Nosečnost je lepo potovanje. Dejstvo, da bo ženska na tem svetu sprejela novorojenčka, je samo po sebi fascinantno. Toda faza in potovanje nista lahki – z njimi je povezanih več vzponov in padcev, bolečin in sreče. Eno takšnih znanih dejstev je želja po hrani med nosečnostjo. Toda, ali so vsa hrepenela živila zdrava med nosečnostjo? Ugotovimo seznam živil, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo.

Živila in pijače, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo

»Na svetu ni večjega dobrega od materinstva. Vpliv matere na življenje njenih otrok je neprecenljiv. ” – James E. Faus

Prva stvar, ki jo morate storiti, ko je nosečnost potrjena, je, da pobegnete k zdravnikom in on vam bo takoj predpisal tabelo vseh stvari, ki jih je treba in česa ne. Ena najpogostejših zmešnjav pri novopečenih materah je, kaj naj med nosečnostjo jedo in česa ne.

17 najpomembnejših živil, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo:

Naštetih je nekaj živil, na katera bi morali smrdeti, ko začnete pričakovati.

1. Kofein:

Eno od živil, ki vladajo v tem času, bi morala biti vaša pločevinka za kavo. Vedno se sprašujete, zakaj pregledi vedno ugotovijo, da je vaš otrok podhranjen, tudi potem, ko ste obupani poskušali jesti vse več za otroka. Z dojenčkom ni nič narobe. To so vaše življenjske tehnike. Zdravniki redno trdijo, da je kofein lahko razlog za premajhno težo vašega otroka. Prekomerni vnos kave lahko celo povzroči splav. Vendar je lahko izločanje kofeina iz vaše prehrane nekoliko prestrogo, saj čokolada vsebuje tudi kofein, kar je običajna želja med nosečnostjo. Naj bo meja pod 200 mg na dan.

2. Konzervirana živila:

Nosečnost Hrana, da se izognete pločevinkam v pločevinkahS sodobnim okoljem se kuhanje doma, priprava celotnega postopka zdi veliko bolj naporno kot samo odpreti prazno pločevinko vnaprej pripravljenega slastnega mesa in solate. Ne glede na to, koliko pravijo, da je to najnovejša hrana in ne glede na to, koliko jamčijo za njihovo prisotnost nedotaknjene prehrane, bi morala biti konzervirana hrana v tem času stroga ne. To je zato, ker se v konzerviranih živilih dodajajo različne vrste konzervansov, ki trajajo dolgo.

3. Sir:

Živila, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo Sir

Čeprav vam sir morda hrepeni, je ponavadi mehka vrsta sira med nosečnostjo stroga ne. Nekaj ​​dobrih primerov sta cheddar in parmezan, ki sta po naravi trda in čvrsta, pogosto vsebujeta malo ali nič vode.

4. Določena zelenjava in sadje:

živila za vegetarijance, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjoZ umazano zelenjavo, na primer korenje, fižol, listnato zelenjavo in redkev, je treba ravnati zelo previdno. Tovrstno zelenjavo očistite, da odstranite zemljo, in če bo premalo kuhana ali surova, bo v njej prisotna bakterija salmonele ali E. coli. V sadju ne poskušajte jesti papaje. Uživanje papaje med nosečnostjo vodi do splava.

5. Opozorilo o morski hrani:

Kaj se je treba izogibati v zgodnji nosečnosti Morska hrana

Običajno ribnik in rečne ribe, losos in postrv nikoli ne zmorejo, toda ko gre za dobrote, kot so morski sadeži, solata iz morskih alg, ostrige in školjke, skuše in mečarice, vsebuje veliko živega srebra, ki lahko pusti ostanek tudi po tem, kuhano. Zato izberite le tiste morske sadeže, ki imajo manj živega srebra.

6. Nega jajc:

Živila, ki se jim je treba izogniti v zgodnji nosečnosti Jajca

Izogibajte se pol kuhanega in surovega jajca med nosečnostjo, saj bodo mehki rumenjaki in beljaki v njem vsebovali salmonelo, ki je škodljiva. Popolnoma kuhano jajce s trdim rumenjakom je lahko edina rešitev.

7. Zamrznjeno opozorilo:

Živila, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo Opozorilo o zamrznjenosti

To še posebej velja za meso, kot so feferoni, na primer salama ali zamrznjena dimljena šunka ali parmska šunka. Pogosto naročena pica lahko vsebuje koščke feferonov ali pa kupite vnaprej zapakirano prekajeno štruco šunke. To meso je predelano ali ne kuhano, samo fermentirano in zamrznjeno, zato se jim izogibajte.

8. Suši:

Živila, ki se jim je treba izogibati v prvem mesecu nosečnosti Sushi

Sushi, ki je okusna jed, je seveda pol ali premalo pečena riba, zato se ji je treba izogibati. Prav tako lahko poslabša slabost, povezano z nosečnostjo. Zato se je treba tej hrani med nosečnostjo izogibati.

9. Presežek vitamina A:

živila z vitaminom A, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjoZdravniki pravijo, da lahko uživanje hrane, povezane z jetri, kot so piščančja jetra ali jetrne klobase, izpostavi vaše telo preveliki količini vitamina A, kar je slabo za malčka. Prekomerna poraba vitamina A vodi do shranjevanja v jetrih in povzroča strupene učinke ter vodi do resnih prirojenih okvar pri dojenčku.

