Se pripravljate na dobrodošlico novemu novincu v svoji družini? No, potem je zelo očitno, da imate neprespane noči in se sprašujete, kaj je najboljše za vašega otroka in za vas. V zadnjem času ste slišali tudi veliko opozoril pred uživanjem nasičenih maščob, ki bi lahko škodovale vašemu otroku, zato niste prepričani, ali je kokosovo olje dobra izbira med nosečnostjo. Ne obremenjujte se več in preberite spodnji članek, če želite izvedeti vse o uporabi kokosovega olja v nosečnosti.

Kokosovo olje za nosečnost

Je kokosovo olje varno med nosečnostjo?

Kokosovo olje je polno prehranskih koristi za nosečnice in ga je mogoče zlahka nadomestiti z drugimi olji in maslom. Kokosovo olje vsebuje 90% nasičenih maščob. Vendar je glavna maščoba v kokosovem olju lavrinska kislina, srednje verižna maščobna kislina, ki se hitro presnavlja. Ima pozitiven učinek na holesterol in protimikrobne lastnosti, ki so koristne tako za vas kot za imunski sistem vašega otroka.

Prednosti kokosovega olja za nosečnost:

Tako vidimo, da se je kokosovo olje uveljavilo kot zdrava maščoba, študije pa kažejo, da uživanje zdravih maščob med nosečnostjo telesu omogoča maksimalno prehrano in pomaga absorbirati v maščobi topne vitamine.