Eno od zelo pogostih kožnih težav, ki jih opazimo pri mnogih ljudeh, so rjave lise. Barva je lahko od svetlo rjave do temno rjave in v mnogih primerih celo rdeča. Obstaja nešteto razlogov, zakaj se lahko oseba sooči s to težavo na obrazu, vendar je eden najpogostejših tisti, ki so izpostavljeni soncu.

Znane so tudi kot starostne pege samo zato, ker se težava pojavi v srednjih letih. Glavno področje pojava je obraz, čeprav se lahko pojavi tudi na rokah, nogah, rokah in ramenih. Prinaša dolgočasnost in neprivlačnost obraza ter potrebuje ustrezno in hitro zdravljenje.

Kako se znebiti rjavih madežev na koži

Da bi vam pomagali pri istem, spodnji seznam vsebuje nekaj najboljših nasvetov, predlogov in idej za zdravljenje, ki jih lahko redno uporabljate.

1. Uporaba jogurta:

Na rjave lise vsak dan približno 20 minut nanašajte jogurt z nizko vsebnostjo maščob. Ko se posuši, ga lahko speremo s hladno vodo. Lahko uporabite tudi jogurt in pustite celo noč, da dobite rezultate.

2. Uporaba aloe vere:

Vzemite nekaj sveže ekstrahiranega gela aloe vere in ga dobro nanesite na rjave lise. To nežno vmasirajte v kožo in pustite naslednjih pol ure, preden jo sperite s hladno vodo. To je treba narediti dvakrat na dan vsaj 1-2 meseca, da se dosežejo vidni rezultati pri zdravljenju rjavih madežev.

3. Limonin sok:

Naravne belilne lastnosti limoninega soka so odličen način, da se znebite grdih rjavih madežev na koži. Limonin sok nanesite na prizadeto območje 30 minut, preden ga sperite z vodo. To je treba storiti dvakrat na dan. Če imate občutljivo kožo, limonin sok razredčite z vodo.

4. Prednosti ricinusovega olja:

Prednosti ricinusovega olja

Zaradi zdravilnih lastnosti ricinusovega olja je popolna tekočina za zdravljenje težav z rjavimi madeži na koži. Nekaj ​​olja vzemite na čisto vato in nanesite na madeže. Nežno ga masirajte nekaj časa. To je treba narediti enkrat zjutraj in enkrat zvečer pred spanjem.

5. Uporabite sandalovino:

Antiseptične lastnosti in lastnosti proti staranju, ki jih ima sandalovina, so idealen naravni izdelek za odstranjevanje rjavih madežev na koži. Vse, kar morate storiti, je, da naredite svežo pasto iz sandalovine in vode ali s sandalovino, rožno vodo in glicerinom ter jo nanesete na prizadeta območja. To je treba pustiti, da se posuši. Sledilo bi izpiranje s hladno vodo in ta postopek je treba izvajati dvakrat na dan, dokler težava ne izgine.

6. Pinjenec:

Pinjenec je ena pijača, ki ob zaužitju ne koristi le telesu, ampak tudi zdravi rjave lise, če se uporablja. To lahko uporabite z bombažno kroglico na mestih in sperite po nekaj minutah. V nekaj tednih boste opazili vidno razliko.

7. Papaja:

Encime v papaji lahko uporabimo za zdravljenje rjavih madežev z uporabo naribane papaje na koži približno 20 minut, čemur sledi spiranje z mlačno vodo. To je treba storiti 2 -krat na dan.

8. Čebulni sok:

Iz čebule izvlecite svež sok in ga nanesite na rjave lise 3 -krat na dan. Kislinske in belilne lastnosti bodo pomagale pri postopnem, a učinkovitem odpravljanju rjavih madežev v nekaj tednih.

9. Rdeči ribez:

Vzemite nezrel in pretlačen rdeči ribez z medom in ga počasi vmasirajte na rjave lise. To pustite 30 minut, preden sperite s toplo vodo in nanesete malo limoninega soka. To je treba narediti enkrat na dan.

Kako se znebiti rjavih madežev na koži