Pinjenec za nosečnost je redna praksa v mnogih delih Indije. Zaradi svojih zdravilnih učinkov na plod. Vsebnost tekočine in hladilni učinek pinjenca sta med nosečnostjo koristna na več načinov. Je pinjenec dober za nosečnice? To vprašanje se pojavi, ko je mama prvič noseča. In nenadoma se pinjenec uvrsti na tabelo prehrane. Pinjenec, popularno znan kot “Chhach”, “Chaas” v hindujščini je mešanica vode in sveže skute, ki je bogata z vitamini in drugimi hranili, potrebnimi za človeško telo.

Pinjenec je lahka tekoča prehrana, sestavljena iz skute (dhahi) in vode skupaj. To navadno pinjenec lahko mešate z drugimi sestavinami, doma pa lahko pripravite več vrst pinjenca.

Ali je med nosečnostjo varno piti pinjenec

Ali je varno piti pinjenec med nosečnostjo?

To je pogosta skrb mladih mamic. Ali je pinjenec varen med nosečnostjo? Pinjenec je med nosečnostjo popolnoma varen. Ker prehrana v pinjencu koristi telesu s hlajenjem, pa tudi sprošča telo s povečanjem vsebnosti vode v krvi. Koristi pitja pinjenca v nosečnosti so večje. Izogibati pa se je treba ponoči. To bo povečalo tveganje refluksa in povzročilo aspiracijo med spanjem. Chaas lahko vsak dan vključite v meni za zajtrk za izboljšanje in uživanje vseh prednosti pinjenca v nosečnosti.

Hranilna vrednost pinjenca med nosečnostjo:

Koristi pinjenca v nosečnosti je mogoče določiti na podlagi hranilne vrednosti pinjenca. Ena skodelica pinjenca vsak dan koristi telesu. Hranilna vrednost ene skodelice (245 g) pinjenca je navedena spodaj za referenco:

 • Kalorije 99
 • Skupna maščoba 2,2 g
 • Nasičene maščobe 1,3 g
 • Holesterol 9,8 mg
 • Natrij 257,3 mg
 • Kalij 370 mg
 • Skupni ogljikovi hidrati 12 g
 • Beljakovine 8 g – 16%
 • Vitamin A – 2%
 • Vitamin C – 4%
 • Kalcij – 28%
 • Vitamin B-6-5%
 • Kobalamin – 8%
 • Magnezij – 6%

Skodelica pinjenca skupaj z zajtrkom vsak dan med nosečnostjo. Prinaša telesu veliko blaga in ima največ koristi. Ta hranilna dejstva veljajo za navaden pinjenec in se razlikujejo glede na sestavine, dodane navadnemu pinjencu.

Prednosti maslenega mleka v nosečnosti:

Glede na sestavine ima pinjenec za nosečnost več koristi. Dodano k temu in tudi glede porabljene količine. Je pinjenec dober med nosečnostjo? Absolutno, če ga zaužijete ob pravem času ob pravi količini. Nekatere od teh zdravilnih učinkov so navedene spodaj:

 1. Pinjenec je fermentiran mlečni izdelek. Vsebuje žive bakterije, ki pomagajo pri čiščenju črevesja. Mikroorganizmi v njem pomagajo tudi pri krepitvi imunskega sistema. Prav tako zmanjšuje možnosti driske.
 2. Tekočina v pinjencu ohranja telo hidrirano in preprečuje dehidracijo.
 3. Kozarec pinjenca skupaj z zajtrkom pomaga zmanjšati želodčne težave, ki so pogoste med nosečnostjo.
 4. Bogata vsebnost kalcija v pinjencu pomaga pri razvoju kosti ploda. Prav tako zmanjšuje hipertenzijo pri dojenčkih v razvoju.
 5. Nasičene maščobe v pinjencu pomagajo očistiti nasičeno maščobno plast in tudi zmanjšati maščobne obloge.
 6. Visoka vsebnost tekočine v pinjencu pomaga povečati pretok krvi, kar bo zmanjšalo krvni tlak in ga uravnalo.

Pinjenec ima med nosečnostjo veliko uporab in koristi. Redno uživanje pinjenca bo izboljšalo razvoj ploda in tudi zdravstveno stanje matere.

