Po svetu trenutno poteka toliko bolezni in ena sekunda malomarnosti bi vas lahko stala pomanjkljivosti imunosti vašega otroka. Močan imunski sistem med nosečnostjo vam pomaga odgnati vse napadalce in zaščititi sebe in svojega otroka.

imunski sistem med nosečnostjo

Imunski sistem med nosečnostjo:

Jejte živila za boj proti gripi:

Pomembno vlogo pri krepitvi imunskega sistema ima hrana, ki jo imate. Vsak celovit zdravstveni svetovalec se bo strinjal, da bo poleg sadja in vode jedel veliko česna in zelenjave. Bogati s karotenoidi, bodo ti naravno okrepili duh vašega telesa in zaščitili plod, hkrati pa pomagali pri njegovem razvoju. Priporoča se tudi močna prehrana z beljakovinami, ki jih očitno najdemo v izobilju v jedeh, ki vključujejo meso, sir in beljakovinske napitke.

Vzemite dodatke:

Prenatalni vnos vitaminov in prehranskih dopolnil bi moral pomagati okrepiti vaš imunski sistem kot noben drug. Pravočasno morate vzeti celoten nabor vitaminov, ki vam jih je predpisal zdravnik. Najpomembnejši so vitamini A, B in C, ki zmanjšujejo jutranje simptome slabosti, s čimer preprečujejo dehidracijo in drisko na splošno, nato pa obstaja železo, ki izboljša vašo oskrbo s krvjo. Ne pozabite vključiti cinka v svojo prehrano- kot doslej.

Vaja & Sporočilo:

Poskusite redno telovaditi, da boste imeli koristi in imeli regulirano povečanje telesne mase ter tudi sladkorno bolezen. Spodbujati je treba tudi predporodni ples in masažo, da bi oživili tok napetosti telesa.

Poiščite čas za počitek:

Imunskemu sistemu z mentalno motivacijo ne bi smelo biti težko dati moči. Vaš odnos do življenja igra veliko vlogo pri določanju, kako boste prizadeti, ko bo prišlo do bolezni. Študije kažejo, da ima oseba, ki ima srečnejše življenje, večjo moč, da se upira boleznim kot mračen kolega.

Ohranite zelo pozitiven odnos do življenja in se izogibajte stresu na splošno. Izjemno pomembno je, da vzdržujete zdrav življenjski slog in potem lahko vse premagate.

Biti brez stresa je lažje reči kot storiti, toda ko imate podporni krog prijateljev in partnerja, ki se potrudi, da vam ostane brez napetosti, to deluje v notranjosti.

Preglejte in cepite:

Verjetno ne bo dobra ideja, če se med nosečnostjo zbolite za gripo. Grozi tako vam kot vašim nerojenim. Zakaj ne bi naredili cepljenja proti ošpicam, gripi, noricam in prašičji gripi, medtem ko se še vedno lahko temu izognete. Najprej se posvetujte s svojim zdravnikom, da ohranite imunski sistem in v prihodnosti rodite zdravega otroka. Naredite teste, da zagotovite, da niste okuženi z aidsom ali virusom HIV, saj je tveganje, da bi noseča mati prenesla virus na otroka, veliko. Poleg tega bi lahko življenje ogrozilo.

Če povzamem, ohranite pozitiven pristop do življenja in bodite močni. Ohranite zdrav način življenja, vnesite potrebne spremembe v svojo prehrano in vodite motivirano nosečnost. To bi moralo biti dovolj, da vaš imunski sistem dolgoročno deluje. Boljša imuniteta omogoča boljši razvoj in rast vašega otroka na splošno in ni označil “šibkega otroka”, ker ste bili preveč leni, da bi si prizadevali za izboljšanje imunosti.