Medtem ko so mozolji in akne med pogostimi vzroki za mnoge, so mozolji med nosečnostjo izrazita skrb. Faza nosečnosti vključuje veliko hormonskih sprememb v telesu od znotraj, kar pri mnogih ženskah vodi do izbruhov in hudih aken. Medtem ko le redki trpijo zaradi blagih izbruhov, lahko to pogosto opazimo tudi kot veliko skrb za mnoge ženske.

Če imate na tej nosečniški poti mozolje, morate vedeti, kako jih sami in hitro zdraviti sami. Ta priročnik o aknah med nosečnostjo bo odgovoril na vsa vaša vprašanja in vam dal pravna sredstva, kako se jih znebiti v kratkem času!

Mozolj med nosečnostjo

Ali so akne v nosečnosti pogoste?

Akne lahko med nosečnostjo opazimo precej pogosto. To se lahko zgodi tako v zgodnji kot sredi nosečnosti. Poročali so, da je ena od dveh žensk ali več kot 40% nosečnic akne prijavilo dermatologom. Mnogi so zaskrbljeni zaradi velike proizvodnje naravnih olj v koži v tem času in lahko opazijo, da se izbruhi začnejo v drugem in tretjem trimesečju.

Vzroki za mozolje med nosečnostjo:

Pomemben in pogost razlog za izbruhe in akne v tej fazi so hormonske spremembe. Obdobje nosečnosti vodi v večje količine izločanja hormona, imenovanega androgeni. Ti hormoni sprožijo lojnice, ki ležijo pod našo kožo, in proizvajajo olju podobno snov. Zdaj je sebum lepljiv in povzroči, da se odmrle celice na naši površini zlepijo. Ta zlepljen kup mrtvih, suhih celic nam zamaši pore in povzroči mozolje ali akne.

Izbruhi nosečnosti so tako standardna lastnost in ni razloga za paniko. Je le vir rahlega draženja in ovira vašega videza, nič drugega. Njegova resnost se lahko razlikuje od blage do grozljive. Vendar obstajajo metode za nadzor njihove obsežnosti.

Domača sredstva za akne med nosečnostjo:

Preden začnete z zdravljenjem in geli, ki so na voljo v trgovinah, je vedno dobro preizkusiti naravne in varne metode, da se znebite in izpustite akne. Tu je seznam nekaj naravnih domačih zdravil, ki jih lahko naredite za nadzor nosečniških mozoljev ali aken.

1. Brez poppinga:

No Popping

Stiskanje, rezanje ali pokanje mozoljev vam ne bo koristilo. To bo samo povzročilo širjenje bakterij in okužba se bo poslabšala. Zato bi se morali izogniti vsem možnostim, da bi se pojavili ali opraskali mozolji. Izgine, ko se izteče trajanje bivanja, kar pa ne glede na to, kako dolgo se zdi.

2. Aloe Vera za mozolje:

Aloe vera

Aloe Vera je vedno zelo uporabna kot zdrav izdelek. Če imate akne, potem zagotovo uporabite ta izdelek. Za mozolje v zgodnji nosečnosti je izdelek zelo varen. Z uporabo gela Aloe Vera lahko zagotovo zaščitite svojo kožo pred takšnimi alergijami. Je naravni izdelek brez stranskih učinkov. Tako se boste počutili olajšane že zaradi same težave.

3. Soda bikarbona:

Soda bikarbona

Maščoba je povsem naravna. Res je tudi, da prekomerno olje na koži rodi mozolj. Pravzaprav za mastno kožo trpi zdravljenje. Za mozolje med nosečnostjo skenirajte sodo bikarbono. Za odstranjevanje mozoljev uporabite sodo bikarbono. Pred uporabo sodo zmešajte z vodo in nežno nanesite na kožo. Za čiščenje kože bo trajalo nekaj dni.

4. Olje čajevca:

Olje čajevca

V tem času se lahko mozolji pojavijo zaradi številnih težav. Tega posebnega ni. Zato morate vedeti, katera metoda je pravilna. Pogosto se lahko pojavijo mozolji zaradi okužb z bakterijami. Nanesite na kožo olje jabolčnega čajevca s kože. Na voljo je v lekarnah, zlasti zaradi tega. Tako ga lahko brez oklevanja uporabite.

5. Kokosovo olje:

Kokosovo olje

Koža je zelo občutljiv del telesa. Ko ste prizadeti, postanete zelo živčni. Če imate med nosečnostjo mozolje na obrazu, se lahko znebite kokosovega olja. Kokosovo olje je čisto brez nečistoč. Tako ga ni mogoče dražiti. Z mehkim bombažem ga nanašajte, dokler se vaša bolezen ne ozdravi.

