Najprej čestitke! Nosečnost je stanje, v katerem je vsaka dama tako zaskrbljena zaradi majhnih stvari, ki jih doživlja. Toda teža otroka je res stroga zadeva. V nosečnosti je zelo pomembno vzdrževati idealno težo, zato sem v tem zapisu dal nekaj najboljših nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri povečanju telesne teže vašega otroka med nosečnostjo.

Najboljši nasveti za povečanje telesne teže otroka med nosečnostjo:-

Festivali v Delhiju

1. Pogovorite se o priporočilu za povečanje telesne mase in o želenih spremembah življenjskega sloga s strani vašega porodničarja. Tako dobite predstavo o tem, koliko telesne teže morate pridobiti med nosečnostjo, da bo vaš nerojen otrok pridobil zadostno težo. Zdravnik vam lahko svetuje glede prehranjevanja na drugačen način, sicer spreminjate življenjske navade in mu pomagate, da ga dohiti.

2. Zelo pomembno je, da povečate kalorije. Uživanje uravnotežene prehrane, ki vključuje raznoliko sadje, zrna, zelenjavo, žita ter mlečna živila, pusto meso, poskrbi, da vaš nerojen otrok dobi vsa hranila, ki jih želi rasti. V tretjem trimesečju je potrebno 300 dodatnih kalorij na dan.

3. Prenovite svojo prehrano. Povečanje vnosa beljakovin lahko prebudi povečanje telesne mase ploda. Poleg tega v svoje obroke vnesite živila z zdravimi maščobami, na primer avokado in oreščke. Zdravi prigrizki in sadni sokovi vam lahko pomagajo doseči tudi večje število kalorij. Če boste vsak dan zaužili 3 do 4 trdne obroke, boste skupaj z dojenčkom imeli zdravo težo. Izogibajte se mastnim, ocvrtim živilom, pa tudi živilom z visokim holesterolom, sicer konzervansom.

4. Ponoči si privoščite dovolj počitka in čez dan počivajte, medtem ko ste utrujeni. Nosečnost vpliva na telo na različne načine. Počitek vam ponuja energijo in telesu omogoča, da se oživi. Dremnite vsakič, ko je mogoče, in zmanjšajte svojo aktivnost, če odkrijete, da ste lažji utrujeni hitreje kot prej. Ne delajte preveč fizično.

5. Folat in folna kislina imata tudi učinkovito vlogo pri preprečevanju okvar živčne cevi, pa tudi resnih nenormalnosti možganov in hrbtenjače. Nosečnice potrebujejo 1.000 mcg folata ali folne kisline na dan. Zato jejte žitarice, ovsene kosmiče, kruh, špinačo in šparglje.

6. Izogibajte se uživanju alkohola, tobaka, drog in kofeina. Ta snov ima lahko nevarne učinke na vaše zdravje in je lahko škodljiva za telesno pripravljenost vašega otroka.

7. Med nosečnostjo naredite nekaj vaj. Zagotavljanje zadostne telesne aktivnosti med nosečnostjo pomaga plodu, da raste in se razvija na primeren način, pri čemer se šteje, da pridobi dovolj teže. Zato lahko poskusite s hojo, plavanjem in jogo.

8. Eden od načinov za povečanje telesne teže vašega otroka je jemanje vitaminov pred rojstvom na predlog, ki ga sicer predpiše zdravnik. Prenatalni vitamini vašemu telesu ponujajo dodatna hranila za zdravo nosečnost tako za vas kot za vašega otroka.

9. Zmanjšajte stres in tesnobo. Medtem ko ste sicer zaskrbljeni, ste lahko prenajedljeni ali pa jeste manj ali pa niste dovolj pozorni nase. Rezultat vpliva na vas in vašega dojenčka. Bodite mirni, poleg obvladovanja stresa je zelo pomembno za ohranjanje zdrave nosečnosti.

10. Kalcij ima tudi pomembno vlogo pri povečanju telesne teže otroka med nosečnostjo. Ženske med nosečnostjo potrebujejo 1.000 mg kalcija na dan. Kalcij pomaga plodu pri obtočnem, mišičnem in živčnem sistemu. Korist kalcija za nadzor telesnih tekočin in prispeva k rasti kosti ploda. Nekateri primeri živil, ki vsebujejo kalcij, so jogurt, sir, pomarančni sok, okrepljen s kalcijem, in mleko.