Nosečnost lahko močno spremeni vašo prehrano. Hrana, ki vam bo morda všeč, morda ni primerna za vas in vašega otroka. Medtem ko se bodo morda izkazali tisti, ki jih prej niste marali. Večina vrst sadja je na splošno dobro za zdravje med nosečnostjo. Čeprav vam pomaranče ali agrumi morda niso bili všeč, je bilo znano, da je nosečnost spremenila vaš okus in povzročila hrepenenje po takšnem sadju. Se ob čudnem hrepenenju po Pomelu sprašujete, ali je pomelo dobro za nosečnice?

Pomelo je manj pogost citrus. Sadje izvira iz držav jugovzhodne Azije. Čeprav je Pomelo zdaj na voljo v večini delov sveta. Je nekoliko večji od grenivke. Meso je belo, rumeno, roza ali rdeče. Sadje je sladko in trpkega okusa. Bela sorta je po okusu milejša od rožnatega sadja pomelo. Ima vso hranilno vrednost drugih agrumov. Ali lahko nosečnice jedo pomelo? Pa ugotovimo.

Pomelo dobro za nosečnice

Prednosti Pomela med nosečnostjo:

Tu je nekaj prednosti pomela za nosečnice.

1. Zdravje Foetas:

Vsi agrumi, vključno s pomelom, so zelo dobri viri folne kisline. Pomanjkanje folne kisline med nosečnostjo lahko močno poveča tveganje za prirojene okvare ploda. Pomelo med nosečnostjo pomaga ohranjati dobro zdravje otroka pozneje.

2. Krepitev imunskega sistema:

Pomelo je, tako kot večina agrumov, skladišče vitamina C. Nosečnice potrebujejo vsaj 85 mg hranila vitamina C vsak dan. Sveže sadje pomelo ali uživanje njegovega soka je odličen način za izpolnitev potrebe po vitaminu C med nosečnostjo. Prav tako dodaja raznolikost vašim citrusnim živilom med nosečnostjo. Vitamin C ščiti pred prehladnimi okužbami. V bistvu krepi imunski sistem.

3. Antioksidant:

Pomelo je tudi odličen vir drugih antioksidantov, kot je likopen, večinoma v rožnati ali rdeči sorti sadja. Krepi telesne celice in jih ščiti pred boleznimi.

4. Okrepite prebavni sistem:

Pomelo je dober vir vlaknin. Redno uživanje sadja skupaj z drugimi agrumi vam lahko zagotovi zdrava vlakna. To vas lahko reši pogostih nosečniških težav, kot sta zaprtje in prebavne motnje.

5. Zdrave mišice in dober živčni sistem:

Pomelo za nosečnice je idealen, saj je dober vir kalija. Kalij v sadju ohranja vaše mišice in živce zdrave. Pomaga tudi pri ohranjanju normalnega krvnega tlaka.

Pomelo med nosečnostjo 2

6. Močne kosti:

Pomelo ima dobro količino kalcija. Poraba pomela med nosečnostjo lahko pomaga pri izpolnjevanju naraščajočih potreb telesa po kalciju med nosečnostjo. Kalcij pomaga krepiti kosti in splošno zdravje na splošno.

Stranski učinki:

  1. Preveliko odmerjanje vitamina C lahko povzroči nekatere neželene učinke, kot so driska in ledvični kamni. Če po zaužitju živil, bogatih z vitaminom C, kot je pomelo, opazite neželene učinke, kot so slabost, želodčni krči in zgaga, ga morate prenehati jemati in obiskati zdravnika. Prekomerno uživanje vitamina C lahko škoduje tudi plodu.
  2. Nekatere učinkovine, ki jih najdemo v nekaterih agrumih, vključno s pomelom, lahko medsebojno delujejo z zdravili za raka in bolezni srca. O uživanju agrumov med nosečnostjo se morate pogovoriti s specialistom, če se zdravite zaradi katerega od teh stanj. V pomelu najdemo furanokumarine, ki lahko škodujejo materi in nerojenemu otroku.

Ali lahko nosečnice jedo pomelo?

Če nimate pogojev, ki bi lahko negativno vplivali na sadje pomela in ga zdravnik odobrava, potem je treba pomelo vsekakor vključiti v vaš prehranjevalni seznam. Torej, ali je pomelo dobro za nosečnice? Da, če ga vzamete v pravi količini in po navodilih strokovnjaka.