Nosečnost in vadba naj bi na splošno potekala z roko v roki. Če se pred nosečnostjo niste ukvarjali z vadbo, lahko začnete zdaj in jo podaljšate na vse življenje. Ko pa jih zdaj delate tudi z dojenčkom, se morate malo ogreti, preden pridete do njih. Vadite lahko tudi s trenerjem, ki ima izkušnje z vidika vadbe med nosečnostjo. Zdaj se morda sprašujete, kakšne vaje so najboljše ne samo za vas, ampak tudi za otroka. No, ker ste šele na začetku, si oglejmo nekaj najboljših nosečniških vaj za prvo trimesečje.

Enostavne vaje v prvem trimesečju:

1. Stenski drsnik:

Vaje v prvem trimesečju - stena

Kot že ime pove, gre za preprost stenski tobogan. Ena izmed zelo enostavnih nosečniških vaj za prvo trimesečje. To naredite tako, da naslonite glavo, zgornji del hrbta in zadnjico ob steno z rokami v visokih petih položajih skupaj s komolci, upognjenimi pod pravim kotom. In komolce, zapestja in roke držite pritisnjene na steno, komolce potisnite navzdol in stisnite lopatice.

2. Čučanj telesne teže:

Vaje v prvem trimesečju - počep telesne teže

Ta vaja od vas zahteva, da stojite čim višje in s široko razporejenimi nogami. Nato se pričakuje, da boste telo spustili čim nižje, hkrati pa naj bodo kolena pokrčena in počepnjena. Ko se lahko po majhnem premoru potisnete nazaj. Zdaj ni ena najpreprostejših vaj za nosečnost v prvem trimesečju?

3. Mačka kamela:

Vaje v prvem trimesečju - Mačka kamela

Postavite se na roke in kolena in sledite temu z rahlim dvigom zgornjega dela hrbta proti stropu. Tudi spodnji del hrbta mora biti ukrivljen, glava pa spuščena med ramena.

4. Lupina školjk:

vadba v prvem trimesečju nosečnosti

To velja le med vadbo med nosečnostjo v prvem trimesečju. Medtem ko ležite na tleh proti vaši levi z boki in koleni, upognjenimi pod ostrim kotom, se prepričajte, da je vaša desna noga na vrhu leve in da so pete skupaj. Noge držite v stiku, počasi dvignite desno koleno, ne da bi premaknili medenico. Ko se za trenutek ustavite, se lahko vrnete v začetni položaj.

5. Dvig kolkov:

Vaje v prvem trimesečju - dvig kolkov

Zahteval je, da ležite na hrbtu na tleh s pokrčenimi koleni in stopali na tleh. Zdaj počasi dvignite boke, dokler ne tvorijo ravne črte do ramen. Po sekundnem premoru se lahko spustite.

6. Nagib medenice:

Vaje v prvem trimesečju - nagib medenice

Spustite se na tla na rokah in kolenih z dlanmi na tleh in se prepričajte, da sta spodnji del hrbta in trebuh v naravnem položaju. Zdaj, ko globoko vdihnete, morate potegniti želodec in ga zadržati ter počasi premikati boke, da zagotovite, da se premika le medenica in spodnji del hrbta izravna. Ta cikel je treba ponoviti.

7. Potegnite ležeči trebuh:

Vaje v prvem trimesečju - vlečenje trebuha v ležečem položaju

Ležite na tleh z dvignjenim obrazom in upognjenimi koleni, morate vdihniti, kot da imate v trebuhu par pljuč. Sprostite sapo s trebušnimi mišicami, da potegnete trebuh proti hrbtenici. Ponavljajte v ciklih.

8. Kegeli:

Vaje v prvem trimesečju - Kegels

Med udobnim sedenjem na stolu morate stisniti mišice medeničnega dna in se ustaviti za približno 3 sekunde.

9. Pilates:

Vaje v prvem trimesečju - pilates

Z vzpostavitvijo ravnovesja in zmanjšanjem bolečin v hrbtu pilates gradi osnovne mišice. Pretiravanje ni priporočljivo. Prednatalna vadba enkrat na teden zadostuje za krepitev moči.

Vadba med nosečnostjo v prvem trimesečju vam bo pomagala k boljšemu počutju in ohranjanju telesne teže ter izboljšala samopodobo in preprečila depresijo. Zato so nosečniške vaje za prvo trimesečje pomembne.