Kaj v resnici mislimo s pilingom? Piling v preprostem jeziku je odstranjevanje odmrle kože z zgornje plasti kože ali povrhnjice. Kako pilingiramo? Večino pilinga naredimo s kozmetičnim postopkom. Seveda zdaj razumemo, da nam bo piling pomagal pri pridobivanju gladke kože, prav tako pa nam bo pomagal zmanjšati težave, podobne aknam in mozoljem. Torej, če želite dobro kožo, se morate znebiti tudi nekaterih!

Koža se na naraven način lušči ali odlepi v enem mesecu in imamo novo kožo. Nekaj ​​pa ostane nazaj in pusti, da je naša koža dolgočasna, groba in suha ter se izogne ​​izločanju olja iz por. Zato se pojavi potreba po odstranitvi te odmrle kože s kozmetičnimi sredstvi.

Kako piling kože

Kako piling kože:

Redni piling bo pomagal očistiti pore in kožo ter povečati krvni obtok. Tako bo koža od znotraj videti žareča in sveža. Torej, ko redno piling, pomaga tudi koži, da učinkovito vpije vlažilno kremo in druge izdelke za nego kože.

Ta piling lahko naredite s pilingi, izdelki za nego kože, domačimi izdelki ali pa odidete v salon, da odstranite kožo. Nekateri naravni načini pilinga kože doma so lahko naslednji. Vse to nanesite na obraz samo surovo ali zmešajte z drugimi domačimi izdelki, kot so besan, limonin sok, pšenična moka itd. In dobro masirajte s krožnimi gibi:

1. Med:

Nepredelan in surov med je antiseptik, vsebuje protiglivične lastnosti in je tudi zelo dober antioksidant. Redna masaža kože z medom kožo obnavlja in ji daje tudi vlago, zato ne izgleda suha. Ima vlažilne lastnosti in tako pomaga pri pomlajevanju kože.

2. Soda bikarbona:

No, vsi imamo v kuhinjskih načrtih škatlo sode bikarbone in morda res ne bo veliko v uporabi. Tukaj je način, kako lahko kar najbolje izkoristite. Soda bikarbona ali natrijev bikarbonat je prisotna v številnih izdelkih za nego kože, ki jih uporabljamo drugače. Zato vam lahko dodajanje čajne žličke ali dveh sode v obraz ali čistilo pomaga tudi pri pilingu kože, s čimer postane čista in jasna ter vam prihrani žep v žepu v dragih zdraviliščih!

3. Jogurt:

Poleg bogatega okusa v naši kuhinji je jogurt bogat tudi s hidroksi kislino. To vsebujejo tudi vsi naši izdelki za nego kože. Jogurt je naravno čistilo in gladilo kože. Je zelo dober piling in se lahko uporablja kot obraz ne samo na obrazu, ampak tudi na celotnem telesu. Nato pustite 10 do 15 minut in telo se vam bo zdelo lahkotno, navlaženo in očiščeno. Uporablja se lahko z mešanjem nekaj kapljic limoninega soka. Jogurt je tudi zelo dobro vlažilno in čistilo za lase.

4. Limonin sok:

Limonin sok je bogat vir vitamina C. Je citrus, bogat z alfa hidroksi kislino in je tudi sestavina večine izdelkov za nego kože. Prav tako prodre v kožo in pomaga odstraniti odmrlo kožo iz povrhnjice ter očisti in pomirja kožo. Limonin sok se zmeša tudi z medom ali jogurtom in se lahko uporablja kot maska ​​za obraz.