Beli in sijoči nohti so znak dobrega zdravja. Vedno velja, da se zdravje odraža z nohti. Dobri nohti so znak dobrega notranjega zdravja. Vendar pa lahko včasih na nohtih nastanejo madeži zaradi prekomerne uporabe kemikalij lakov ali akrilnih barv za nohte. Če imamo navado nositi ponarejene nohte, potem obstaja velika verjetnost, da se na nohtih pojavijo madeži zaradi lepila, ki ga je treba uporabiti za pritrditev ponarejenih nohtov na prvotne nohte.

Kako si pobeliti nohte

Obstaja nekaj preprostih sredstev za boj proti madežem na nohtih in pridobivanje bolj poštenih in belih nohtov. Danes vam bomo pokazali, kako lahko preprosto pobelite nohte po enem od spodaj navedenih sredstev.

Postopki za beljenje nohtov?

Postopek 1: Uporaba limone

Kako pobeliti nohte

Kot vsi vemo, ima limona naravne belilne lastnosti. Limono lahko uporabite za beljenje katere koli sklenine človeškega telesa, tj. Tudi nohti in zobje. Zato je preprosto domače sredstvo za beljenje nohtov in odstranjevanje madežev na nohtih lahko z uporabo limone.

Tukaj je preprost postopek za isto.

Stvari, ki jih boste potrebovali:

  • Plastična posoda
  • Krtača za čiščenje nohtov ali običajna zobna ščetka, ki je nova in se ne uporablja
  • 2-3 limone srednje velikosti
  • Potrebna količina vode

Metoda:

Vzemite plastično skledo ali stekleno posodo in jo 1/3 napolnite z vodo, preostanek pa 2/3 s sveže stisnjenim limoninim sokom. Zdaj potopite prste vanjo in nohte namakajte približno 15-20 minut. Poskrbite, da na vaših nohtih ni podlage ali laka. Pred tem postopkom je treba nohte pravilno nabrusiti in odrezati. Po tem, ko jih namočite v vodi, odstranite nohte in površino s krtačo za čiščenje ustrezno očistite 5-10 minut. Ponovno potopite v vodo in ponovite postopek. To bi moralo odstraniti madeže v enem poskusu ali pa to ponoviti 2 ali 3 -krat na teden za najboljše rezultate. Ko odstranite madeže, tega ne nadaljujte. Prekomerna uporaba limoninega soka na nohtih lahko poškoduje kožico.

Za lažji način lahko občasno drgnete površino nohtov s sveže narezano limono. Počistite površino in po potrebi ponovite.

2. postopek: Uporaba zobne paste

beljenje nohtov z zobno pasto

Če vam z zobno pasto lahko očistite zobe, se lahko znebite tudi madežev na nohtih. To je zelo enostaven postopek.

Metoda:

Vzemite belilno zobno pasto in neuporabljeno zobno ščetko ali ščetko za čiščenje nohtov. Zobno pasto nanesite na površine nohtov in jih držite približno 10 minut. Zdaj navlažite zobno ščetko in podrgnite po površini nohtov. Postopek ponavljajte 2-3 krat na teden, dokler madeži popolnoma ne izginejo. Še enkrat ne pozabite, da so pred izvedbo tega postopka vaši nohti popolnoma brez barv za nohte ali podlaka.

Postopek 3: Uporaba vodikovega peroksida in sode bikarbone

pobelite nohte z vodikovim peroksidom in sodo bikarbono

To je kemična obdelava in samo mi jo bomo priporočili za nohte, ki imajo hude madeže. Če nimate hudih madežev na nohtih, se tega postopka izogibajte, ker je vedno bolje, da se za kaj drugega odločite za naravna sredstva..

Ta postopek pa lahko poskusite na naslednji način.

Potrebne stvari:

  • 2 plastični ali stekleni skledi
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 čajna žlička vodikovega peroksida (3% koncentracija)
  • Kos bombaža
  • Namakanje nohtov ali 2 žlici šampona
  • Voda po potrebi

Metoda:

V posodo najprej zmešajte vodikov peroksid in sodo bikarbono. Mešanico pravilno nanesite na nohte, kjer so madeži. Če so madeži na konicah, uporabite mešanico tudi na spodnji površini skupaj z vrhom nohtov. Zmes pustimo stati približno 6-10 minut. Zdaj ga očistite z bombažno palčko. V drugi skledi naredite mešanico namakanja nohtov ali šampona in dovolj vode, da se nohti namočijo. Potopite nohte za približno 5 minut in si roke posušite. Postopek ponavljajte 2 -krat na teden, dokler madeži popolnoma ne izginejo.

Upam, da vam bo ta članek v pomoč. Pustite svoje predloge in povratne informacije.