10. Alkohol:

Živila, ki jih med nosečnostjo ne smete jesti Težave z alkoholom

To je verjetno najslabša hrana ali pijača vseh časov med nosečnostjo. Med nosečnostjo se za vsako ceno izogibajte alkoholu in alkoholnim pijačam. Alkohol, ki ga zaužije mati, lahko prehaja v otrokov krvni obtok skozi posteljico in povzroči številne prirojene motnje in duševno zaostalost. Znan je kot fetalni alkoholni sindrom.

11. Zeliščni čaj:

Med nosečnostjo ne jejte zeliščnega čaja

Zelišča, uporabljena za čaj, lahko škodujejo materi in plodu. Nekatera zelišča, kot so Yohimbe, efedra, kava kava, angelica, črni in modri cohosh, dong Quai, olje bora, pennyroyal in mugwort, so stimulansi maternice, ki se jim je treba med nosečnostjo popolnoma izogniti. Gavez, cascara sagrada, črni oreh, piskavica, zlatožig, ehinaceja, preslica, koren sladkega korena, palmet, senna, maternica, šentjanževka, pastirska torbica, pelin, ogrinjač in uva ursi lahko povzročijo splav. Druga zelišča, ki niso varna za uporabo ali zaužitje, so aloja, ginseng in večerna jeglica. Posvetujte se tudi s svojim zdravnikom, preden vzamete preveč čajev iz koprive, regrata ali kamilice.

11. Toksoplazmoza:

Izogibajte se hrani s toksoplazmozo v nosečnostiTu nastopi vsa zelenjava in mleto sadje, čebula in krompir ter sadje z dreves. Sčasoma se ta živila operejo, vendar zaradi stika s tlemi ali kontaminantov v primeru drevesnih sadežev umazanija in bakterije v njem ostanejo. Takrat bo v njih prisoten parazit, ki je zdaj lahko v vašem telesu, če ga ne skuhate ali operete pravilno.

13. Začimbe:

med nosečnostjo se izogibajte začinjeni hrani

Čeprav začimbe naredijo jedi okusne, je lahko malo preveč začimb včasih škodljivo za otroka. Držite se zdravih začimb, kot sta origano ali bazilika, in se izognite preveč v jedi.

14. Delikatesno meso:

Izogibajte se mesnim jedem, ki jih imenujemo tudi že pripravljeno meso, na primer sendviče, narezke, meso za kosilo, hrenovke in narezano meso. Znano je, da vsebujejo bakterijo listerijo, ki se zlahka preseli iz matere v posteljico in povzroči resne zaplete, vključno s smrtjo ploda.

15. Surovi kalčki:

Izogibajte se surovim poganjkom, vključno z deteljico, lucerno, fižolom, redkvico, brokolijem, sončnico, čebulo, sojo in snežnim grahom. Nagnjeni so k bakterijam listeriji, salmoneli in E. coli. Kot vemo, bi lahko listerioza pri novorojenčkih povzročila prezgodnji porod, spontani splav, mrtvorojenost in okužbe. Salmonela in E. coli lahko povzročita hude bolezni.

16. Ulična hrana:

Ulična hrana v Lahoreju

Morda hrepenite po teh začinjenih, sladkih in kislih dobrotah. Lahko povečajo tveganje za številne okužbe, želodčne težave in zastrupitve s hrano. Škodljivi so zaradi nehigienskih standardov higiene hrane in vode. Nekateri primeri ulične hrane, ki se ji je treba med nosečnostjo izogibati, so koruza v skodelici, burritos, churros, sladka bombaža, mehke preste, simit kruh, hrenovke, piščančji riž, chaat, dosa, kebabi, pani puri, rezanci itd..

17. Sladki koren:

Sladki koren 1Izogibajte se sladkega korena (mulethi) med nosečnostjo, saj vsebuje glicirizin, ki je povezan z več razvojnimi težavami ploda. Ta komponenta poslabša placento, kar omogoča, da stresni hormon vstopi v otroka, kar vpliva na njegov IQ. Raziskave kažejo, da so stranski učinki sladkega korena tudi težave z motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo (ADHD) pri otrocih in zgodnja puberteta pri dekletih. Prav tako lahko povzroči zvišanje krvnega tlaka in prezgodnji porod.

Poznavanje hrane, ki jo je treba zaužiti, in česa se je treba izogibati med nosečnostjo, resnično pomaga ohranjati zdravje vašega otroka. Bodite previdni in selektivni glede tega, kaj jeste med nosečnostjo. Ne pozabite, da hrana, ki jo jeste, določa vaše zdravje in zdravje vašega otroka. Doma in domačo hrano lahko naredite okusno. Zato se privoščite tudi kuhanju.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Kakšnim živilom se je treba izogniti med nosečnostjo?

Odgovor: Papaja je eno takšnih živil, ki povzročajo splav. Nekateri drugi so kaljeni krompir, bobnič, nepasterizirano mleko, premalo kuhano meso, surovo meso itd.

V2. Katera živila ne potrebujete preveč?

Odgovor: Med nosečnostjo ne smete pretirano uživati ​​nobene vrste hrane. Vedno omejite hrano. Zaužijte različne vrste hrane.

Zavrnitev odgovornosti: Zgoraj navedene informacije so zgolj izobraževalne narave in jih ne smemo obravnavati kot zdravniški nasvet. Preden se izognete živil, omenjenim na zgornjem seznamu, se za boljši nasvet posvetujte z ginekologom ali izvajalcem zdravstvenih storitev.

živila, ki se jim je treba izogibati med nosečnostjo