6. Med:

Draga

Med je med mnogimi znano zdravilo. Glede na to, da je v času nosečnosti na obrazu veliko mozoljev, lahko nanos medu na mozolje in izbruhe v veliki meri zmanjša. To je precej trajnostna metoda in naraven način, da sami zmanjšate akne! Zlasti je s to metodo precej enostavno odstraniti mozolje v prvem in drugem trimesečju nosečnosti.

7. Izdelki brez recepta:

Zdravljenje mozoljev med nosečnostjo ni lahka in enostavna naloga, ki bi jo morali narediti sami. Vprašajte svojega zdravnika, katera zdravila ali kreme brez recepta lahko uporabite, ne da bi to negativno vplivalo na nosečnost. Ti so lahko v veliko pomoč. Toda nekatere sestavine, ki jih uporabljajo ti antibiotiki, so lahko škodljive za vašo nosečnost, zato ne pozabite omeniti, da ste noseči pri dermatologu, ko ga vprašate za nasvet. Izogibati se morate zlasti uporabi zdravila, Accutane, tetraciklina, doksiciklina in minociklina. To so vsa zdravila, ki se običajno predpisujejo za zdravljenje težav z aknami. Vse to pa ima lahko škodljive učinke na vašega otroka in prepričan sem, da si ne prizadevate zdraviti mozoljev, da bi ogrozili življenje svojega otroka.

Nasveti za nego kože:

Glede na domača sredstva za zmanjšanje mozoljev med nosečnostjo je tu še nekaj drugih nasvetov za nego kože in sprememb, ki jim lahko sledimo za najboljše rezultate.

Izogibajte se sončni svetlobi:

V tem času je lahko sončna svetloba pomemben razlog za mozolje. Neposredni sončni žarki običajno povzročijo mozolje. Ne spremeni obraza, ampak tudi draži. Za ultravijolični žarek je sončna svetloba zelo škodljiva za zdravje. Njena toplota zelo opeče kožo. Zato kadar koli stopite ven za kakršno koli delo, nosite dežnik in drugo potrebno zaščito.

Izogibajte se drgnjenju med nošenjem otroka:

Druga težava se pojavi med materjo. To je zelo kritičen čas, ko se pojavijo številni zapleti. Zato se raje bojite dobro skrbeti za svoje zdravje. Med vsemi so tudi akne med nosečnostjo. V tem času si ne drgnite preveč obraza. Poskusite se izogniti čiščenju izdelkov za čas. Umijte si obraz z navadno vodo in bombažem.

Izogibanje onesnaženju:

Mozolji se lahko pojavijo zaradi prahu in onesnaženja. Med nošenjem otroka morate biti zelo čisti. Po prihodu iz nakupovalnih, pisarniških ali tržnih sanitarij je potrebno. Nedvomno onesnaženje zunaj za vas sploh ni zdravo. Če imate kožo nečisto, bakterije dobijo prostor, da znova ustvarijo mozolje.

Vzdrževanje dobre higiene:

Obraz naj bo ves čas brez olja. To vključuje umivanje obraza v rednih časovnih presledkih. Pri tej nalogi morate biti temeljiti, vendar se morate tudi prepričati, da niste preveč grobi. Strganje ali močno drgnjenje mozoljev poslabša okužbo in omogoči širjenje bakterij. Uporabite blago čistilo ali milo, nič preveč ostro. Medtem ko nato navlažite, uporabite nekomedogene izdelke.

Nežno čiščenje kože:

Med sušenjem kože je še enkrat nujno, da ste nežni. Uporabite mehko krpo, da jo posušite in ne posušite. Ne uporabljajte iste krpe ali brisače dvakrat. Poskrbite, da bo brisača, ki jo uporabljate, dobro oprana in čista.

Splošna čistoča okoli vas:

Poskusite ostati v čistem okolju. Če ne želite, da se vam mozolji poslabšajo, morate obdržati obraz brez prahu in olja. Zato poskrbite, da bo blazina, ki jo uporabljate, čista in mehka. Operite ga vsak dan. Ne uporabljajte iste brisače dvakrat ali dovolite drugim, da jo uporabljajo. Tako se širijo bakterije, ki povzročajo mozolj.

Zdravljenje aken med nosečnostjo:

Ne pozabite, da lahko vse, kar uporabljate za zdravila in terapijo, enako vpliva na vašega nerojenega otroka. Zato je zelo pomembno, da v tej fazi ločimo varne in nevarne metode in zdravljenje aken in izbruhov. Tukaj je nekaj namigov.

Nevarne metode zdravljenja:

Pomembno je vedeti, kaj ni primerno in varno uporabljati med nosečnostjo. Eden takih, ki ga je treba izpostaviti tukaj, je uporaba izotretinoina. Uporaba teh peroralnih zdravil je lahko v celoti koristna za zdravljenje aken, vendar je med nosečnostjo nevarna. Zdravilo lahko škodljivo vpliva na plod in povzroči okvare ploda. Poleg tega druge možnosti zdravljenja, kot so hormonska terapija, lokalni retinoidi, prav tako niso predpisane za uporabo v obdobju nosečnosti.

