Ker so sodobni časi sedeči in življenjski slog vse bolj zaposlen in len, veliko ljudi trpi zaradi prekomerne telesne teže. Prekomerna telesna teža lahko povzroči povečanje telesne mase in lahko povzroči mlahavost. Lahko je zelo neprijetno, če vam ta masa mišic izskoči iz oblačil. Ena izmed priljubljenih rešitev, h kateri se mnogi zatekajo, je vpis v telovadnice. Telovadnice pa so precej drage in si jih ne more privoščiti vsak. Toda pot se tu ne konča. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako dobiti napeto telo doma, ne da bi morali zapraviti bogastvo. Preberite, če želite izvedeti, kako napeti telo moških in žensk.

Kako tonizirati telo doma:

Nenadno novo navdušenje nad dobrim videzom je ena izmed takšnih prioritet, ki so si jih ljudje sami izbrali, danes pa bomo v tem članku govorili o tem, kako skrbno izvesti to prioriteto, ne da bi morali porabiti preveč za ekstravagantne stroje.

Kako doseči napeto telo doma

1. Posvet z nutricionistom:

Prva priprava na popravljanje in toniziranje telesa je, da natančno veste, kaj morate narediti. Prebirajte revije o fitnesu ob sendviču s sirom na žaru in si med pogostitvijo na tem hrenovki oglejte nekaj oddaj o fitnesu. Preden se lotite svojega načrta, se dobro raziščite. Uživajte v svoji svobodi, medtem ko traja, saj se po začetku toniranja pojavi pritisk, da končno dosežete toniran raztrgan videz, ki ste si ga vedno želeli. Prva in glavna stvar pred vzletom je, da si poiščete primerno telovadnico in se verjetno posvetujete z dietetikom ali nutricionistom.

2. Sprememba navad:

Prej so bili to trije obroki na dan, obilen zajtrk in lahko kosilo ter spet težka večerja, če pa želite bolj vitko in napeto telo, morate zmanjšati število obrokov s polnega krožnika in se bolj osredotočiti na majhne izlete. hladilnik in nazaj. Hrana na poti je v tem času najboljša. Jutro začnite s kakšnim sadjem, si privoščite majhen solatni zajtrk z olivnim oljem in nato lahkotno kosilo, morda kos fileja. Večerni prigrizek je lahko beljakovinski napitek, preostanek pa polna večerja.

3. Nadzor prehrane:

Skupaj z vadbo sledite korakom svojega prehranjevalca ali dietetika in si manj na voljo v bližini priboljškov za šminkanje ustnic. Dvojni burger s sirom takoj po intenzivnem treningu vam ne bo prav nič pomagal. za to morate vedeti, kaj morate jesti pravilno, da vaše telo ne bo brez energije ali potrebnih hranil, hkrati pa se izogibate maščobam in podobnim izdelkom, da boste lahko telo preprosto utrdili ali napeli brez dodatnih skrbi. Za to rdeče meso in piščanec sta glavna zahteva tofu in veliko zelenjave za vegetarijance. Za puščave med večerjo ne sme biti peciva ali čokolade ali pop gaziranih pijač, ampak preprosti jogurti ali domača skuta.

4. Razrežite sol:

Sol je glavni krivec sodobnega načina življenja. Visoke ravni natrija lahko zadržijo vsebnost vode in telesu dodajo prekomerno težo. Zmanjšanje vsebnosti soli vam lahko pomaga znižati krvni tlak in iz telesa izločiti vso nezaželeno vodo. Z malo gibanja in hrano brez soli lahko preprosto uresničite svoje sanje o dobrem napetem telesu.

5. Vaje

Eden od primarnih načinov za toniziranje telesa je izguba te znamenitosti ali pretvarjanje maščobe v telesno maso. Maščoba mora iti v vsakem primeru, zato se na to pripravite. Eden od osnovnih korakov je začeti izvajati vaje za proste roke, ki bi vključevale predvsem ogrevanje in ojačevalce prožnosti, da se boste med vadbo v telovadnici počutili udobno. Odločite se za raztezanje in domače krčenje ter trebušnjake, proste roke in nato pojdite v telovadnico. Zdaj se morate odločiti za nekatere vaje za krepitev telesa, predvsem pa tekalne steze. To bi vam pomagalo pri gibanju. Nato začnite uporabljati uteži in preizkusite metulje ali naboje ali stiskalnice. Za dekleta kolesarjenje in potapljanje skupaj s plavanjem in power jogo, za kar se lahko odločijo tako fantje kot dekleta.

6. Joga:

Joga je še en močan mehanizem za pridobivanje napetega telesa. Joga ne le pomaga raztegniti telo in kuriti maščobe, ampak tudi sprošča um. Izogibanje stresu je eden najpomembnejših dejavnikov pri hujšanju. Z jogo lahko nadzorujete svoj um in telo, da ostanete osredotočeni in se izogibate preusmeritvam. Nekatere asane pomagajo pri hitri izgubi teže in pomagajo pridobiti napeto telo.

7. Izogibajte se stresu:

Dober način za zmanjšanje telesne maščobe in njeno toniziranje je, da si vzamete nekaj časa od vsakodnevne rutine in se prepričate, da se boste ob koncu dneva stiskali. Pomanjkanje spanja za dobro noč je glavni vzrok za povečanje telesne mase. Tako sta tudi stres in depresija, zato se ob vikendih ne odlašajte z obiskom ali odhodom na krajši dopust.

Pridobljeno napeto telo zahteva veliko predanosti in potrpljenja. Enostavno se ne more zgoditi čez noč. Če želite doseči dobre rezultate, morate vsaj 6-8 mesecev zapored upoštevati strogo prehrano in telesno vadbo. Upoštevajte tudi, da se ti rezultati razlikujejo od osebe do osebe. Pri nekaterih lahko traja več kot 8 mesecev. Nujno se je treba posvetovati z nutricionistom in opraviti analizo svojega telesa. To lahko pomaga pri določanju ciljev. Če želite pravočasno doseči cilje in ostati motivirani, morate postaviti realne cilje. Še posebej, ko poskušate doseči takšen cilj, morate imeti močno raven motivacije in veliko trdega dela.