Nič ni bolj zaskrbljujoče kot načrtovati razširitev svoje generacije. To pa ne pomeni, da boste uspešni po vsakem poskusu. Če želite, da boste po porodu vedeli vse o svojih občutkih in prioritetah, preberite naprej in pripravljeni boste, kolikor je le mogoče, in znanje, kako narediti porodni načrt, je bistvenega pomena. Če nameravate vključiti babico, bomo to pokrili.

Rojstni načrt Kako narediti korak za korakom

Zakaj?

Rojstni načrt je samo tisto, kar zveni- zapis, ki zagotavlja, da vam lahko babica pomaga, kadar je to potrebno, ko se porodite. Z napredkom tehnologije imate možnosti, da ga izpolnite na spletu in dobite izpis ali pa pojdite na tradicionalen način in se o vsem skupaj pogovorite s svojim partnerjem, nato pa se posvetujte z babico.

Nobenega dvoma ni, da je vaš porodni načrt precej oseben. Kako ga oblikujete, je odvisno od številnih dejavnikov in okoliščin, kot so vaša zdravstvena anamneza, vaše potrebe in vaše ozadje.

Stvari, ki jih je treba upoštevati:

Dober porodni načrt ima vse in je dokument, ki se sam izpolnjuje. Kar zadeva načrt, so nekatere od mnogih stvari, ki jih morate upoštevati, lajšanje bolečin, kraj rojstva, prednost pri instrumentalnem porodu, poseg v postopek in skrb za vašega otroka. Na nekaterih vidikih lahko vedno delate bolj kot na drugih, o čemer se lahko seveda pogovorite s partnerjem. Njegova podpora bi mu prišla prav pri oblikovanju popolnega načrta. Konec koncev je vpleten enako kot ti kot ti.

Kako napisati porodni načrt:

Za začetek pisanja porodnega načrta uporabite te smernice, ki podrobno opisujejo vse pomembne vidike, ki jih je treba zajeti.

O porodni sobi:

To je najpomembnejša ključna točka, ki jo morate vključiti v svoj porodni načrt. Opišite vrsto sobe, nastavitve in vzdušja, v katerem vidite, da rojevate. Prav tako bi bilo pametno vključiti ljudi, ki bi jih radi imeli ob rojstvu.

O delu in dostavi:

Pojdite na naslednji najpomembnejši vidik in opišite, ali želite normalen porod ali porod s carskim rezom, in kaj storiti, če gre pri tem kaj narobe. V primeru, da imate glede rojstnih želja prednost, jih vsekakor ustrezno vključite. Morda boste želeli ogledalo za ogled vašega otroka. Če je tako, navedite tudi to. Poleg teh lahko omenite tudi, če želite posneti porod in ne pozabite omeniti, ali želite zdravila proti bolečinam ali ne. Zadnja stvar, ki jo morate narediti, je omeniti, ali želite kabel shraniti za prihodnost ali ne. To bi moralo biti približno to.

Po rojstvu vašega otroka:

Tukaj omenite, če želite videti svojega otroka takoj ali želite, da se otrok opere in obleče. Poleg tega morate omeniti, kako dolgo želite ostati v sobi, ko bo dostava uspešno izvedena.

Nega po porodu:

Če pridemo do končnih besed, morate omeniti, če želite dodatne storitve otrokovega zdravnika, kot je skrb za zdravje otroka ali če želite odstraniti kožico, če je deček.

Končali s člankom? No, zdaj veste, kaj vse obstaja v rojstnem načrtu. Ne pustite, da bi zapravil. Če ste pripravljeni kmalu imeti otroka, pojdite takoj in sedite s peresom in papirjem ter naredite rojstni načrt.