Neželeni učinki maslenega mleka med nosečnostjo:

Doslej ni bilo ugotovljenih stranskih učinkov pinjenca za nosečnost. Pinjenec varen med nosečnostjo, če prenašate laktozo v mleku. Če ste alergični na mleko ali laktozo, se izogibajte pinjencu. Razen tega pinjenec in nosečnost nista dokazala nobenih stranskih učinkov. Izogibati se je treba tudi ponoči, saj bo v nočnem času povečala aspiracijo. Razen tega ni stranskih učinkov uživanja zdravila Chaas za nosečnice. Ugotovljene so bile le koristi pinjenca med nosečnostjo. Ki so primerne tako za plod v razvoju kot tudi za mater.

Dnevna meja Chaasa med nosečnostjo:

Koristi pinjenca med nosečnostjo so večje. In te je mogoče doseči ali uporabiti le maksimalno. Če pinjenec porabite ob pravem času v pravi količini. Skodelica pinjenca 200 ml vsako jutro skupaj z zajtrkom bo dala najboljše učinke. Skodelica pinjenca vsak dan naredi čarobnost.

Ali je pšenica Masala varna med nosečnostjo & Kako pripraviti, postreči:

Je pinjenec dober za nosečnost? Ja, res je. Kot smo že omenili, pinjenec lahko zaužijemo kot navadno tekočino ali pa ga dodamo z okusi in uživamo kot masala chhach. Masala Chaas lahko pripravite doma po naslednjih preprostih korakih:

Stvari, potrebne za pšenico Masala:

Sestavine, potrebne za pripravo masala Chaas, so:

 • 1 skodelica navadnega jogurta.
 • 2 skodelici hladne vode.
 • 1 zeleni čili.
 • 1/2 palca ingverja.
 • 1 žlica sesekljanega koriandra.
 • 1/2 čajne žličke kumine v prahu.
 • 1/2 žličke črne soli, znane tudi kot Kala namak.
 • 1/4 čajne žličke soli ali po okusu.
 • 1/4 čajne žličke chat masala.
 • Cilantro ali meta, za okras.

Kako pripraviti pšenico Masala:

V mešalnik dodajte vse sestavine in jih zmeljite v fino pasto. Nato v pasto dodamo pinjenec in ga zmešamo ter postrežemo s koriandrom.

Ta članek pojasnjuje hranilno vrednost in zdravilne koristi pinjenca za nosečnost. Namenjen je tudi odgovarjanju na vprašanja. Tako kot lahko pijem pinjenec med nosečnostjo in razjasni tudi splošni dvom, ki se pojavi v srcu matere. Pinjenec je varen med nosečnostjo in skodelico pinjenca, ki je predpisana, lahko zaužijete vsak dan skupaj z zajtrkom. Tako boste v največji možni meri uživali v zdravilnih prednostih pinjenca. Ta članek uporabite kot odgovore na svoja vprašanja. Kar zadeva pinjenec in nosečnost, ga lahko delite tudi s prijatelji in družino!

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Je gojen pinjenec varen med nosečnostjo?

Odgovor: Da, varno je uporabljati kultivirano pinjenec za nosečnost. Ali lahko pijem pinjenec med nosečnostjo? Da, lahko ga uporabite kot kultivirano pinjenec. Vsebuje več živih bakterij, ki so dobre za zdravje. Gojenega mleka pa ne smemo uporabljati surovega za pripravo pinjenca. Gojena pinjenec pomeni staromodno pasterizirano pinjenec, kjer je povečano število koristnih bakterij.

V2. Ali lahko nosečnica pije pinjenec?

Odgovor: Ali lahko med nosečnostjo pijemo pinjenec? Da, pinjenec lahko uživate v nosečnosti. In je varno. Ker pinjenec med nosečnostjo povečuje vsebnost tekočine v telesu in krvi. Popolnoma varno ga je uživati ​​med nosečnostjo. Pinjenec povečuje vsebnost vode ter zmanjšuje in uravnava krvni tlak v telesu.

V3. Ali je pinjenec v zgodnji nosečnosti varen?

Odgovor: Če ste zmedeni, ali lahko med nosečnostjo uporabite pinjenec. Odgovor je pritrdilen, lahko. Pinjenec v zgodnji nosečnosti je popolnoma varen. Ker kalcij v pinjencu pomaga pri razvoju kosti ploda v maternici. Poleg tega vsebnost vode in prehrana v pinjencu pomagata pri zmanjševanju hipertenzije pri plodu.