Morda boste ves čas uživali vso to visoko energijsko hrano. Vaša prehrana bi se lahko začela od oreščkov do sadja, vse zato, da ostanete aktivni. Zavedali pa se boste, da kljub najboljši prehrani, ki ji sledite, na neki točki dneva še vedno primanjkuje energije. Kaj potem počnete? Morda ste preveč utrujeni, da bi jedli isto hrano. Kaj pa nekaj energetskih napitkov? Energetski napitki in nosečnost gredo skupaj in na voljo je širok izbor pijač.

Tukaj je članek, ki bo vseboval vse vrste energetskih napitkov, varnih za nosečnost.

Ali je varno uživati ​​energijske pijače med nosečnostjo?

Vsekakor! Energijske pijače so pravi rešitelji, ko dejansko občutite, da se raven energije telesa znižuje. Kompenzirajo vso maščobo, ki se odlaga v plodovih in materinih tkivih. Prav tako kompenzira porabo kalorij za okrepljeno presnovo. Večina žensk je med nosečnostjo fizično zelo aktivnih. Zanje energijski napitki pomagajo napolniti telo in jih bodo ves dan hidrirali.

Domače energijske pijače:

Tu je nekaj naravnih in enostavnih energetskih napitkov za nosečnice.

1. Limonin sok:

Energijski napitki med nosečnostjo 1

Limonin sok je zelo primerna energijska pijača, ki jo lahko enostavno pripravimo doma s pomočjo surovih limon. To je odličen način, da se med nosečnostjo pomladite, ne da bi se poglabljali v kofein in sladkorne energijske pijače. Limonin sok je bogat z vitaminom C, ki je zelo dober ojačevalec energije.

Kako narediti: Stisnite dve limoni in dodajte hladno vodo. Dodajte sladkor ali med po vaši izbiri, po vašem okusu. Dodajte tudi ščepec soli.

2. Smoothie iz banan in jagod:

energijske pijače med nosečnostjo

Namesto da se zanašate na kemično bogate energijske pijače, poskusite piti zdrave in bogate napitke in sokove, ki so bogati s kalorijami, kar omogoča pravilen razvoj vašega otroka. Rečeno je, da dojenček dnevno potrebuje več kot 230 kalorij, zato je treba zaužiti dodatno količino kalorij.

Kako narediti: Banano in jagodo narežemo na koščke. Dajte jih v kuhalnik in dodajte skodelico mleka. Dodajte sladkor ali med po svojem okusu.

4. Granatni sok:

Energetski napitki med nosečnostjo 3

Je ena najboljših domačih zdravih pijač, ki bi jo morali uživati ​​med nosečnostjo, če želite pomagati pri razvoju svojega otroka. Barva je vabljiva in je bogat vir hranil in mineralov, zaradi česar je odličen domači zdravilni napitek za vse bodoče matere, zaradi česar je ena najboljših zdravstvenih pijač za nosečnice.

Kako narediti: Zrna preprosto zmeljite skupaj z medom ali sladkorjem in precedite pred pitjem.

5. Mangov in jabolčni sok:

Energijski napitki med nosečnostjo 4

Mango in jabolčni sok sta tudi odlična domača zdravstvena pijača, ki vaši paleti doda okus in vam omogoča, da se borite proti utrujenosti ter hkrati zagotovite ustrezna hranila, potrebna za pravilen razvoj vašega otroka.

Kako narediti: Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke. Dajte ga skupaj z mango na kocke in skodelico mleka. Dodajte sladkor ali med po svojem okusu.

6. Chia Fresca:

Energijski napitki med nosečnostjo 6

Če iščete zdravo alternativo kofeinu ali kateri koli drugi energijski pijači, potem preizkusite to odlično zdravo pijačo, ki je tudi primerna kot energijska pijača. Chia Fresca je klasična energijska pijača za nosečnice in je energetska pijača dobra za nosečnice.

Kako narediti: Namočimo žlico chia semen in jih dobro premešamo. Pustite, da semena pronicajo in pustite približno 10 minut. Za boljši okus mu dodajte svež limetin sok.

7. Čaj:

Energetski napitki med nosečnostjo 7

Čaj je verjetno ena najbolj pomlajevalnih tekočin, ki jih boste kdaj zaužili. Čaj je za mnoge izmed nas dvig razpoloženja in odpravljanje stresa. Za nosečnice je to zagotovo dober način za sprostitev in sprostitev.

Ali vam moramo res povedati, kako narediti čaj?

