Ste oseba za jutranji čaj? Se sprašujete, da boste med nosečnostjo pogrešali srkanje svoje najljubše skodelice čaja? Ali mislite, da lahko pijem oolong čaj med nosečnostjo? Če je večina odgovorov na ta vprašanja pritrdilna, ste prišli na pravo mesto. V idealnem primeru se je v obdobju nosečnosti priporočljivo izogibati pijačam s kofeinom. Toda za tiste nosečnice, ki so odvisne od čaja, je dovoljena omejitev 200 mg kofeina vsak dan. Dobra novica je, da je vsebnost kofeina v oolong čaju zanemarljiva. To je popolnoma varno za bodočo mamo in njenega otroka.

Oolong čaj med nosečnostjo

Prednosti čaja Oolong med nosečnostjo:

Oolong čaj je oblika kitajskega čaja, ki je priljubljena po vsem svetu. Znan je predvsem po svojih eksotičnih aromah, ki se zelo razlikujejo glede na podvrsti. Poleg tega se lastnosti oolong čaja razlikujejo tudi glede na postopek priprave in sušenja. Oolong čaj je poln vitalnih hranil in antioksidativnih lastnosti. Zaradi tega je nujna, še posebej v obdobju nosečnosti. Spodaj so navedene nekatere zdravstvene koristi oolong čaja.

1. Boji se proti prostim radikalom:

Oolong čaj je poln antioksidativnih lastnosti. Ki pomagajo odstraniti proste radikale iz telesa. Zato pitje oolong čaja med nosečnostjo varuje pred škodljivimi učinki. Povzročajo jih ti prosti radikali, kot so sladkorna bolezen, rak, revmatoidni artritis in ateroskleroza..

2. Pomaga pri uravnavanju telesne teže:

Medtem ko je povečanje telesne mase zdravo med nosečnostjo. Bodoče matere se morajo izogibati dodajanju teh neželenih kilogramov. Polifenoli, prisotni v oolong čaju, pomagajo pri učinkovitem uravnavanju telesne teže z uravnavanjem presnove v telesu.

3. Ima lastnosti proti raku:

Oolong čaj vsebuje polifenolne spojine. Ki zavirajo kakršno koli obliko raka v telesu. Zaradi lastnosti proti raku v oolong čaju je priporočljiva pijača za bodoče matere med nosečnostjo.

4. Dobro za vašo kožo:

Enostaven način za povečanje sijaja nosečnosti je pitje oolong čaja. Oolong čaj je poln polifenolov, ki delujejo kot antialergijske spojine in zato pomagajo ublažiti draženje in kronične težave s kožo.

Povezana tveganja:

Čeprav vemo, da je vsebnost kofeina v čaju manjša od kave, ste sploh vedeli, da postopek kuhanja ureja tudi vsebnost kofeina v čajih? Količina kofeina v skodelici oolong čaja je torej odvisna od tega, kako dolgo ga kuhate. Dolgo kuhanje oolong čaja lahko izboljša okus. Poveča pa tudi vsebnost kofeina, kar je lahko med nosečnostjo škodljivo. oolong čaj ob rednem uživanju ali v prevelikih količinah med nosečnostjo lahko povzroči nekatere stranske učinke. Nekateri škodljivi učinki pretiranega uživanja oolong čaja so:

  • Splav
  • Nizka porodna teža
  • Težave s spanjem in dihanjem pri novorojenčku
  • Povečajte srčni utrip pri dojenčku
  • Mrtvorojenost

Koristne lastnosti čaja oolong naredijo več dobrega kot škoda, ki jo lahko povzroči majhna količina kofeina v njem. zato lahko nosečnice med nosečnostjo pijejo oolong čaj. Vsi pa vemo, da lahko presežek česar koli škodi telesu, zlasti med nosečnostjo. Ko lahko tudi vaš nerojen otrok trpi zaradi slabih učinkov.

Zato je priporočljivo med nosečnostjo zmerno uživati ​​oolong čaj. Pogovorite se s svojim zdravnikom o količini oolong čaja, ki ga lahko pijete med nosečnostjo. Zagotovila bo varnejšo in bolj zdravo nosečnost.