Pegavost je zelo pogosta težava, s katero se morajo soočiti nosečnice. Polovica odstotka v normalnem primeru nosečnosti doživi krvavitev iz nožnice v času nosečnosti. Enostavno in malo opazovanje je dober znak, medtem ko je opazovanje v velikih količinah znak hude motnje. Zavedati se morate vzrokov za madeže med nosečnostjo in redno jemati pomembne nasvete svojega zdravnika, da odpravite te težave.

Razlika med madeži in krvavitvami:

madeži med nosečnostjo

Na zelo domač način lahko opazujete in prepoznate, kdo opazi in kateri krvavi. Svetlo roza ali rjava barva krvi se odvaja v primeru madežev, ki so zelo podobni menstrualni krvavitvi 6. ali 7. dan tega cikla. Če je izcedena kri temno rdeče barve, jo imenujemo krvavitev. Za opazovanje ni potrebno namakanje, kot je krvavitev.

Vzroki za pojav madežev med nosečnostjo:

Implantacija kot vzrok:

Odkrivanje med nosečnostjo 2

V začetni fazi nosečnosti se pri opazovanju pojavi dvajset do trideset odstotkov žensk. Do madežev med nosečnostjo lahko pride zaradi vsaditve zarodka na steno maternice. Pike se lahko pojavijo pred ali okoli menstruacije. Ne smete zamenjati obeh primerov in nikoli ne skrbeti za opazovanje.

Seks kot vzrok:

Odkrivanje med nosečnostjo 3

Po spolnem odnosu s partnerjem se lahko pojavijo madeži. Vsak stres od lahkega do težkega, lahko začne opazovati. Tudi med nosečnostjo lahko polipi materničnega vratu rastejo od normalne velikosti in lahko povzročijo madeže med nosečnostjo zaradi stresa med spolnim odnosom. Zelo mogoč in normalen primer je, da se po spolnem odnosu med nosečnostjo pojavijo madeži.

Papa bris kot vzrok:

Vnetje materničnega vratu je posledica velikega pretoka krvi, ki se lahko pojavi zaradi notranjega pregleda medenične regije. Lahek pritisk v času preverjanja ali kakršen koli trk na tem območju lahko povzroči madeže.

Okužbe kot vzrok:

Odkrivanje med nosečnostjo 4

Vaginalne okužbe, glivične okužbe, vaginalne bakterijske okužbe so resen vzrok madežev. Bolezni spolno prenosljivih bolezni, kot so klamidija, herpes, trihomonijaza, so zelo možen razlog za draženje nožnice, ki lahko med nosečnostjo povzroči rjave madeže. Za odpravo težave morate vzeti ta razlog posebej previdno.

Horionska krvavitev kot vzrok:

Odkrivanje med nosečnostjo 5

Ta vrsta krvnega izcedka se pojavi zaradi spremembe v horionu in v posteljici. Chorion je majhna tanka membrana, nameščena v plodu, ki obdaja območje posteljice. Lahko se ustavi sam, čeprav je zaskrbljujoče med nosečnostjo normalno, kar zahteva končni nadzor zdravnikov.

Prihodnji datum dela kot razlog:

Odkrivanje med nosečnostjo 6

Ko se bliža datum poroda, se lahko soočite z razširitvijo materničnega vratu. Lahko se absorbira s krvjo in čep sluzi lahko povzroči velik izcedek krvi. Zato se to imenuje krvava predstava. V primeru hude krvavitve se morate naročiti pri ginekologu.

Ektopična nosečnost:

Odkrivanje med nosečnostjo 7

To je redek primer, ki zahteva posebno pozornost osebnega zdravnika. Ko se jajčece naseli v jajcevodu, ki je zunaj maternice, lahko pride do zunajmaternične nosečnosti. Pri vas se lahko pojavijo simptomi, kot so slabost, omotica, bruhanje ali šibkost. Vzrok za takšne zaplete so lahko predhodna zunajmaternična operacija, operacija jajcevodov ali kakršno koli vnetje medenične regije.

Molarna nosečnost:

Zaradi okvarjenega zarodka lahko posteljica postane velik cistični volumen, kar lahko povzroči molarno nosečnost. Nima resnega vpliva, čeprav je neke vrste tumor. Če pa se je v tednih spočetja razširilo po celem telesu, se lahko pojavi velika krvavitev. Gestacijske bolezni lahko nastanejo zaradi take nenormalne vaginalne situacije.

Splav:

Odkrivanje med nosečnostjo 9

Zaskrbljujoče je v času nosečnosti. Prvih 12 mesecev je obdobje, ko lahko pride do splava. Pogosti simptomi splava so bolečine v trebuhu v spodnjem delu, krči, izcedek iz nožnice itd. To je verjetno eden izmed grozljivih primerov, s katerimi se nosečnica ne želi soočiti.

Placenta Previa:

Odkrivanje med nosečnostjo 10

Na zadnji stopnji nosečnosti je krvavitev najpogostejši in preprost razlog, to je placenta Previa. Placenta na splošno povzroča stres pri rupturi materničnega vratu, kar povzroči krvavitev. Čas je sredi nosečnosti, ko se maternični vrat pripravlja na prihajajoči porod.

Odmik placente:

Odkrivanje med nosečnostjo 11

V zadnjem trimesečju ali zadnji fazi nosečnosti se lahko pojavi tovrstna prekinitev, ki lahko povzroči močno krvavitev. Naravni simptomi te motnje so bolečine v spodnjem in zgornjem delu trebuha, krči, občutljivost maternice itd. V tem primeru se posteljica predčasno loči od maternice in povzroči zbiranje krvi v tem predelu.

Ruptura maternice:

Odkrivanje med nosečnostjo 12

Ta razpoka se lahko pojavi pred rokom dobave. To ni normalno ločevanje od maternice. To je lahko zelo nevarno za prihajajočega otroka in nosečnico. To je treba ozdraviti z inšpekcijo zdravnika. Kljub temu so s tem izrazom povezani različni resni dejavniki tveganja, ki jih je treba rešiti v zadnji fazi nosečnosti.

Ruptura plodove plovila:

Odkrivanje med nosečnostjo 13

To je eden redkih primerov nosečnosti. Pojavi se pri 1 bolniku med pet tisoč primeri. To je posledica nenormalnega srčnega utripa. Ko se to zgodi, se v tej fazi nosečnosti pojavi velika količina krvi. To je primer, ko krvne žile ploda prečkajo porodno pot.

Predčasni porod:

Prezgodnji porod je časovno obdobje poroda dvaindvajset do sedemintrideset tednov. Lahko povzroči hude bolečine v trebuhu s krči in krčenjem. Lahko se pojavi le malo dnevna vrzel z vašim prihodnjim datumom dostave. Sluzni čep je močno razpokan, zaradi česar se lahko začne huda krvavitev.

Kot skrbna mati bi morali biti obveščeni o vseh takih informacijah o odkrivanju madežev v času nosečnosti. Za svoj rastoči plod morate skrbeti pred vsemi boleznimi in motnjami, tako da opravite ustrezen zdravniški pregled, prehrano za nosečnice in redno vzdrževanje zdravniškega pregleda.