Sistemi za ravnanje las Keratin, kot sta Brazilian Blowout ali Coppola Keratin System, so bili zadnji na trgu in ta članek vas bo seznanil s podrobnostmi tega sistema in ali se zanj odločite.

Kaj je keratinsko zdravljenje las?

Keratin je beljakovina, ki se naravno nahaja v laseh in lahko zapolni pore vaših las. Odsotnost keratina lahko povzroči zapletene, kodraste lase. Keratinski tretmaji uporabljajo kemikalijo, imenovano Formaldehid, ki Keratin zaklene v lase in razkrije ravne, sijoče lase.

Keratinski tretmaji za lase se ne uporabljajo za zdravljenje kodrastih las. Ne morejo ukrotiti kodranja las in so lahko le za glajenje strukture las.

ravnanje las s keratinom

Je keratinsko zdravljenje varno za lase?

Kot pri vsakem zdravljenju na osnovi kemikalij imajo tudi keratinski tretmaji grdo plat medalje. Vsebujejo zelo velike količine kemikalij, zaradi katerih so vaši lasje za nekaj časa videti lepi, vendar jih lahko močno poškodujejo iz korenin. Večina ljudi je po posegih doživela krhke lase, redčenje las in celo izpadanje las.

Ali zdravljenje s keratinom naredi lase naravnost?

Keratinski tretmaji pomagajo sprostiti kodraste lase in jih poravnati. Trajno prekinejo vezi vaših las, kar vodi do ravnih las. Učinki trajajo nekaj mesecev ali dokler ne rastejo novi lasje.

Keratinsko ravnanje las:

Trajanje zdravljenja:

Potrošnikom pogosto pravijo, da bo ta sistem ravnanja las z gladkimi ravnimi lasmi trajal 12 tednov ali dlje. Resnica pa je, da je to časovno obdobje odvisno od osebe, ki to počne, in njenega stanja las. Tekstura las skupaj s poroznostjo in gostoto igra pomembno vlogo pri določanju trajanja zdravljenja na laseh. Upoštevati je treba tudi kakovost las in pogostost šamponiranja.

Kaj vsebuje:

Nekateri od teh tretmajev za lase ne vsebujejo formaldehida, vendar vsebujejo njegov derivat, znan kot vanilin ali aldehid itd. Koncentracija teh kemikalij v tretmajih določa, ali je sistem škodljiv za vaše lase ali ne. Večinoma vse glavne obdelave vsebujejo približno 1,8% do 2% formaldehida, tudi v parfumih in konzerviranih živilih in konzervah. Večina priljubljenih zdravil na trgu temelji na keratinu.

Kako deluje:

Keratin je poseben protein, ki ga najdemo v laseh. Pomaga zapolniti vrzeli v obnohti las, ki so lahko suhe, razpokane ali poškodovane zaradi vsakdanjega življenja. Keratinsko kremo za ravnanje las zmešamo z različnimi količinami formaldehida, nato jo nanesemo na lase in zaklenemo s toploto iz likalnika. Hlapi, ki se sproščajo pri tem zdravljenju, so strupeni in jih je treba sprostiti. Uporabljeni formaldehid pomaga pri vezavi delcev keratina in poravna zunanji videz vaših las ter jim daje gladek in sijajen videz.

Ti tretmaji s keratinom običajno trajajo dva meseca. Ti tretmaji trajajo 90 minut ali dlje, odvisno od dolžine las. Cena zdravljenja se ustrezno spreminja.

Skrb za lase:

Poudarki ali barve za lase so dovoljeni na laseh, ki so jih poravnali na osnovi keratina. Nekateri strokovnjaki priporočajo barvanje las po keratinskem tretmaju, saj se tako zelo dobro zaklene.

Novo začasno zdravljenje

Učinkoviti so tudi šamponi za šamponske tretmaje, ki ostanejo le kratek čas in stanejo manj. Njihovi stroški so odvisni od obstojnosti zglajenih las in kakovosti las.

Keratinsko ravnanje las

Top 5 keratinskih izdelkov za ravnanje las

1. Keratin Research Brazilian Keratin Hair Treatment

Ta tretma je zasnovan tako, da so vaši lasje ravni in lepi. Trdi, da krepi lase in jih pušča voluminozne. Prav tako izboljša elastičnost vaših las. Kot vsako keratinsko zdravljenje pa pušča močne in nevarne hlape, zato je treba med nanosom biti previden.

2. Gold Label Professional Keratin Treatment

Če imate kodraste, žilave in grobe lase, je to zdravljenje za vas najboljše. To je veliko olajšanje za ljudi, ki si želijo, da bi bili lasje ravni in obvladljivi, ne da bi morali porabiti veliko časa za oblikovanje las. Trdi, da odpravlja zvijanje in preprečuje kodre. Ta izdelek pa vsebuje izjemno visoke količine formaldehida in lahko poškoduje vaše lase.

3. Zdravljenje z zdravilnim oljem Lanza Keratin

To olje je najpreprostejše, a hkrati učinkovito keratinsko olje. Ne potrebujete veliko ljudi, ki delajo na vaših laseh. Vse, kar potrebujete, je, da nanesete olje na vlažne lase in opazujete čarobnost. Vendar pa je to olje lahko precej gosto in naredi vaše lase mastne. Prav tako ne deluje zelo dobro za debele, kodraste lase.

4. Maroški keratin Najučinkovitejši brazilski keratin

Ta keratinska nega pusti trajen učinek ravnanja na vaših laseh, ki lahko traja od 3 do 6 mesecev, odvisno od vrste las in vzdrževanja. Postopek za to zdravljenje je precej težaven, vendar so rezultati vredni.

5. Komplet za zdravljenje keratina – organski – brez formaldehida

Ta postopek je relativno varen za vaše lase, saj ne vsebuje formaldehida. Nima močnega vonja in lahko daje dobre rezultate. Vendar pa učinki morda ne bodo trajali dlje kot teden dni in morda boste morali znova odhiteti v salon.

6. Keune Keratin krema za ravnanje las

To je ena najboljših in učinkovitih krem ​​za ravnanje las s keratinom. Če imate izredno kodraste, neokrnjene lase in želite dobiti poliran videz, je to vaša krema. Je enostaven za nanašanje in uporabo za gladke lase. Trdi, da ustvarja trajen učinek približno 5 mesecev. Najboljši del te kreme je, da je 100% brez formaldehida!

Neželeni učinki zdravljenja s keratinom

  • Nosečnicam ali doječim ženskam priporočamo, da tega zdravljenja ne izvajajo ali pridejo v stik z njim, ker je strupeno za otroka.
  • Znano je, da imajo tisti, ki imajo astmo, hude reakcije na to zdravljenje.
  • Znano je, da nekatere nove formule pri segrevanju z železom spremenijo formaldehid v vanilin ali aldehid, kar je zelo strupeno.
  • FDA je leta 2011 opozorila podjetja za lase, da je vsebnost formaldehida “nevarno visoka”, celo 10%.
  • FDA je zato od podjetij zahtevala, naj zmanjšajo ta znesek, sicer bodo vse izdelke umaknili s trga.

Ti tretmaji s keratinom skrajšajo čas, ki ga porabite za sušenje las, za 40% do 60% in se znebite vsega tega. Podnebje po tem tretmaju ponavadi manj vlada vašim lasem, na lase pa ne vpliva dež ali vlaga. Opozoriti je treba tudi, da to zdravljenje ne odmrzne las, temveč jih samo zgladi, da se izogne ​​težavam, in naredi videz gladko. Toplotna ravnala so varnejša možnost pri tem zdravljenju na osnovi keratina.