Ste skeptična nosečnica, ki se sprašuje, ali je uporaba nageljnovih olj med nosečnostjo varna za vas in vašega otroka ali ne? Vsi poznamo številne zdravstvene koristi uporabe nageljnovega olja. Kljub temu lahko zaradi nosečnosti celo najboljši izdelki negativno reagirajo na vaše spreminjajoče se telo. Nageljnove žbice lahko med nosečnostjo neželeno vplivajo na njene stranske učinke. Ali lahko med nosečnostjo uporabljate olje nageljnove žbice?

Nageljnova žbica je zelišče in olje nageljnove žbice se uporablja kot zdravilo za različna domača zdravila. Olje nageljnovih žbic se uporablja predvsem za zdravljenje bolezni, kot so driska, slab zadah in kila. Lahko se uporablja tudi kot varna alternativa za zdravljenje stanj, kot so slabost, bruhanje, prebavne motnje, pa tudi črevesni plin.

Olje nageljnovih žbic med nosečnostjo

Nageljnovo olje med nosečnostjo:

Vrste nageljnovih olj:

Na trgu obstajajo tri vrste olja nageljnove žbice, ki jih lahko uporabite za domača zdravila.

  • Olje brstov, ki ga pridobivajo iz cvetnih brstov rastline nageljnove žbice.
  • Listno olje, ki ga pridobivajo iz listov nageljnove žbice.
  • Matično olje, ki ga pridobivajo iz stebel nageljnove žbice.

Prednosti olja nageljnove žbice:

  1. Olje nageljnove žbice ima protimikrobne, protiglivične, antiseptične in protivirusne lastnosti.
  2. Je zelo priljubljeno in učinkovito zdravilo za zobobol.
  3. Veliko se uporablja za zdravljenje številnih zdravstvenih motenj, kot so prebavne motnje, kašelj, astma, glavobol in stres.
  4. Nageljnove žbice med nosečnostjo lahko tudi očistijo kri in vas ohranijo zdrave.

Zdravljenje zobobola med nosečnostjo:

Za zdravljenje zobobola med nosečnostjo vzemite cel klinček in ga počasi žvečite. Olja, ki jih nageljnove žbice sproščajo v vneti zob in dlesni ter pomagajo pri zobobolu na varen in naraven način. Čeprav je olje nageljnovih žbic na voljo na trgu, je priporočljivo uporabiti nageljnove žbice. Ne žvečite največ enega ali dveh nageljnovih žbic na dan. Ko olje iz nageljnovih žbic izločijo iz nageljnovih žbic, se v manj kot uri občutno olajša bolečina.

Možni stranski učinki:

Preveliko odmerjanje nageljnovih žbic med nosečnostjo se lahko izkaže za zelo škodljivo za zdravje. Ne vpliva samo na vas, ampak tudi na vašega nerojenega otroka. Lahko vpliva na zaplete v nosečnosti. Spodaj so navedeni nekateri stranski učinki prekomernega uživanja olja nageljnove žbice med nosečnostjo.

1. Večja od priporočene količine zaužitih nageljnovih žbic lahko povzroči težave pri dihanju.

2. Prevelik odmerek lahko znatno poveča srčni utrip, zaradi česar ste zaskrbljeni in nemirni.

3. Nenadna zaspanost in zaspanost nista redki pri prekomernem uživanju olja nageljnovih žbic med nosečnostjo.

4. Lahko se vam pojavi omotica in slabost.

5. Lahko doživite nenadno epizodo driske.

6. Če imate v nosečnosti precejšnjo količino nageljnovega olja, se vam lahko pojavi vneto grlo.

7. Lahko pride do hudega občutka opeklin v ustih in grlu.

8. Zelo velike količine olja nageljnove žbice lahko povzročijo znatno poškodbo živca in s tem sprožijo številne spremembe v otrokovi fiziologiji.

9. V skrajnih primerih lahko povzroči tudi krvavitev v črevesju, pa tudi odpoved ledvic ali jeter.

Nageljnove žbice med nosečnostjo-možni stranski učinki

Torej lahko uporabite olje nageljnove žbice med nosečnostjo? Olje nageljnove žbice, če ga uživamo v zmernih količinah, ima ogromne zeliščne lastnosti in koristi za zdravje. Je učinkovito zdravilo za zobobol, neprijeten vonj in še veliko več. Treba je upoštevati mnenje strokovnjaka o tem, koliko in kdaj porabiti. Če ga jemljete v velikih odmerkih, je to resna nevarnost za vaše zdravje. Prekomerna poraba olja nageljnove žbice med nosečnostjo je lahko zelo nevarna. Drugače velja za varno zeliščno zdravilo. Upoštevajte nasvet zdravnika glede njegove porabe. Vedno vzemite majhne odmerke, da ostanete zdravi in ​​zaščitite svojega otroka.