Kmalu boš postala mama! Zelo naravno je, da se boste otresti nepremišljenega zanemarjanja tega, kar morate jesti, in biti zelo zaskrbljeni zaradi vsakega zalogaja, ki vam gre na želodec, ker v vas raste otrok in ne želite jesti stvari, ki bi mu škodile . Zaradi poletja za vogalom se mnoge nosečnice sprašujejo, ali bi lahko uživale v dobrotah za peko na žaru in dobrih starih hrenovkah. Slišali ste veliko opozoril proti uživanju hrenovk med nosečnostjo in ste glede tega nekoliko skeptični, kajne? Naj razčistim, stvari so majhne.

Ali lahko nosečnice jedo hrenovke

Zakaj so hrenovke škodljive za razvoj vašega otroka?

Hrenovke, znane tudi kot supec ali wieners, so suhomesnato meso iz svinjine ali perutnine in vsako nosečnico so na neki točki opozorili, naj ne uživa suhomesnatih izdelkov, kot so hrenovke, salame in druge stvari, ker nabirajo veliko bakterij v fazi pakiranja.

Običajno ta bakterija ni res škodljiva za trebuh, vendar se med nosečnostjo spremeni veliko stvari, vključno z imunskim sistemom. Imunski sistem vašega telesa oslabi in postanete bolj dovzetni za okužbe, ki najverjetneje prizadenejo tudi vašega otroka. Bolezen, ki jo povzroča kakršna koli hrana, je še posebej zelo škodljiva.

Nevarne bakterije, kot so E. coli, listeria, toksoplazma in druge, najdejo pot v vaši hrani. Te skupine bakterij so tako močne, da lahko zlomijo vaš imunski sistem in preidejo skozi vašo posteljico ter vplivajo na vašega otroka, tudi če vam ne bo slabo. Nosečnost vas bo zato zagotovo znova prepričala, da naročite srednje redke burgerje in cezarjeve solate s surovimi jajci.

Kdaj je med nosečnostjo varno jesti hrenovke?

V tem članku bom večinoma govoril o ženskah, ki imajo med nosečnostjo hrenovke. Hrenovke imajo veliko natrija, nitratov in maščob. Natrijevi nitrati se uporabljajo za zdravljenje mesa, saj izboljšajo njegov okus, barvo in podaljšajo njegovo življenjsko dobo na policah. Čeprav je bilo o vplivu nitratov na človeško telo veliko polemik, ni bilo nobenih pozitivnih znakov, da bi nitrati škodovali otroku v razvoju. Zdijo se varne, če so v skladu s standardi, ki jih omenja FDA.

Hrenovke med nosečnostjo je varno jesti, če so kuhane pri sto šestdeset stopinjah Fahrenheita. Kuhanje mesa pri tako visoki temperaturi ubije prisotne bakterije in ga naredi nosečnico varno za uživanje. Uživanje vroče z žara ali kuhanje na pari ne bi smelo predstavljati težav. Če pa meso ni pravilno kuhano, obstaja možnost zastrupitve s hrano, imenovane Listerioza. To zastrupitev s hrano povzroča skupina bakterij, znanih kot Listeria monocytogenes. Listerioza

povzroča simptome, podobne gripi, nato pa postane smrtno nevarni meningitis in okužba krvi (življenjsko nevarna bolezen meningitis vključuje simptome, kot so glavoboli in prizadene predvsem membrano, ki pokriva možgane), obstaja tudi možnost okužbe matere prenesla na otroka. Tako segrevanje mesa, dokler ne doseže visokih temperatur, ubije prisotne bakterije.

Pazite le, da sok iz predelanega mesa ne pride v stik z ostalo hrano, nosečnice pa si morajo po stiku s sokovi temeljito umiti roke. Tudi mesne jedi različnih vrst je treba kuhati na visoki temperaturi, da bodo varne za uživanje nosečnic. Meso segrejte, da se vroče kuha, preden ga postrežete nosečnici. Če ste v zadnjem času imeli veliko hrenovk in delikatesnega mesa, je najbolje, da se pregledate in tako odpravite vse možnosti, da bi prenesli grozljivo bolezen.

Vseeno ob drugem razmišljanju?

Za ženske, ki še vedno želijo biti dvakrat prepričane o konzervah, jeste hrenovke med nosečnostjo? Ja lahko. Hrenovke so varne pri kuhanju pri visokih temperaturah, ker vročina ubija bakterije, ki so škodljive za vas in vašega otroka, vendar niso najboljša izbira redno..

Včasih si privoščimo hrenovke. Če pa ga uživate vsak dan, za vas in vašega otroka sploh ni zdravo. Prekomerni vnos natrijevega nitrata v telo. Redno uživanje hrenovk je za vašega otroka vedno škodljivo. Tudi če med nosečnostjo občasno jeste hrenovke. Postrezite ga z dobro količino svežega sadja in zelenjave. To bi razstrupilo vaše telo in vaš krvni obtok rešilo teh škodljivih bakterij.

Upam, da je ta članek razjasnil vašo predstavo o tem, ali lahko nosečnice jedo hrenovke. Seveda, lahko. Vendar le občasno. Če želite zaščititi svojega otroka pred vsemi možnimi grožnjami. Priporočljivo pa je, da ga sploh ne uživate.

Alternative hot dogov med nosečnostjo:

Nosečnica se želi izogniti nevarnosti vstopa nevarnih bakterij v vaše telo. In vendar si za kosilo želite pekočega hrenovke z žara. Lahko bi se odločili za nekatere od teh možnosti. Poiščite alternative brez mesa, ki so na voljo na trgu. Če izdelujete lastne hrenovke, kos mesa zamenjajte s sojinim mesom, svežo zelenjavo ali zrni. To je dobro tako za vas kot za vašega otroka. Vegetarijanski hrenovke dejansko zmanjšujejo možnosti za okužbo. V primerjavi s tradicionalnimi hrenovkami imajo malo natrijevih nitratov in maščob.

Bistveno je, da imate predstavo o obeh straneh medalje. Preden se odločite, kaj je najbolje za vašega otroka. Ker je nosečnost čas, ko so tudi ljudje z železnim želodcem nagnjeni k šibkosti. Zaradi šibkega imunskega sistema. Zato se posvetujte z zdravnikom in sestavite shemo prehrane. In ne pozabite vprašati posebej o sušenem in pakiranem mesu. Nič ni pomembnejše od zdravja in dobrega počutja vašega otroka.

Pojdite naprej, uživajte v poletju in postrezite hrenovko z veliko sadja in zelenjave.