Druge možnosti zdravljenja:

Na splošno velja, da so zdravljenja, kot sta eritromicin, klindamicin, varna za uporabo v tej fazi. Vendar pa je pred samozdravljenjem nujno, da se posvetujete z zdravnikom. Poleg tega se lahko v nekaterih primerih uporabljajo zdravila brez recepta, kot so topikalni benzoil peroksid, azelaična kislina in glikolna kislina.

Poškodbe kože zaradi aken med nosečnostjo:

Znaki mozoljev in izbruhi lahko povzročijo druge povezane težave, kot so poškodbe kože, lise in madeži na obrazu. Ti so zelo neprijetni, saj vplivajo na naš splošni videz in lepoto. Tu je nekaj pogostih vrst kožnih stanj, ki se pojavijo zaradi aken v času nosečnosti.

  • Ciste so primer ekstremnih aken in izbruhov med nosečnostjo. To so boleči mozolji in imajo v sebi mučnino ter se lahko zlomijo z neprijetno tekočino, ki prihaja od znotraj. Čisto okolje in hidracija sta najpomembnejša za zdravljenje cist.
  • Papule in pustule so med pogostimi pojavi na obrazu, ko v tej fazi trpijo zaradi izbruhov. Te mozolje med nosečnostjo je mogoče zlahka zdraviti z domačimi sredstvi. Pazite, da jih ne odprete, ker lahko puščajo temne lise.
  • Med nosečnostjo se vam lahko pojavijo rdeči in srbeči mozolji in jih nikoli ne drgnite ali opraskajte. Tipična področja teh izbruhov vključujejo čelo, lica in vrat v času nosečnosti.
  • Komedone in bele pike so prav tako pogost pojav, ko jih med nosečnostjo prizadenejo akne. Na splošno so manj dražljivi in ​​izgledajo manj grdo kot drugi. Te akne lahko običajno opazimo v predelu brade in nosu v zgodnjem obdobju nosečnosti.

Vse brazgotine, ki so ostale med izbruhi in aknami med nosečnostjo, je mogoče zdraviti po posvetovanju z zdravnikom. Medtem ko je večina teh mozoljev in vrst kožnih poškodb pogostih v zgodnjem ali poznem obdobju nosečnosti, ne pozabite, da se večina teh izbruhov lahko pojavi tudi po porodu. Te je mogoče zdraviti s pomočjo izvajalcev zdravstvenih storitev.

Hormonske spremembe in prekomerna proizvodnja olja v koži povzročijo akne in izbruhe v nosečnosti, kar je precej pogosto. Čeprav se jih je težko spoprijeti, jih ni ravno najtežje. Upajmo, da ste z našimi najboljšimi domačimi sredstvi in ​​možnostmi zdravljenja našli odgovor, kako se jih najbolje znebiti. Sporočite nam svoje misli!

V primeru odvečnih aken in mozoljev se nikoli ne lotite samozdravljenja. Nikoli ne uporabljajte peroralnih zdravil sami. Za najboljša zdravila in odmerek se vedno posvetujte s svojim zdravnikom. Vsa zdravila niso enako primerna za vsakogar in jih je treba jemati pod zdravniškim nadzorom.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Katera je najboljša maska ​​za akne med nosečnostjo??

Odgovor: Obvladovanje nosečniških aken je lahko precej težavno. Drobnih aken in mozoljev se lahko med nosečnostjo enostavno znebite z domačimi maskami ali maskami za obraz, ki so na voljo na trgu. Uporabite lahko aloe vero in medeno masko za obraz ali popolnoma novo glineno masko, ki je danes na voljo na trgu.

V2. Ali je krema in geli za mozolje varna za uporabo med nosečnostjo?

Odgovor: Priporočamo, da kateri koli gel ali kremo, vključno s peroralnimi zdravili, vzamete šele po posvetovanju z zdravnikom. Med nosečnostjo nikoli ne jemljite kreme ali gela sami, razen preprostih domačih sredstev.

V3. Ali so mozolji znak nosečnosti?

Odgovor: Mozolji in izbruhi se lahko pojavijo v več starostnih skupinah, tako pri moških kot pri ženskah. So posledica različnih dejavnikov, kot so hormonske spremembe, onesnaženje, nečisto okolje, stres, prhljaj in drugi razlogi. Zato se nikoli ne zgodi, da se mozolji vedno znajdejo med nosečnostjo.

V4. Ali se akne lahko pojavijo in se pojavijo po nosečnosti?

Odgovor: Da, akne se lahko pojavijo tudi po porodu in nosečnosti. Te so tudi posledica hormonskih sprememb in jih je mogoče odpraviti s pomočjo zdravnika.