Kmalu pride otrok ali ne, raztezanje še nikomur ni škodilo. Pomaga krepiti in podaljšati vaše mišice, kar je več, kot bi lahko zahtevali za povečanje vaše splošne teže in videza. Ne samo to, vaše dobro počutje je odvisno od tega, kako se počutite glede svojega zdravja. Čeprav preveč naporno vadba ni dovoljena, rahlo raztezanje še nikomur ni škodilo. Povejte nam o nosečnosti.

Raztezanje nosečnosti in njene prednosti

Prednosti razteznih vaj med nosečnostjo:

Uživanje med nosečnostjo se le povečuje. Vaša drža se očitno premakne na boljšo cono in vaša teža je enakomerno porazdeljena. Zategnjenost hrbta, vratu in prsnega koša je zagotovljena.

Poleg tega ne pozabite na prednosti raztezanja, ki bodo vašemu malčku, ki čaka na ogled sveta, naredile čudeže. Vključitev nekaj odsekov v vašo dnevno rutino bi lahko zlahka odpravila vašo bolečino in

bolečine in s tem spodbuja boljšo izkušnjo z nosečnostjo.

Varnostni nasveti, ki jih morate upoštevati med nosečnostjo:

Kljub temu, da ste pripravljeni na raztezanje, morate upoštevati naslednje varnostne ukrepe.

  • Preden začnete, se vedno ogrejte, saj lahko skok naravnost v raztezanje povzroči le poškodbe, pri čemer drugače ne odpravite bolečine. Nekaj ​​minut dvigovanja kolena ali sedenja bi moralo narediti čudeže.
  • Poskusite, da med nosečnostjo ne poskakujete, saj bi se lahko zelo enostavno izkazalo za potegnjeno mišico. Osredotočite se na držanje raztezanja približno 20 do 30 sekund in ga držite, da boste čutili, kako raztezanje učinkuje.
  • Ne pretiravajte z odseki. Med nosečnostjo se proizvaja relaksin, ki sprošča vezi, zaradi česar ste dovzetni za nenamerno prenapetost in se na koncu poškodujete.
  • Ne omejujte se, pa tudi ne potiskajte predaleč. Vedno poslušajte, kaj vam pove telo.
  • Če vam odsek ne naredi tistega, kar bi moral, bi bilo najbolje, da raje izberete stran z novo.

Raztezanje nosečnosti in njihove prednosti:

Začnite z ogrevanjem, kot je rečeno, nato pa se osredotočite na del telesa, ki potrebuje pozornost. Tukaj je prvih 9 raztežajev, ki bi morali pomagati.

1. Raztezanje hrbta med nosečnostjo:

Raztezne vaje za nosečnice 1

Raztezanje hrbta bi lahko očitno povečalo pritisk na hrbtenico in hrbet. Ta odsek pomaga podaljšati hrbtne mišice na daljavo. Da bi bili, držite boke nad nogami ali za njimi, roko pa naslonite na tla. Prilagodite ramena in glavo nagnite nazaj. Poskusite narediti lok v precej udobnem položaju in to bi moralo biti to.

2. Raztezanje vratu:

Raztezne vaje za nosečnice 2

Kot že ime pove, ta vaja pomaga sprostiti napetost v predelu vratu. Za izvajanje te vaje lahko stojite ali sedite, kot želite. Zaprite oči, globoko vdihnite in nato začnite z nagibanjem glave na stran. Pustite, da vam pade vse do rame. Poskrbite, da se ne srečata. Po približno treh do šestih sekundah ponovite menjavo strani.

3. Raztezanje prsnega koša:

nosečnost se razteza

Napetost se nabira od prsnega koša do hrbta? Naj vas ne skrbi! Raztezanje prsnega koša bo pomagalo. Začnite z vzglavnikom ali preprogo. Sedite in naj bodo noge pritisnjene ob stegna. Izdihnite in med tem, ko sedite, pustite, da se prsti dotikajo nasprotnega kolena. Torej se leva roka dotakne desnega kolena in obratno. Po ciklu krožite z rokami in spremenite položaj. Ponavljajte, kolikor želite in kolikor želite, dokler niste utrujeni.

4. Ramena:

Raztezne vaje za nosečnice 4

Če si ne morete pomagati, ampak predolgo sedite pred računalnikom, vam bo ta vaja zagotovo prišla prav. Če želite to narediti, stojte z nogami narazen za centimeter. Izvlecite roke in jih iztegnite visoko navzgor. Poskusite se z levo roko dotakniti desnega komolca z visoko dvignjenimi rokami. Držite položaj približno nekaj sekund in ponovite. Obrnite obe smeri in naredite vodoravna in navpična stikala.

5. Raztezanje trebuha med nosečnostjo:

Raztezne vaje za nosečnice 5

Osvobajajoč raztežaj, ki vašemu telesu omogoča dihanje in naredi prostor za rebra ter razmik med mišicami, ki podpirajo udarce v trebuhu. Za začetek pokleknite na kolena in noge držite na tleh. Zdaj, ko pridete v ta položaj, držite žogo okoli sebe in iztegnite roke, da se je dotaknete. Prepričajte se, da so sklepi iztegnjeni do konca in držite žogo samo s komolci in spodnjo roko. Ponavljajte, dokler vam ne bo udobno.

6. Stegna:

Raztezne vaje za nosečnice 6

Ta prilagodljiva vaja za raztezanje mišic je ravno tisto, kar potrebujete, da se po predolgem sedenju počutite neprijetno. Eno roko iztegnite visoko navzgor, drugo pa položite na pas. Iztegnite eno nogo s upogibom v kolenu, drugo nogo pa postavite zadaj, pri čemer je koleno naravnost ven. Ponovite, ko začutite raztezanje.

7. Raztezanje nosečnosti za boke:

Raztezne vaje za nosečnice 7

Vaše težave z išiasom se s to vajo, ki kliče za vašo pozornost, nikoli ne bodo vrnile. Za začetek sedite na tleh kot običajno. Povlecite eno nogo in jo približajte ušesu od zadaj. Za prilagoditev lahko pokrčite glavo. Držite položaj približno 20 sekund in nato spremenite stran. Ne pozabite dihati, sicer se boste zlahka utrudili.

8. Raztezanje nog:

Raztezne vaje za nosečnice 8

Od otekline do krčev bo vse minilo, preden se tega zavedate. Ni edinstvenega načina raztezanja nog in lahko poskusite z vsemi različicami.

9. Raztezanje nosečnosti celotnega telesa:

Raztezne vaje za nosečnice 9

S tem raztezanjem je zagotovljeno sproščanje stresa. Vključuje ponavljanje vseh zgoraj navedenih postopkov, ki jim sledi globok vdih.

Ko veste, kje je vaše področje težav, ga ne bi smelo biti preveč težko izolirati in ga usmeriti za sprostitev napetosti. Če ste ljubitelj fitnesa, se ne smete izogibati vajam samo zato, ker ste noseči. Raztezanje je izhod iz omejenega gibanja drže. Enostaven za izvajanje in vodi do istih starih zdravstvenih koristi.