Najboljši pripravljeni energijski napitki za nosečnice:

8. Energetska pijača Monster:

Energetski napitki med nosečnostjo 8

Monster je odlična energijska pijača, ki se prodaja po vsem svetu in je na voljo tudi nosečnicam. Zmerno je energetska pijača dobra za nosečnice. Ali lahko nosečnice pijejo pošastno energijsko pijačo? Da, edino presežek lahko povzroči težave, saj vsebuje kofein.

9. Redbull:

Energijski napitki med nosečnostjo 9

Zmerno pitje red bull se šteje za varno. Vsebuje aminokislino tavrin, ki velja za bistveno prehransko hranilo. Prisotna je tudi v materinem mleku in v otroški formuli.

10. Gatorade:

Energijski napitki med nosečnostjo 10

Gatorade je varna energetska pijača za nosečnice, ki jo lahko zaužijete. Pomaga napolniti telo z naravnimi minerali. Ima elektrolite in tako pomaga pri dehidraciji.

11. Ubod:

Druga zdrava pijača, ki jo nosečnice lahko uživajo, je Sting. Druga in večkratna previdnost je paziti na količino, ki jo popijete. 250 ml pijače dvakrat na teden velja za dobro. Vsebuje pa kofein in je zato bolje nadzorovati vnos.

12. Glucon –D:

Slavni Glucon-D je bil v mnogih gospodinjstvih zelo pogosta in običajna pijača. Hidrira telo in ohranja vašo raven energije ves čas visoko. Preden vzamete to, pazite na raven sladkorja. Ne pijte preveč. 250 ml Glucona D bi bilo dobro trikrat na teden.

13. Oblak 9:

Cloud 9 ima različico brez kofeina, zato vam toplo priporočamo, da poskusite. Pločevinka cloud9 vsebuje 163 kalorij, kar je dober način, da zagotovite, da vam ne zmanjka energije. Prihajajo tudi v vrsti okusov.

14. Tzinga:

Druga energetska pijača, varna za nosečnost, je Tzinga. Priporoča se nosečnicam. Vsebujejo kofein in tako omejijo vaš vnos po posvetovanju z zdravnikom o idealni meji odmerka.

15. Zdrava mama:

Zdrava mama je energijska pijača brez kofeina, bogata z beljakovinami, ki vam med nosečnostjo dobro deluje, zajema dva zelo pomembna dejavnika, in sicer pomanjkanje kofeina, ki je lahko škodljiv za vašega otroka, in bogato z beljakovinami, kar je zelo potrebno poskrbite, da boste vi in ​​vaš otrok zdravi in ​​močni, zato bo to ena najboljših energijskih pijač med nosečnostjo.

16. Energija na uro:

Je blagovna znamka, ki se precej pogosto uporablja kot izdelana energetska pijača. 5-urna energijska pijača med nosečnostjo je ena izmed edinih široko uporabljenih zdravstvenih pijač, ki jo je med nosečnostjo mogoče varno zaužiti, zaradi česar je pitje energijske pijače med nosečnostjo veliko varnejše.

17. Kobra:

Cobra energijski napitek za nosečnice je tudi druga varna možnost, ki jo morate upoštevati, ko ste noseči. Napolni vas z energijo in vam pomaga, da svoje razpoloženje kar najbolje izkoristite.

Prednosti pitja pripravljenih energetskih napitkov:

  • Pripravljeni energijski napitki vsebujejo pravo mešanico elektrolitov in drugih mineralov, ki so potrebni za telo, zlasti med nosečnostjo.
  • So dober vir hranil in mineralov.
  • Ohranijo vas hidrirano.

Na trgu je na voljo vrsta energijskih pijač. Pravilno se morate odločiti, kaj piti in česa ne. Če pa nas vprašate, ali je energetska pijača dobra za nosečnice. Naš odgovor je pritrdilen! Hranijo vas in imajo dober vir mineralov. Lahko pa poskusite tudi domače energijske pijače.

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

1. Kakšna je razlika med športno pijačo in energijsko pijačo?

Glavna razlika je v tem, da obe sestavini vsebujeta. Energijske pijače vsebujejo kofein, športne pijače pa ogljikove hidrate v obliki sladkorja. Vendar imata oba elektrolite in minerale.

2. Ali lahko med dojenjem pijem energijske pijače?

Ja, zagotovo lahko! Omejiti morate le vnos pijače, saj vsebuje kofein. Presežek kofeina v telesu med dojenjem ni dober.

3. Ali lahko energetske pijače povzročijo splav?

Ne, ne povzročajo splava. So varni in so namenjeni samo hidraciji telesa in povečanju presnove.