Nosečnost je faza, ko se ženske nagibajo k pridobivanju velike teže. Večinoma je to posledica pomanjkanja telesne vadbe in najvišjih hormonov nosečnosti. Roke so eden od pogostih delov, kjer se lahko nosečnost kopiči. Redne vaje za roke tudi med nosečnostjo so zelo priporočljive. Obstajajo vaje za roke med nosečnostjo, ki so namenjene hujšanju rok.

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo

Vaje za roke med nosečnostjo:

1. Zvijanje bicepsa:

vaje za roke med nosečnostjo

Če želite med nosečnostjo preizkusiti to ročno vadbo, sedite na stol z nogami na tleh. Hranite hrbet naravnost ves čas. Potegnite popek proti hrbtenici, da se ne upognete naprej. Med tem položajem potegnite lopatice navzdol in nazaj. Zdaj držite 5-10-kilogramsko utež v vsaki roki. Roke naj bodo ob strani, dlani pa gledajo naprej. Upognite desno roko, medtem ko težo roke zvijte proti rami. Spustite hrbet v začetni položaj in ponovite z levo roko, da zaključite en cikel. Naredite približno dva niza po 10 ponovitev in si med njima vzemite minuto odmora.

2. Podaljšek tricepsa:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 2

Bodite v položaju kot prej. Zdaj držite 3-5 kilogramov uteži v vsaki roki. Roke položite za glavo, upognjene komolce in usmerite proti stropu. Počasi dvigujte uteži proti stropu. Spustite uteži za glavo, tako da so komolci usmerjeni proti stropu. To ponovite 10 -krat za 2 niza z vmesnim premorom. To je odlična vaja za roke za nosečnost.

3. Stranski vzpon:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 3

Ohranite držo, ko stojite z nogami v širini bokov. Kolena naj bodo rahlo upognjena. Zdaj držite 3-5 kilogramov uteži v vsaki roki. Vsaka roka naj visi ob vaši strani, dlani naj bodo obrnjene proti stegnom. Počasi dvignite obe roki do ravni ramen. Zdaj spustite roke nazaj v stran. Naredite 10 ponovitev za 2 niza z vmesnim premorom. Te vaje za roke še naprej izvajajte med nosečnostjo za odlične rezultate.

4. Roka palca Slika 8:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 4

Stojte naravnost z iztegnjenimi rokami in palcem navzgor. Zdaj poskusite odmakniti palec nazaj. Pomaknite palce navzdol in nato nazaj, da sledite številki 8. Ko ste na dnu kroga, obrnite palce naprej in nadaljujte. To nadaljujte 10 -krat za 2 niza.

5. Sklepi za eno roko:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 5

Stojte 3 metre od stene in se nagnite naprej. Upognite komolce in prsni koš približajte steni. Zdaj se odrivajte, dokler roke spet ne bodo naravnost. Pri tem imejte telo v ravni liniji od glave do prstov.

6. Vrstice brez teže:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 6

Stisnite pest, komolce držite ob pasu. Sedaj držite podlaket stran od telesa pod kotom 90 stopinj do tal. Roke zavrtite na veslaški način. To ponovite 10 -krat dvakrat. To je ena najboljših vaj za roke med nosečnostjo.

7. Sklopi na klopi:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 7

Bodite v sedečem položaju, po možnosti v nizkem kavču in zdrsnite s sprednje strani tako, da samo vaše roke prenesejo vašo težo. Spustite zadnjico na tla, tako da upognete roke. Poskusite se spet počasi potisniti nazaj v sedeči položaj.

8. Kladivi kladiva:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 8

Držite palce naprej z bučicami ob strani. Stegnite težo kot običajno, vendar tokrat palec držite spredaj pri gibanju. Ponovite 10 -krat.

9. Pilates in joga:

Vaje za roke, ki jih lahko izvajate med nosečnostjo 9

Obstaja veliko položajev pilatesa in joge, ki ciljajo na maščobe v vaših rokah in jih shujšajo. To so varne in med najboljšimi vajami za roke med nosečnostjo.

To so bile nekatere vaje za nosečniške roke. Preizkusite te zabavne vaje in imejte svoje roke vitke in fit tudi med nosečnostjo. Med nosečnostjo izvajajte vaje za roke in bodite redni, da hitro izgubite kilograme.