitiligom.

14. Zdravljenje neemovih listov za bele lise in madeže na koži:

Bele lise in madeži na koži za liste Neema

Znane tudi kot margosa, so to odlični načini za zmanjšanje pigmentacije kože in belih madežev na koži. Morate vzeti nekaj listov neema, nato pa iz njih narediti gladko in fino pasto in zdaj v to pasto vmešati nekaj količine medu. Ko končate, lahko to mešanico porabite vsaj 3-4 krat na dan ves mesec.

15. bazilika:

Bele lise in madeži na koži za baziliko

Kombinacija bazilike in limete deluje kot čudež in čarovnija za bele lise na koži, in redna uporaba tega zdravila približno šest mesecev je lahko odlična rešitev za vašo težavo. Za pripravo raztopine boste potrebovali nekaj listov bazilike in rezine limete. Iz obeh izvlecite sokove, jih dobro premešajte in zdaj nanesite na bele lise in madeže približno 3-4 krat na dan.

16. Redkev in kis:

Bele lise in madeži na koži za kis

Kombinacija redkev in kisovih semen je odličen par za zdravljenje madežev na koži ali preprostega vitiliga. Za to morate dobiti nekaj semen redkvice in jih za celo noč namočiti v posodi, polni navadnega belega kisa. Naslednje jutro morate celotno raztopino nanesti na bele lise kože in jih zdraviti.

17. Orehi:

Bele lise in pike na koži za orehe

Znani ste že kot odlični pilingi za kožo; to lahko uporabite tudi za bele lise na koži. Za to lahko vzamete nekaj orehov in si doma naredite prah ali pa dobite že pripravljen oreh v prahu. Zdaj naredite dobro in gladko pasto z vodo in jo nanesite na bele lise telesa približno 3-4 krat na dan nekaj mesecev.

18. Zdravljenje z granatnim jabolkom za bele lise in pike:

Bele lise in madeži na koži za granatno jabolko

Za to zdravilo boste potrebovali plodove granatnega jabolka in liste. Najprej morate liste posušiti in narediti prah. Po tem potrebujete tudi nekaj svežega granatnega prahu, ki je običajno na voljo na trgu. Zdaj zmešajte oboje z navadno vodo, nato pa to lahko pijete približno dvakrat na dan nekaj mesecev za nekaj odličnih rezultatov.

19. Lema minor:

Bele lise in madeži na koži za Lemo Minor

To je znano tudi kot divja duckweed, d in običajno ga boste našli v vodnih telesih, kot so lokalni ribniki in jezera. Pomagalo bi, če bi jih pravilno uporabili, da bi dobili čarobne rezultate za vitiligo. Če želite to narediti, morate pobrati te plevel in jih nato zmešati z vodo in popiti ali pa jih vliti v vrelo vodo in jih piti kot čaj.

20. Cinkova živila:

Bele lise in madeži na koži za hrano iz cinka

Vsebnost cinka je zelo dobra za telo, zlasti za kožo in vse težave, povezane s kožo. To je eden od načinov za doseganje dobrih rezultatov pri madežih na koži. V svoj dnevni prehranski cikel boste morali vključiti dobre količine cinkovih sestavin in nato opazovati, kako dobri bodo rezultati za vas.

21. Vitamin C:

Bele lise in madeži na koži za vitamin C

Strokovnjaki in zdravniki imajo široko razširjeno mnenje o sadju, bogatem z vitaminom C. Predlagajo, da ljudje, ki trpijo zaradi težav z vitiligom, uživajo sadje, bogato z vitaminom C, kolikor lahko. To vključuje splošno dostopno sadje, kot so limete, limone, pomaranče, amla in podobno. Iz teh plodov lahko tudi iztisnete sokove in jih nanesete na bele lise.

22. Zdravljenje česna za bele lise in madeže:

Bele lise in madeži na koži za česen

Ker je nastanek gliv velik razlog za vitiligo, česen zveni kot odlično zdravilo za to. Česen je tudi antibakterijsko sredstvo in ima določene vsebine, ki pomagajo pri zdravljenju kožnih težav. V običajno prehrano lahko vzamete malo več česna in nič več kot to.

23. Jagode:

Bele lise in madeži na koži za jagode

Vse vrste jagod iz družine sadja so kot nalašč za težave z belimi madeži in se jih znebite. Jejte čim več jagod in pijte sveže sokove iz teh. Sveže sokove lahko izvlečete tudi iz brusnic, jagod, malin, borovnic in ostalega ter jih nanesete neposredno na obliže.

24. Zdravljenje z ovsom za bele lise in madeže:

Bele lise in madeži na koži za oves

To so tudi čudovite sestavine, da se znebite težav z vitiligom, zaradi katerih se občasno počutite slabo in nerodno. Oves lahko zaužijemo v kakršni koli obliki, za katerega je znano, da v nobenem primeru ne izgubi svoje dobrote. Lahko naredite tudi drobne ovsene praške in jih zmešate z vodo in nanesete na kožo.

bele lise na koži

Bele lise na koži, znane tudi kot vitiligo, so zelo trdovratne in se ne odstranijo zlahka. Strokovnjaki in zdravniki upajo, da boste z uporabo teh zdravil dobili potrebno pomoč.