Dandanes lahko na trgu najdete veliko izdelkov za beljenje kože. Težava je v tem, da jih je več kot polovica narejenih s kemikalijami, ki poškodujejo tudi vašo kožo. Če pa želite doseči svetlejši ton, lahko to storite z uporabo naravnih izdelkov za posvetlitev kože. In lahko dosežete nekaj svetlejših odtenkov brez ostrih stranskih učinkov, ki jih prinaša kemična obdelava.

Posvetlite kožo namesto kemičnega beljenja kože

Kaj je tako narobe s komercialnimi tretmaji za beljenje kože?

Glavna aktivna sestavina pri večini kemično proizvedenih postopkov za beljenje kože je hidrokinon. Ta sestavina sprva ni škodljiva. Ima potencial zaviranja proizvodnje melanina, kemikalije, ki daje barvo vaši koži. Če pa se uporablja dlje časa, lahko ta sestavina potemni vašo kožo. Še huje, lahko povzroči prezgodnje staranje in druge simptome poškodb kože.

Dobra novica je, da ima narava še veliko drugih sestavin, ki jih lahko uporabite za beljenje kože. Delujejo na enak način, tako da zavirajo proizvodnjo melanina, kemikalije, ki povzroča temno pigmentacijo, in absorbirajo škodljive UV -žarke sonca. Tu je nekaj najboljših naravnih sestavin.

Izvlečki citrusov:

Limonin sok in pomarančna lupina sta najboljša naravna belila, ki jih lahko najdete. Obe sestavini, bogati z vitaminom C, pomagata ohranjati kožo čvrsto in jo podpirata. Vitamin C igra vlogo pri proizvodnji kolagenih vlaken, ki podpirajo vašo kožo. Pri lokalni uporabi lahko limona in pomaranča upočasnijo hiperaktivne melanocite, celice, ki proizvajajo melanin.

Pošteno: če imate občutljivo kožo, razredčite limonin sok, saj lahko draži kožo.

Koji kislina:

Oglejte si etiketo skoraj vseh krema za posvetlitev kože, in na seznamu sestavin boste našli kojic kislino. Ta beli kristalinični prah izvira iz gliv v Aziji in se že vrsto let uporablja kot naravna alternativa hidrokinonu. Tako kot hidrokinon lahko pomaga zmanjšati razbarvanje kože, hiperpigmentacijo in še veliko več. Kojična kislina deluje tako, da zavira delovanje tirozinaze, beljakovine, ki je odgovorna za proizvodnjo melanina. Hkrati koži daje antioksidativne koristi in jo ščiti pred soncem.

Izvleček medenjaka:

Nekatere naravne svetleče sestavine je enostavno najti, nekatere pa težje pridobiti. Ta spada v zadnjo kategorijo. Izvleček medveda izvira iz listov rastline. V številnih kozmetičnih izdelkih se izvleček medveda uporablja kot adstrigentno sredstvo. Izvleček vsebuje tudi alfa arbutin, kemikalijo, ki vam lahko pomaga hitro osvetliti kožo. Ta sestavina lahko pomaga tudi pri pegah, temnih madežih in drugih vrstah in oblikah razbarvanja kože.

Dodatne točke: izvleček medveda vsebuje filtre za zaščito pred soncem, ki bodo zmanjšali količino porjavitve, ki jo doživite po izpostavitvi soncu.

Izvleček sladkega korena:

Sok, pridobljen iz korena sladkega korena, je že vrsto let v kitajski medicini rezano. Toda glede posvetlitve kože je bilo šele v začetku devetdesetih let. Takrat so japonski znanstveniki v sladkem sladkem koreninu odkrili spojino, imenovano glabridin, ki lahko absorbira UVA in UVB žarke ter je učinkovit element za beljenje kože.

Ta spojina deluje tako, da zavira encime, ki proizvajajo melanink, za kar 50%. In to počne brez poškodb kožnih celic.

Vitamin B3:

Ko se lokalno nanese, lahko vitamin B pomaga koži ohraniti vlago. Vaša koža bo videti bolj mehka in gladka. Poleg tega vitamin B3 pomaga pri zmanjševanju gubic. Zaradi beljenja kože lahko vitamin zmanjša proizvodnjo melanina. Zato se B3 pogosto dodaja kremam za kožo.

Phyllanthus Emblica (indijska kosmulja):

Prej smo rekli, da je na seznamu nekaj eksotičnih sestavin, ki jih je težko najti. Drugi primer je indijska kosmulja. Izvleček te rastline ima antioksidativne lastnosti, protimikrobne lastnosti in prinaša tono vitamina C.

Združite vse te tri in sestavina lahko vašo kožo zaščiti pred poškodbami sonca in zmanjša hiperpigmentacijo.

Ekstrakt bele murve:

To drevo izvira iz Kitajske. Izvleček iz bele murve vsebuje številne zdravstvene koristi, kot so preprečevanje bolezni srca, znižanje holesterola in preprečevanje sladkorne bolezni. Lahko pa pomaga tudi pri težavah z beljenjem kože.

Tako kot druge naravne sestavine na tem seznamu zavira encim tirozinazo, za katerega vemo, da je odgovoren za proizvodnjo melanina. Samo kapljica tega ekstrakta lahko zmanjša proizvodnjo melanina za 50%.

Gigawhite:

Gigawhite je belilo za kožo, sestavljeno iz 7 alpskih rastlin. Sredstvo za posvetlitev kože je bilo uporabljeno kot primarna učinkovina v izdelkih za kožo, ki lahko pomagajo pri beljenju kože. Pomaga tudi pri pojavu starostnih peg.

Svetilnik je bil narejen po zaslugi posebne izbire. Prvotno je bilo izbranih več kot 100 alpskih rastlin. Vsi so lahko zavirali tirozinazo, encim, ki sproži proizvodnjo melanina. Od tega jih je bilo sedem uporabljenih. Teh sedem je pokazalo najvišjo zaviralno aktivnost. Rezultat je naravno sredstvo za beljenje kože, ki se zdaj uporablja kot alternativa hidrokinonu.

Kako izbrati komercialni naravni izdelek?

Čeprav številnih naravnih sestavin tukaj ne najdete surovih, jih lahko poiščete v komercialnih izdelkih. Če želite kupiti dobro belilno kremo, preverite, ali vsebuje katero od sestavin, navedenih tukaj.