Nosečnost je ena najboljših faz v življenju ženske, vendar je tudi kritična, saj vključuje razvoj in rast otroka. Zaradi tega je za žensko zelo pomembno, da jedo pravo hrano, da zagotovijo ustrezne rezultate za dragoceni sveženj veselja. Kjer na eni strani obstajajo živila, ki bi se ji morala popolnoma izogniti; nekaj jih spada v kategorijo vrhunskih živil za nosečnice. Za podrobnejšo predstavo o živilih, ki jih lahko vključijo v dnevno rutino, vam bo ta vodnik dobro pomagal. Preverite jih in izberite kombinacijo 2-3 živil za odlične rezultate.

živila za nosečnice

Živila med nosečnostjo:

Poglejmo, kateri so dobri in najboljši nasveti za hrano na seznamu nosečnic med nosečnostjo.

1. Cela zrna:

Nosečnice Hrana polnovredna

Kot eno najboljših živil za nosečnice so polnozrnate žitarice obogatene s folno kislino in železom, ki jih telo potrebuje, tokrat pa tudi z zelo visoko vsebnostjo vlaknin. Za najboljše rezultate v vsakodnevne obroke vključite ovseno kašo, rjavi riž, polnozrnati kruh in polnozrnate testenine.

2. Jogurt:

Jogurtova hrana med nosečnostjo

Nizko vsebnost maščob in posneti jogurt sta še ena izmed zdravih živil, ki jih je treba jemati med nosečnostjo. Ima visoko vsebnost kalcija in več kot mleko. Obogaten je tudi z beljakovinami. Za odlične rezultate ga lahko vedno kombinirate z drugimi živili.

3. Jagode:

Nosečnost Uživanje jagodičja

Vitamin C, vlaknine, folati in kalij so nekatera bistvena hranila, ki jih jagode zagotavljajo telesu, da je popolna med nosečnostjo. To je lahko karkoli, od jagod do borovnic in malin do robid. Poskusite ga združiti z žitnim zajtrkom za najboljše rezultate.

4. Sadje in zelenjava:

Hrana za uživanje med nosečnostjo Sadje in zelenjavaTo je ena kategorija sadja, ki ni primerljiva, ko gre za visoko vsebnost hranil in vlaknin. Zaradi tega je idealna hrana za nosečnice in potrebuje uravnoteženo količino hranil. Približno 3 zelene in sezonske zelenjave ter 2 sadja bi morali biti del prehrane. Pomemben je za rast celic, oči, kožo in kosti rastočega otroka.

5. Jajca:

Živila, ki jih je treba jesti v zgodnji nosečnosti

Ne samo, da je zelo bogata z beljakovinami in je ena najboljših prehranskih živil, jajca so nujna za vsako osebo, vključno z nosečnicami. Zagotavlja tudi aminokisline, ki jih otrok potrebuje za razvoj. Zagotavlja tudi veliko vitaminov in mineralov. Holin je pomembno hranilo, ki ga zagotavljajo jajca in je zelo potrebno za rast otroka. Premalo kuhana ali surova jajca pa niso zaželena.

6. Losos:

Hrana, vzeta med nosečnostjo Salman

Za pravilen razvoj možganov in oči pri otroku so omega maščobne 3 kisline nujno hranilo, ki je v lososu prisotno v dobrih količinah. Zagotavlja tudi vitamine B in beljakovine v telesu. V primerjavi z drugimi ribami ima nizko vsebnost živega srebra. Lahko ga vključite 1-2 krat v prehrano na teden.

7. Fižol:

Živila med nosečnostjo Fižol in Lentis

Poleg beljakovin in vlaknin ima fižol tudi dobre ravni železa, cinka, folata in kalcija. Ne glede na to, kakšen fižol izberete, je to popolna hrana za otroka, ki raste v vas. Čez dan jih lahko dodate različnim jedem.

8. Rdeče meso:

Seznam živil za uživanje med nosečnostjo Rdeče meso

Za izpolnitev potreb po železu in vitaminih je rdeče meso popolna hrana za nosečnice. Vendar je treba uporabiti ekološko meso. Zagotavlja tudi omega 3 maščobne kisline. To pomaga pri pravilnem razvoju možganov otroka.

9. Voda:

Seznam živil, ki jih je treba jesti med nosečnostjo

Voda je eden najpomembnejših vidikov prehrane in hrane za nosečnice. Napolni trebuh in poskrbi, da ne boste imeli lakote, hkrati pa dobro očistite sistem pred toksini. Prav tako uravnava telesne funkcije za nemoteno nosečnost. Popijte 8-10 kozarcev vode skupaj z drugimi zdravimi tekočinami, kot so sveži sadni sokovi in ​​zeleni čaj.

Nosečnice, zagotovo začnite svojo prehrano z zgoraj navedenimi živili, ki zagotovo pomagajo ohraniti zdravje vas in vašega otroka.