Vprašanje, ki se pogosto pojavlja v nosečnosti, je vprašanje, koliko kalorij je treba zaužiti, da bi bil njihov otrok ves čas nosečnosti zdrav. To je zato, ker so porabljene kalorije neposreden vir prehrane za razvoj vašega otroka. Mnogi ljudje pa nimajo povsem naravne predstave o tem, koliko dodatnih kalorij je treba porabiti, da bi ohranili svoje telo dovolj zdravo, da bi lahko ostala zdrava in zdrava v celotnem obdobju nosečnosti..

Koliko kalorij morate zaužiti med nosečnostjo

Normalna količina zaužitih kalorij bi morala biti vsaj 230 kalorij večja od tiste, ki jo običajno zaužijete dnevno. Obstaja veliko živil, ki jih lahko vključite v svojo vsakodnevno prehrano, da vnesete te dodatne kalorije. Ta živila pa morajo ostati zdrava, vendar polna prehrane, da boste dosegli najboljše možne učinke. Spodaj je navedenih nekaj živil, bogatih s kalorijami, ki jih lahko zaužijete med nosečnostjo, da telesu zagotovite kalorije, ki jih potrebuje za obvladovanje nosečnosti. naslednjih devet mesecev.

Najboljše kalorije, ki jih morate zaužiti med nosečnostjo:

1. Jabolka:

koliko kalorij naj jem med nosečnostjo 1

Koncept, da poješ jabolko na dan in zdravnika držiš stran, je eden najstarejših izjav v knjigi, vendar to ne pomeni, da jabolka niso bogata s kalorijami. Jabolka so bogata z vitaminom C in ogljikovimi hidrati, kar je super, če želite v svojo prehrano vključiti nekaj zdrave hrane. Jabolka lahko kupite v kateri koli običajni trgovini in so zelo naravna in zdrava za vašega otroka, zato vas prosimo, da vsak dan pojeste eno jabolko dve, kar olajša dodatne kalorije med nosečnostjo.

2. Meso:

koliko-kalorij-naj-moram-jesti-med nosečnostjo-2

Čeprav uživanje težke hrane v obdobju nosečnosti ni ugoden dejavnik, morate vsak dan zaužiti malo mesa, če želite otroku in sebi zagotoviti ustrezne kalorije. Poskusite vsak dan vključiti majhno količino mesa, da boste otroku zagotovili ustrezne kalorije, tako da na vprašanje, koliko kalorij naj poje nosečnica, veste vaš odgovor.

3. Solate:

kalorij med nosečnostjo

Solate so odličen dodatek k vašim vsakodnevnim obrokom, če veste, kdaj jih morate jesti. Solato bi lahko zamenjali, kadar koli zaradi nosečnosti čutite neredno utrujenost. Solate niso le mešanica najbolj hranljivih živil, ampak so tudi lahke za želodec, saj tako uživate v prehrani, bogati s kalorijami, in obenem ohranjate zdravega otroka z zdravo hrano, zato na vprašanje, koliko kalorij naj jejte med nosečnostjo veste kaj reči.

4. Jajca:

koliko kalorij naj jem med nosečnostjo 4

Jajca niso samo bogata z beljakovinami, ampak tudi zagotavljajo pravo količino kalorij za vašega otroka med nosečnostjo, kar vam omogoča zdravo telo, da se spopadete s stresom, ki ga nosečnost povzroča. Jajca lahko zaužijete kadar koli v dnevu, vendar kot vse stvari poskušajte ne pretiravati, saj je za vas malo preveč česa slabega, zato na vprašanje, koliko kalorij naj pojem med nosečnostjo, veste, kaj morate povedati.

Lahko jeste tudi številne druge stvari in ker je hrana neomejena tema, se število stvari, ki jih lahko jeste, giblje v tisočih, vključno z bananami, svežimi sadnimi sokovi in ​​tako naprej, zato ostanite pametni in ostanite zdravi.

kalorije so zelo pomembne za ohranjanje zdravja vašega otroka med nosečnostjo. Pomaga vam tudi, da v devetih mesecih nosečnosti dojenček odrašča velik in močan.