Nosečnost je ena najpomembnejših faz v življenju ženske. Ker ima le sposobnost, da oživi novo živo bitje. Tako bo vsaka ženska med nosečnostjo natančna in previdna glede tega, kaj poje v gestacijskem obdobju. Ni čudno, da ima morda željo po mnogih stvareh, ki jih pred nosečnostjo ne bi okusila. Feferoni so ena takih restavracij, ki jih nosi nosečnica. Morda hrepeni po nosečnosti zaradi pikantnega okusa in posebnega okusa, ki ga dodaja hrani. Feferone običajno uživamo skupaj s pico. Medtem ko je pica povsem varna za uživanje; preučili bomo, kako varen je feferon med nosečnostjo.

feferoni med nosečnostjo

Kaj je feferon:

Feferoni so italijansko-ameriška salama, pripravljena iz prekajenega svinjskega in govejega mesa, začinjena s čilijem ali papriko. Ta svetlo rdeča obarvana salama je mehka in dimljena, kar vašim jedem doda odličen okus in izrazit okus. Pristni feferoni so na voljo v južni Italiji, narejeni iz govejega in svinjskega mesa. Druga možnost je, da se puran namesto svinjine in govedine uporablja na nekaterih območjih Amerike. Nitrati ali nitriti so običajni utrjevalci ali konzervansi, ki se uporabljajo v feferonih.

Ali je v redu jesti feferone med nosečnostjo:

Medtem ko je pica med nosečnostjo povsem varna za uživanje. Če načrtujete uživanje feferonov med nosečnostjo, morate premisliti. Zdravniki med nosečnostjo ne priporočajo uživanja feferonov. Čeprav je okusen in začinjen, lahko poteši hrepenenje. Če pa imate zelo močne želje, ga lahko zaužijete enkrat ali dvakrat med nosečnostjo. Glavni razlog za to so nitrati in nitriti, ki se uporabljajo za konzerviranje. Te spojine reagirajo z mesom, ki proizvaja nekatere rakotvorne snovi.

Zdravstvene koristi uživanja feferonov med nosečnostjo:

Feferoni veljajo za enega največjih virov mineralov, vitaminov in beljakovin. Nekatere njegove prednosti so.

 • Feferoni vsebujejo veliko maščob. Če je nosečnica preveč vitka, zdravnik svetuje uživanje hrane z visoko vsebnostjo maščob. V takih primerih razmislite o zaužitju feferona.
 • Ta salama vsebuje en pomemben mineralni selen. To je bistveni antioksidant, ki vzdržuje imunski sistem nosečnice z bojem proti prostim radikalom. Ki nastanejo kot stranski produkti presnove.
 • Med nosečnostjo mora nosečnica jesti hrano, ki vsebuje vse vitamine in minerale. Feferoni imajo prave količine vitamina B12, tiamina, riboflavina, vitamina B6, niacina, vitamina D &K.

Neželeni učinki uživanja feferonov med nosečnostjo:

Dodajanje feferonov v vašo prehrano med nosečnostjo morda ne bo tako koristno. Namesto tega bo nosečnici in nerojenemu otroku dodal nekaj zapletov.

 1. Feferoni imajo visoko vsebnost maščob. En unč feferona vsebuje približno 141 kalorij in 13 g maščobe. Te maščobe so večinoma nasičene maščobe, ki lahko povzročijo povečanje telesne mase, gestacijski diabetes, preeklampsijo in včasih celo bolezni srca.
 2. Začinjena vsebnost v feferonih povzroča zgago in povzroča tudi prebavne motnje.
 3. Kot smo že videli, so feferoni narejeni iz sušenega svinjskega in govejega mesa. Ti se konzervirajo ali strdijo z nitriti in nitrati. Ki reagirajo s sekundarnimi amini, spojinami, prisotnimi v mesu, nastanejo nitrozamin. Nitrozamini veljajo za rakotvorne, kar lahko poveča tveganje za nastanek raka. Poleg tega so študije pokazale, da ti nitrati in nitriti prehajajo skozi posteljico in povečajo tveganje za možganske tumorje pri dojenčku.
 4. Uživanje feferonov poveča vsebnost natrija v telesu. En unč feferona vsebuje približno 443 mg natrija. Povečanje vsebnosti natrija v telesu poveča krvni tlak in vpliva tudi na ledvične funkcije ploda.

