Prehlad in kašelj med nosečnostjo lahko med nosečnostjo precej težav. Z mnogimi načini, kako ga obvladati, boste morda želeli vedeti, da obstaja zeliščni vidik. To lahko uporabite za olajšanje vašega stanja. Medtem ko večina rastlin zaradi pomanjkanja znanja o njih nima raje, so lahko rastline eden od dobrih dejavnikov v zvezi z zdravjem. Čeprav so nekateri, ki oklevajo z uporabo predpisanih zdravil ali zdravil brez recepta, vsi za rastlinske izdelke. Nekaj ​​najpogostejših zelišč je ehinaceja, brusnica itd.

Zdaj številne teme in spletni dnevniki postavljajo pod vprašaj varnost zelišč ali natančneje povedano: „Ali je ehinacea varna med nosečnostjo?“ Zdaj je uporaba ehinaceje med nosečnostjo sporna tema. Znano je, da ehinaceja zmanjšuje dolžino prehladov in omejuje njeno ponovitev. Uporablja se za zdravljenje in preprečevanje okužb zgornjih dihal.

Echinacea med nosečnostjo

Kaj je Echinacea?

Echinacea je storž in približno 400 let velja za tradicionalno zdravilo. Tehnično je zelišče in številne njegove vrste se uporabljajo kot zdravila iz cvetov, korenin in stebel. Pred uvedbo antibiotikov je imela ehinaceja ugleden medicinski status. Kemične sestavine ehinaceje imajo močne imunske stimulatorje in imajo visoko terapevtsko vrednost zaradi dobrote vitamina C, flavonoidov in inulina.

Echinacea je zdravilo kategorije A za nosečnice, ki ni pokazalo tveganja za plod. To pomeni, da je ehinaceja med nosečnostjo varna za uživanje. Vendar pa ni dovolj podatkov, ki bi med nosečnostjo popolnoma izključili dejavnike tveganja, povezane z njim. Spet drugi so ga ocenili kot varno rastlino, ki jo je mogoče jemati med nosečnostjo.

Ehinaceja med nosečnostjo 2

Čaj ehinaceje med nosečnostjo:

Tukaj je dober način, da v svojo prehrano vključite ehinacejo.

  • Na srednjem ognju kuhajte kozarec vode.
  • Temu dodamo svežo ehinacejo. Dodate lahko tudi posušeno obliko.
  • Zdaj pokrijemo in dušimo približno 12 minut.
  • Mešanico precedimo in dodamo žlico medu.

Čaj pijte vroč, enkrat na dan.

Prednosti ehinaceje med nosečnostjo:

  1. Krepi imuniteto: znano je, da zagotavlja večjo imunost proti navadnemu prehladu. Znano je tudi, da skrajša trajanje prehlada na le en dan in pol, zaradi česar je nosečnost manj neprijetna.
  2. Okužba sečil: Znano je, da zdravi okužbo sečil. Med nosečnostjo je treba preprečiti okužbe.
  3. Uporablja se tudi v obliki tinkture z blagim odmerkom alkohola. Ta majhna količina alkohola ne škodi nosečnicam.

Neželeni učinki ehinaceje med nosečnostjo:

Čeprav ehinaceja ponuja nekaj koristi, ima tudi druge povezane stranske učinke. Oglejte si in bodite pozorni na te.

  1. Alergija: najpogostejši stranski učinek je alergijska reakcija. Če se v telesu pojavi nenadna alergijska reakcija, takoj prenehajte z uživanjem.
  2. Če imate astmo ali alergijsko reakcijo na nekatere rastline in rože. Obstaja tudi tveganje za razvoj alergije na ehinacejo.
  3. Avtoimunske motnje: Drugi stranski učinek, ki ga lahko doživite, so avtoimunske motnje, kot sta kolagen in multipla skleroza.

Ne priporočamo neprekinjene uporabe izdelka več kot 8 tednov. Lahko privede do zatiranja imunskega sistema in drugih tovrstnih težav z jetri.

Čeprav boste z olajšanjem izvedeli, da le nekaj vidnih raziskav, od zelo redkih, za katere je znano, da ne kažejo znakov škode za otroka ali mater med porodom, na področju zelišč ni bilo financiranih in izvedenih poglobljenih raziskav. in to je tisto, kar vsakogar plaši stran od zeliščnih rastlin. Dejstvo, da o njih ne vemo veliko, skrbi ljudi glede učinkov, ki jih ima lahko, če sploh.

Kako varno je?

Zdaj, da poglobimo v to, ali je Echinacea varna med nosečnostjo, bi bilo koristno vedeti, da sta bolnišnica za bolne otroke v Torontu in njena skupina raziskovalcev ugotovili, da uporaba Echinacee med nosečnostjo ne vodi do nobenih dejavnikov povečanja prirojenih okvar. pri dojenčkih.

Ta raziskava je vključevala skoraj 400 nosečnic, od katerih 200 ni jemalo ehinaceje, 200 pa jih je zavedlo ali nevede. Na podlagi primerjave obeh skupin, števila živorojenih otrok, spontanih splavov, prirojenih okvar (večjih ali manjših napak), se zdi, da ni statistične razlike kot take glede poroda.

Medtem ko številni zdravniki svojim pacientom priporočajo zelišča, jih nekateri nočejo dati, ker ne nameravajo dati matere, čeprav česa ne poznajo. Mnogi še vedno priporočajo svojim pacientom, naj počakajo in se držijo tega, namesto da bi se odločili za te alternativne metode zdravljenja prehlada.

Čeprav ne morejo ugotoviti, ali so zelišča dobra ali slaba, nimajo dokazov o tem. Želijo pa, da bi komercialna industrija zelišč vlagala in izvajala obsežne raziskave in podatke, da bi tako ljudem kot zdravnikom pojasnila, da bi vedeli, s čim se ukvarjajo.

Zaradi varnosti je priporočljivo, da se v prvem trimesečju nosečnosti izogibate zeliščem. Čeprav obstaja seznam zelišč, zaradi katerih je vaš porod zdrav. Eno glavnih zelišč je Echinacea, pitje čaja Echinacea med nosečnostjo je precej pijača. Čeprav je najbolje uporabiti v obliki tinktur, je čaj tudi široko priporočen način uživanja.