Kako jesti feferone med nosečnostjo:

Mnogi med njimi menijo, da se feferoni uporabljajo le kot preliv za pico. Vendar pa obstaja veliko sort uživanja feferonov. Nekateri med njimi so

 • Uporabite to okusno salamo v svojem najljubšem sendviču. Opecite svoj najljubši sendvič in ga prelijte s to salamo.
 • Uživanje feferonov s črnimi olivami in sirom je prav tako lepa kombinacija.
 • Drug način uživanja feferonov je priprava feferonijeve juhe. V juhe dodamo majhne koščke feferonov in dušimo ter uživamo.
 • Nekateri ljudje iz feferonov delajo tudi kruh. Kruh s feferoni je odličen nadomestek za sendvič.
 • Sesekljane feferone lahko uporabite kot preliv na vaših najljubših testeninah.

Pizza Pepperoni med nosečnostjo:

Uživanje pice med nosečnostjo je povsem varno, razen če je pravilno kuhano. Pice so različnih vrst, okusov in prelivov. Ena takšnih pic je pizza s feferoni. To je ena izmed okusnejših pic, ki jih lahko jeste. Je vprašanje, ali je ta pica varna med nosečnostjo? Večina jih pravi, da feferoni med nosečnostjo niso varni. Zaradi prekajenega svinjskega in govejega mesa uživanje te pice enkrat ali dvakrat v gestacijskem obdobju morda ne bo škodilo nosečnici.

Kako narediti pico s feferoni:

Sestavine:

 1. Eno okroglo testo za pico.
 2. Trije hlebčki feferonov.
 3. Ena skodelica sira.
 4. Narezan paradižnik.
 5. Čilijevi kosmiči.
 6. Narezana paprika in čebula.

Postopek:

 • Če ste prvič, je bolje, da testo za pico kupite v trgovini s picami.
 • Feferone drobno sesekljamo ali narežemo na okrogle oblike.
 • Najprej postavite testo za pico v pečico pri 300 stopinjah za 15 minut.
 • Na vročo pico dodajte sir, pustite, da se sir stopi in se vpije v testo.
 • Sirno pico prelijte s feferoni, narezano čebulo, paradižnikom in papriko. Pustite, da se testo ohladi nekaj minut.
 • To pico s sirom s feferoni postavite v pečico za 20 minut.
 • Na pico potresemo čilijeve kosmiče, poper in sol (če je potrebno) in uživamo v okusni hrani.

Fepperoni med nosečnostjo veljajo za nevarne za uživanje. Zaradi visoke vsebnosti maščob, nitratov in nitritov, ki se uporabljajo kot konzervansi, in tudi mesa, ki se uporablja v njih. Čeprav imajo feferoni nekatere zdravstvene koristi. Med nosečnostjo se je bolje izogibati temu. Če pa imate zelo močno željo po jesti pico s feferoni. Nato ga vzemite enkrat med nosečnostjo. Pred kakršnimi koli spremembami v prehrani se posvetujte s svojim zdravnikom.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Ali lahko nosečnice jedo surove feferone?

Odgovor: Med nosečnostjo ni priporočljivo jesti feferonov. Surovi feferoni so bolj škodljivi kot pravilno kuhani. Surovo meso lahko vsebuje bakterije, nitrati v feferonih pa škodujejo nosečnici in nerojenemu otroku.

V2. Je neočiščen feferon varen za uživanje med nosečnostjo?

Odgovor: Sušenje feferonov se izvaja, da se ne pokvari. Običajno je treba zaužiti samo sveže meso. Zato neozdravljeni feferoni niso varni za uživanje. Ampak, če ste prepričani, da sta govedina in svinjina zelo sveža. Potem lahko med nosečnostjo izkoristite priložnost.

V3. Kako varen je puranov feferon med nosečnostjo?

Odgovor: Pepperji iz purana so med nosečnostjo povsem varni za uživanje. Če ni konzervansov, kot so nitrati in nitriti, za konzerviranje puranskih feferonov. Če je puranje sveže, ga lahko poskusite zaužiti med nosečnostjo.

Zavrnitev odgovornosti: Mnenja, izražena v tem članku, so le predlogi. Spletno mesto nikakor ni odgovorno za stranske učinke, ki jih lahko povzroči. Preden kaj jeste, je bolje, da se posvetujete z zdravnikom, še posebej med nosečnostjo.